Testimonials

Master Criminologie
Testimonials achtergrond

Testimonials

  • Sammie Verbeek

    Sammie Verbeek - Student master Criminologie 2020-2021

    Binnen de master Criminologie word je als student flink aan het werk gezet, maar hierdoor is de interactie hoog en leer je uiteindelijk des te meer.
    Sammie Verbeek
    Binnen de master Criminologie word je als student flink aan het werk gezet, maar hierdoor is de interactie hoog en leer je uiteindelijk des te meer.

    Mijn naam is Sammie Verbeek, ik heb afgelopen jaar de master Criminologie van de Wijk, het Web en de Wereld gevolgd. Binnenkort verhuis ik naar Zweden voor mijn tweede master Investigative Journalism. Het waren de docenten en vakken van mijn master aan de EUR die mij inspireerden om deze tweede master te gaan volgen, maar daarover later meer.

    Om bij het begin te beginnen: na mijn bachelor Criminologie aan Universiteit Leiden voelde ik me lichtelijk verloren. Het vakgebied sprak me erg aan, maar de focus op Nederland en het gevoel niet meer dan je studentennummer te zijn zorgden dat ik twijfelde over mijn vervolgopleiding. Ik besloot daarom een tussenjaar te nemen, om te gaan werken bij een pensioenfonds en een paar maanden te reizen. Maar wat begon als een NOS-melding over een virusuitbraak in Wuhan, werd het einde van mijn reisplannen: COVID-19. Ik werkte opeens thuis en sprak dagelijks bezorgde ouderen die niet meer naar buiten durfden. Ik zag bij familie hoe het hele onderwijs plat lag en hoe vrienden hun baan verloren in de horeca, culturele sector en evenementenbranche. De coronacrisis deed me dan ook realiseren dat zelfs bij internationale ontwikkelingen en problemen, het daadwerkelijke leed zich op lokaal niveau afspeelt. Het is dan ook de combinatie van de Wijk en de Wereld, waardoor mijn keuze uiteindelijk viel op de master Criminologie aan de EUR.

    Al tijdens het eerste blok leerde ik de tweede kerneigenschappen van de master kennen: de internationale focus en het pittige tempo. De studie begon met een introductiemiddag, waarbij het al gelijk opviel dat ook docenten zich mengden onder de nieuwe studenten. Iets te veel drankjes later had ik een groepje medestudenten ontmoet, waar ik mee kon klagen in drukke periodes, mee kon lachen tijdens colleges en die inmiddels zijn uitgegroeid tot goede vrienden. Alhoewel ik in het begin schrok van de hoeveelheid literatuur en opdrachten die we op ons bordje kregen, raakte ik na een tijdje gewend aan de hoge werkdruk. Binnen de master Criminologie word je als student flink aan het werk gezet, maar hierdoor is de interactie hoog en leer je uiteindelijk des te meer. De onderwijsstaf is zeer betrokken en alhoewel de meeste colleges online plaatsvonden, deden ze hun best je te leren kennen en te ondersteunen waar nodig. Zelf heb ik uiteindelijk gekozen voor het profiel ‘georganiseerde en organisatiecriminaliteit’. Bij mijn profielvakken leerde ik over het belang van onderzoeksjournalistiek om dergelijke criminaliteit bloot te leggen en daarmee ook te voorkomen. Gecombineerd met de internationale focus van de opleiding, besloot ik dan ook door te studeren om hopelijk op een dag een bijdrage te leveren aan deze belangrijke pilaar.

    Om jezelf een hoop stress en nachtjes doorhalen te besparen, is het verstandig meteen de literatuur en opdrachten goed bij te houden. Daarnaast zou ik meteen beginnen met nadenken over een scriptieonderwerp en een bijpassende stage. Het nadeel van een eenjarige master is namelijk dat de tijd vliegt, dus voor je het weet zit je bij de eerste voorlichtingsbijeenkomst over het scriptietraject. Maar ik raad de master Criminologie aan de EUR absoluut aan, met name voor studenten die ervan houden hun kennis toe te passen op cases in de praktijk en niet schrikken van de typisch Rotterdamse ‘handen uit de mouwen’-mentaliteit.  

    Sammie Verbeek
  • Ivana Mazurel

    Ivana Mazurel - Alumna master Criminologie 2019-2020

    Tijdens de master doe je enorm veel achtergrondkennis op zodat je een beter beeld hebt van hoe criminelen te werk gaan en hoe ze hierbij gebruik maken van het financiële systeem in Nederland. Zo ben ik als beginnend analist goed uitgerust met de juiste vaardigheden.
    Ivana Mazurel
    Tijdens de master doe je enorm veel achtergrondkennis op zodat je een beter beeld hebt van hoe criminelen te werk gaan en hoe ze hierbij gebruik maken van het financiële systeem in Nederland. Zo ben ik als beginnend analist goed uitgerust met de juiste vaardigheden.

    Mijn naam is Ivana Mazurel en ik ben op dit moment werkzaam als CDD Analist bij ING Nederland. Ik werk binnen het ‘Know Your Customer Center’ waar we ons richten op small medium enterprises.

    Mijn huidige werkzaamheden betreffen het maken van risico-analyses bij zakelijke relaties van ING met betrekking tot witwassen, terrorismefinanciering en corruptie. Hoe dit in zijn werk gaat? Alle zakelijke relaties moeten een geldige risicostatus krijgen, zodat wij als bank inzichtelijk hebben met wat voor klant wij te maken hebben - we willen al onze klanten goed ‘kennen’. Elke dag start ik nieuwe dossiers en rond ik onderzoeken naar organisaties af. Ik breng bijvoorbeeld in kaart wat de organisatie doet, wie er bij de organisatie betrokken zijn, welke risico’s hierbij gepaard gaan en ook doe ik een transactie-analyse van de zakelijke rekening van een klant. Middels openbare bronnen (websites, nieuwsberichten) of door in gesprek te gaan met de klant bouw ik een dossier op. Als hieruit onacceptabele risico’s uit voortvloeien of we verdachte dingen zien ondernemen we natuurlijk actie!

    De kennis die ik heb opgedaan in de master zie ik terug in mijn werkzaamheden door de analyse- en onderzoeksvaardigheden die ik geleerd heb. Je oefent in de opleiding met het in kaart brengen van criminogene factoren en de processen die schuilgaan achter onder andere georganiseerde criminaliteit en witwassen. Wie doet dit? Hoe doen ze het? Wat zijn de consequenties? Een goede analist graaft dieper dan wat enkel aan de oppervlakte zichtbaar is. Tijdens de master doe je enorm veel achtergrondkennis op zodat je een beter beeld hebt van hoe criminelen te werk gaan en hoe ze hierbij gebruik maken van het financiële systeem in Nederland. Zo ben ik als beginnend analist goed uitgerust met de juiste vaardigheden.

    Ivana Mazurel
  • Lisa IJsselstein

    Lisa IJsselstein - Alumna master Criminologie 2018-2020

    De hoogleraren bieden ieder op enthousiaste en creatieve wijze de handvatten tot het aanleren van de belangrijkste vaardigheden die jou succesvol zullen maken.
    Lisa Ijsselstein
    De hoogleraren bieden ieder op enthousiaste en creatieve wijze de handvatten tot het aanleren van de belangrijkste vaardigheden die jou succesvol zullen maken.

    Mijn naam is Lisa IJsselstein en ik ben op dit moment via de Finance Club werkzaam als Anti-Money Laundering (AML) analist bij een Nederlandse grootbank.

    Mijn huidige werkzaamheden betreffen het schrijven van rapportages ten aanzien van signalen uit het betalingsverkeer die duiden op mogelijk niet-integere activiteiten en het adviseren van aanbevelingen om de risico’s op misbruik van het financiële stelsel te mitigeren. Eerder heb ik als Customer Due Diligence (CDD) analist gewerkt. Waar CDD gericht is op onderzoek naar de klant en signalering van mogelijke integriteitsrisico’s, ligt de focus bij AML op oordeelsvorming ten aanzien van de specifieke transactiepatronen. Complexe vraagstukken worden in beide functies tot op de bodem uitgezocht. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het belangrijk op de hoogte te blijven van trends op het gebied van witwassen. Binnen het KYC domein bestaan er vele specialisaties en doorgroeimogelijkheden en zijn processen en samenwerkingsverbanden continu in ontwikkeling. Kortom, een dynamisch en interessant werkveld vol mogelijkheden voor de criminoloog met ambitie of dit nu intern is, als interim professional of als eigen baas op ZZP-basis.  

    De kennis die ik heb opgedaan in de master zie ik terug in mijn werkzaamheden doordat ik een analytisch denkvermogen heb ontwikkeld en informatie uit verschillende bronnen kan combineren en de rode draad effectief kan communiceren in woord en geschrift. Vanuit de master is daarnaast veel aandacht besteed aan de onderbouwing van argumenten, het kunnen reflecteren op eigen werk en processen en het geven van constructieve peerfeedback. Deze vaardigheden komen mij nog iedere dag van pas. De master aan de Erasmus Universiteit legt de perfecte basis voor een carrière in de bestrijding van fraude, witwassen en terrorismefinanciering. De hoogleraren bieden ieder op enthousiaste en creatieve wijze de handvatten tot het aanleren van de belangrijkste vaardigheden die jou succesvol zullen maken.

    Lisa Ijsselstein
  • Alumni in the Spotlight | Drs. Manon Kleijn

    Drs. Manon Kleijn - Tutor Criminologie Erasmus School of Law

    Hoe meer hoe beter.
    Manon Kleijn
    Hoe meer hoe beter.

    Manon Kleijn is tutor Criminologie aan Erasmus School of Law, daarnaast voert ze verschillende onderzoeken uit. Maar ze doet nog veel meer, ‘hoe meer hoe beter’ meent Manon. Als ik haar vraag wat ze in haar vrije tijd doet, vertelt ze met veel passie over sporten. Ook hier stelt ze weer doelen voor zichzelf; ze wil fit blijven. Dit moet ook wel want anders kan je niet zoveel doen in je leven.

    Knokken

    Manon moest knokken voor haar vwo-diploma, 'ik was de perfecte havo leerling'. Maar op de universiteit ging er een wereld voor haar open. Van de zesjes ging ze naar negens op de studie Criminologie. Ze ontdekte dat studeren veel toegankelijker werd als een onderwerp je interesseert. 'Ik vond het leuk en daardoor snapte ik het ook beter' zegt Manon. Na haar bachelor Criminologie wilde Manon een psychologische master doen. Op de universiteit in Leiden vond ze de master ‘forensische criminologie’. Haar eerste droom werd voltooid toen ze stage mocht doen bij de observatiekliniek ‘Pieter Baan centrum’. ‘Er heerst een taboe op vrouwencriminaliteit, dit vond ik interessante problematiek.’ Ze deed een interessant dossieronderzoek en het onderwerp voor haar scriptie werd ‘algemene onderwerpen binnen de psychiatrie: Vrouwen en mannen in het Pieter Baan Centrum’.

    Universiteit heeft charmes

    Manon moest knokken voor haar vwo-diploma, 'ik was de perfecte havo leerling'. Maar op de universiteit ging er een wereld voor haar open. Van de zesjes ging ze naar negens op de studie Criminologie. Ze ontdekte dat studeren veel toegankelijker werd als een onderwerp je interesseert. 'Ik vond het leuk en daardoor snapte ik het ook beter' zegt Manon.  

    Grote dromen

    Manon moest knokken voor haar vwo-diploma, 'ik was de perfecte havo leerling'. Maar op de universiteit ging er een wereld voor haar open. Van de zesjes ging ze naar negens op de studie Criminologie. Ze ontdekte dat studeren veel toegankelijker werd als een onderwerp je interesseert. 'Ik vond het leuk en daardoor snapte ik het ook beter' zegt Manon.

    Publicatiedatum: 29 februari 2016

    Manon Kleijn

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen