Testimonials

Recht van de Gezondheidszorg
Testimonials achtergrond

Testimonials

  • Quirine Amelink

    Quirine Amelink - Alumna Recht van de Gezondheidszorg

    Tijdens de master Gezondheidsrecht heb ik inzichten gekregen in en keuzes durven maken over hoe ik mijn verdere carrière wilde vormgeven.
    Foto van Quirine Amelink
    Tijdens de master Gezondheidsrecht heb ik inzichten gekregen in en keuzes durven maken over hoe ik mijn verdere carrière wilde vormgeven.

    Introductie

    Mijn naam is Quirine Amelink en ik ben in 2020 afgestudeerd van de master Recht van de Gezondheidszorg. Daarvoor deed ik een Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht en ook de master Strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Nu ben ik werkzaam als Senior juridisch adviseur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en ben ik PhD candidate bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).  

    Nadat ik tijdens mijn bachelor een keuzevak Gezondheidsrecht had gedaan bij de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht wist ik zeker dat ik me wilde specialiseren in het gezondheidsrecht. Het onderwijsaanbod van de master in Rotterdam sprak me direct aan, vanwege de vele verschillende onderwerpen die aan bod komen.  

    Master Recht van de Gezondheidszorg 

    Ik begon daarom met veel energie aan de master Recht van de Gezondheidszorg aan de EUR. De master beviel me erg goed en de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens het onderwijs vond ik erg boeiend. In de master werd (ook) veel aandacht besteed aan het internationaal en Europees gezondheidsrecht. Dat had ik van tevoren niet verwacht, maar heb ik als van enorme toegevoegde waarde beschouwd. Die kennis helpt me verrassend genoeg nog steeds vaak in het werk dat ik doe hier in Nederland. Het ondernemingsrechtelijke vak was pittig en die uitdaging is me zeker bijgebleven. Het is nog steeds niet mijn favoriete onderwerp, maar ik ben wel heel blij dat ik er een en ander van weet!  

    Wat ik heb meegenomen uit deze master is dat er binnen het gezondheidsrecht zo veel meer mogelijk is dan alleen een baan in de advocatuur. Daar zijn we gedurende het onderwijs ook regelmatig op gewezen door de docenten. Die boodschap sprak mij aan en daar heb ik werk van gemaakt! Tijdens de master Gezondheidsrecht heb ik inzichten gekregen in en keuzes durven maken over hoe ik mijn verdere carrière wilde vormgeven. Dat was op dat moment een belangrijke stap voor mij en ik ben nog altijd gelukkig met de keuzes die ik toen heb gemaakt.  

    Masterscriptie 

    Het schrijven van mijn scriptie (over de Wet Forensische Zorg in relatie tot het medisch beroepsgeheim) en mijn functie als student-assistent bij de master heeft mij doen inzien dat ik me ook op academisch vlak wilde blijven ontwikkelen. Ik ben kort na het afronden van de master dan ook gestart met een promotietraject.  

    Tips voor toekomstige studenten 

    Aankomende studenten van de master Recht van de Gezondheidszorg zou ik graag willen meegeven dat je met de master gezondheidsrecht heel veel verschillende kanten op kan. Loop een (of meerdere) stage(s) en kijk welke sector jou aanspreekt! En als je tijdens je studie geen ruimte hebt voor een stage: een stage na je afstuderen kan ook veel opleveren, weet ik uit ervaring!  

    Foto van Quirine Amelink
  • Pim Sturkenboom

    Pim Sturkenboom - Alumnus Recht van de Gezondheidszorg

    Uit deze master neem ik een kritische denkwijze en een pro-actieve werkhouding mee. Deze eigenschappen zijn essentieel in de juridische en beleidsmatige wereld van de gezondheidszorg.
    Logo Erasmus School of Law
    Uit deze master neem ik een kritische denkwijze en een pro-actieve werkhouding mee. Deze eigenschappen zijn essentieel in de juridische en beleidsmatige wereld van de gezondheidszorg.

    Introductie

    Mijn naam is Pim Sturkenboom en ik ben in 2022 afgestudeerd. Ik heb zowel de master Recht van de Gezondheidszorg als de master Health Economics, Policy and Law afgerond.  
     
    Mijn academische carrière begon met de bachelor Rechtsgeleerdheid, en gedurende deze periode raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de gezondheidszorg. Dit heeft mij uiteindelijk geleid naar mijn masterscriptie met als thema: de hoorplicht van de burgemeester bij het afgeven van een crisismaatregel. 
     

    Waarom heb ik voor deze master gekozen? 

    Mijn interesse in het gezondheidsrecht werd gewekt door een minor gezondheidsrecht die ik volgde tijdens mijn bachelor. De combinatie van juridische aspecten met ethische en morele vraagstukken binnen de gezondheidszorg sprak mij enorm aan. Deze vakgebieden bieden een breed scala aan uitdagingen en mogelijkheden om een betekenisvolle impact te maken op de samenleving, wat voor mij de doorslag gaf om deze master te kiezen. 
     

    Hoe beviel de master? 

    De master is mij enorm goed bevallen. Met name de vakken Zorgverleningsrecht, International Health Law en EU Health Law vond ik bijzonder interessant. De master bleek echter ook onverwachte elementen te bevatten. Zo had ik niet verwacht dat ondernemingsrecht, zoals in het vak Governance in de zorg, een onderdeel van deze master zou zijn. Hoewel dit verrassend was, vond ik het uiteindelijk zeer leerzaam en waardevol. 

    De grootste uitdagingen binnen de master waren voor mij de vakken Zorgstelsel & Zorgverzekeringsrecht en Governance in de zorg. Deze vakken vereisen een begrip van complexe juridische en beleidsmatige structuren, wat mij echt uitdaagde om mijn kritische denkwijze te ontwikkelen en een pro-actieve werkhouding aan te nemen. 
     

    Wat neem ik mee uit de master? 

    Uit deze master neem ik een kritische denkwijze en een pro-actieve werkhouding mee. Deze eigenschappen zijn essentieel in de juridische en beleidsmatige wereld van de gezondheidszorg. De master heeft niet alleen mijn academische kennis verdiept, maar ook mijn persoonlijke groei bevorderd. Het uitdagende karakter van de master heeft me geholpen om meer uit mezelf te halen en om op een hoger niveau te presteren. 

    De toegevoegde waarde van deze master op mijn academische carrière is significant geweest. Het heeft me uitgedaagd en geïnspireerd om nog een master op het gebied van de gezondheidszorg te volgen. Deze vervolgstudie heeft mijn kennis en vaardigheden verder versterkt en mij voorbereid op een carrière waarin ik een verschil kan maken in de gezondheidszorg. 
     

    Tips voor aankomende studenten 

    Voor aankomende studenten heb ik enkele tips: hou de stof goed bij en wees niet bang om veel vragen te stellen tijdens de colleges. De docenten hebben een schat aan kennis en ervaring waar je veel van kunt leren. Door actief deel te nemen en nieuwsgierig te blijven, haal je het meeste uit je studie en leg je een sterke basis voor je toekomstige carrière. 

    Logo Erasmus School of Law
  • Chara van Noort

    Chara van Noort - Alumna Recht van de Gezondheidszorg

    Met kennis van zowel het gezondheidsrecht als de specifieke dynamiek binnen de zorgbranche, biedt het kantoor juridisch advies en ondersteuning aan zorgaanbieders, brancheorganisaties en andere betrokken partijen.
    Logo Erasmus School of Law
    Met kennis van zowel het gezondheidsrecht als de specifieke dynamiek binnen de zorgbranche, biedt het kantoor juridisch advies en ondersteuning aan zorgaanbieders, brancheorganisaties en andere betrokken partijen.

    Introductie

    Hoi! Ik ben Chara van Noort, oud-student van de Master Recht van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Deze master richt zich op het gezondheidsrecht en biedt een brede en diepgaande kennis van dit vakgebied. Tijdens mijn studie begon ik als werkstudent bij Eldermans|Geerts advocaten, een advocatenkantoor dat zich specifiek richt op de zorgsector. Naarmate ik vorderde met mijn master, ging ik steeds vaker op kantoor werken. Inmiddels werk ik er fulltime en ben ik beëdigd als advocaat. 

    Master Recht in de Gezondheidszorg 

    Ik koos voor deze master omdat ik niet per se wilde kiezen tussen de verschillende rechtsgebieden, zoals privaatrecht of bestuursrecht; ik vond beide interessant. De master Recht van de Gezondheidszorg biedt een mix van beide rechtsgebieden: het privaatrecht (zoals contractenrecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en ondernemingsrecht) en bestuursrecht (o.a. de Algemene Wet Bestuursrecht), vanwege de betrokkenheid van de vele overheidsinstanties in de gezondheidszorg. 

    Wat deze master bijzonder maakt, is dat je breed wordt opgeleid. Je krijgt te maken met onderwerpen die je wellicht al eerder bent tegengekomen binnen de Bachelor (denk aan (medisch) aansprakelijkheidsrecht of ondernemingsrecht), maar je maakt ook kennis met nieuwe en specifiekere gezondheidsrechtelijke wetten. De inhoud van de master is goed te volgen en interessant, en ik vond het een goede voorbereiding op mijn huidige werk. 

    Huidige carrière  

    Ondanks dat de master breed van opzet is en verschillende rechtsgebieden behandelt gericht op het thema ‘gezondheidszorg’, wordt het toch gezien als een ‘niche’ rechtsgebied. Dit betekent dat ik na het behalen van deze master binnen deze niche van veel onderwerpen wél iets af weet. De master heeft mij uitstekend voorbereid op mijn vervolgcarrière, en ik ben nu werkzaam als advocaat binnen het nichekantoor Eldermans|Geerts advocaten, dat zich volledig richt op de zorgsector. Met kennis van zowel het gezondheidsrecht als de specifieke dynamiek binnen de zorgbranche, biedt het kantoor juridisch advies en ondersteuning aan zorgaanbieders, brancheorganisaties en andere betrokken partijen. Als onderdeel van het team van Eldermans|Geerts heb ik de kans gekregen om te werken aan boeiende en uitdagende zaken, variërend van vragen over patiëntenrechten en contractuele geschillen tot bestuursrechtelijke vraagstukken. Mijn huidige werkzaamheden sluiten daarmee goed aan bij de inhoud van de Master!  

    Masterscriptie 

    Het thema van mijn masterscriptie was patiëntenrechten, specifiek het blokkeringsrecht van artikel 7:464 lid 2 onder b van het Burgerlijk Wetboek. In mijn scriptie onderzocht ik de vraag of het blokkeringsrecht rechtmatig kan worden toegepast in zaken betreffende sociale zekerheid, strafrecht en voogdij. Hetgeen nog niet geheel binnen het Nederlandse recht ingeregeld is. 

    Kortom, mijn opleiding en ervaringen hebben mij een solide basis gegeven voor mijn huidige werk en ik zou de master aanraden aan studenten die voor de keuze staan hun masterrichting te kiezen. 

     

    Logo Erasmus School of Law
  • Anna Amber Does

    Anna Amber Does - Alumna Recht van de Gezondheidszorg

    De vakken die worden aangeboden zijn uiteenlopend wat maakt dat de gehele master uitdagend en interessant blijft.
    Logo Erasmus School of Law
    De vakken die worden aangeboden zijn uiteenlopend wat maakt dat de gehele master uitdagend en interessant blijft.

    Introductie

    Mijn naam is Anna Amber Does en ik ben in juli 2023 afgestudeerd voor de Master Recht van de Gezondheidszorg. Voordat ik aan deze master ben begonnen heb ik de Bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond. 

    Waarom ik deze master heb gekozen 

    Tijdens de bachelor heb ik de Minor Gezondheidsrecht gevolgd. Dit wekte direct mijn interesse voor het gezondheidsrecht, waardoor ik mij heb verdiept in de mogelijkheden die deze master heeft te bieden. Het mooie aan deze master is dat het veel verschillende rechtsgebieden raakt, wat maakt dat je brede vaardigheden op doet. Ook zit er een ethische kant aan deze master wat mij erg aansprak toentertijd.  

    Hoe de master mij beviel 

    De master is mij zeer goed bevallen. De vakken die worden aangeboden zijn uiteenlopend wat maakt dat de gehele master uitdagend en interessant blijft. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de actualiteit, waardoor er een goed beeld ontstaat van het belang van het gezondheidsrecht. Daarnaast werd ik verrast met een deel ondernemingsrecht tijdens het vak Governance in de zorg. Dit was voor mij gelijk ook de grootste uitdaging van de master. Toch is ook dit vak een belangrijke schakel in de kennis die nodig is om je weg te kunnen vinden op de arbeidsmarkt binnen de gezondheidszorg.  

    Wat ik meeneem uit deze master 

    Tijdens deze master heb ik mijn juridische vaardigheden, waaronder een analytisch denkvermogen, verder weten te ontwikkelen. Ook is mijn kennis op verschillende rechtsgebieden uitgebreid. Ik heb dan ook gemerkt aan mij en mijn medestudenten dat de kansen op de arbeidsmarkt groot zijn na het afronden van deze master. Daarnaast heb ik ook een persoonlijke groei doorgemaakt tijdens deze master. Zo heb ik geleerd gedisciplineerd te werk te gaan, waardoor ik meer uit mijn vaardigheden weet te halen. Ook heb ik de ambitie ontwikkeld om meer te betekenen voor de maatschappij, wat maakt dat ik in de toekomst rechter wil worden.  

    Tips voor toekomstige studenten 

    Ik raad studenten die deze master willen volgen aan om actief mee te doen met de colleges en op de hoogte te blijven van de actualiteiten die spelen binnen de gezondheidszorg. Dit maakt dat de stof gaat leven en de studie dynamisch wordt. Ook ben ik ervan overtuigd dat je op deze manier het meeste uit de studie haalt voor je toekomstige juridische carrière.     

    Logo Erasmus School of Law

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen