Testimonials

Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht
Testimonials achtergrond

Testimonials

  • Imke Been

    Imke Been - Master Privaatrecht | Commercieel vermogensrecht 2023 | Thema masterscriptie: Misbruik van de WHOA-procedure

    De vakken bieden een sterke basis in belangrijke privaatrechtelijke onderwerpen zoals contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en goederenrecht.
    Profielfoto Imke Been
    De vakken bieden een sterke basis in belangrijke privaatrechtelijke onderwerpen zoals contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en goederenrecht.

    De overgang van bachelor naar master was voor mij goed merkbaar. De master is intensiever en er wordt meer van je gevraagd. Er wordt van je verwacht dat je actief participeert en de lesstof wordt wekelijks getest aan de hand van diverse deadlines. Hoewel dit in het begin even wennen is, maakt deze dynamiek de master interessant en uitdagend. Door actief deel te nemen zijn de vakken goed haalbaar. De vakken bieden een sterke basis in belangrijke privaatrechtelijke onderwerpen zoals contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en goederenrecht. De colleges en werkgroepen sloten goed aan op de tentamens, en de afwisseling in toetsvormen – zoals presentaties, essays en tentamens – zorgen ervoor dat je diverse vaardigheden goed ontwikkelt en het houdt de opleiding afwisselend. Daarnaast is er veel aandacht voor de praktijk; er wordt regelmatig de connectie gelegd met actuele, praktijkgerichte vraagstukken, wat het programma boeiend en relevant maakt.

    De master was veel praktijkgerichter dan ik had verwacht. De docenten waren bovendien heel benaderbaar, wat het bijwonen van de colleges en werkgroepen een stuk leuker maakte. Het vak Zekerheden en Insolventie is me in het bijzonder bijgebleven. Vooraf had ik weinig interesse in insolventierecht, maar de enthousiaste docenten, de actuele vraagstukken die we aan de hand van praktijkgerichte opdrachten behandelden en de betrokkenheid van professionals uit de praktijk, gaven me een heel andere kijk. Inmiddels werk ik zelf in de insolventie- en herstructureringspraktijk, en de kennis die ik tijdens de master heb opgedaan biedt een solide basis voor mijn verdere ontwikkeling als advocaat. Ik merk dat student-stagiaires vaak het insolventierecht in de bachelor als saai en complex ervaren, terwijl het in de praktijk zo dynamisch en praktisch is. Daarom is het juist zo extra waardevol dat in deze master veel aandacht is besteed aan de vertaalslag naar de juridische praktijk. 

    De master heeft op verschillende vlakken toegevoegde waarde gehad voor mijn eerste carrière stap. Enerzijds heeft het bijgedragen aan mijn persoonlijke groei, omdat ik goed inzicht heb gekregen in de richting waarin ik mij verder wil ontwikkelen. Het uitdagende lesprogramma heeft me gedisciplineerder en efficiënter gemaakt. Anderzijds draagt de master ook bij aan je maatschappelijke ontwikkeling doordat er vaak actuele juridische vraagstukken worden betrokken in het lesprogramma waarbij ook de ruimte is om met je docenten en medestudenten interessante discussies te voeren.

    Het motto #whereLawMeetsBusiness heeft voor mij een tweeledige betekenis. Enerzijds zie ik hierin de brug die deze master slaat tussen theorie en praktijk; anderzijds verwijst het naar hoe de master je goed voorbereidt om succesvol aan je juridische carrière te beginnen.

    Mijn advies aan aankomende studenten is om jezelf te motiveren en alles uit de master te halen wat erin zit. Het is een heel leuke, maar ook uitdagende en intensieve master. Doe jezelf niet tekort door achterover te leunen in de verwachting dat je het wel haalt. Door de colleges en praktijkgroepen actief bij te wonen en de leerstof goed bij te houden, ben je veel meer betrokken bij de interactieve lessen en is het succesvol afronden van deze master goed haalbaar. Zie het als een investering in jezelf, waar je de rest van je loopbaan nog profijt van zult hebben.

    Profielfoto Imke Been
  • Imane el Yakhloufi

    Imane el Yakhloufi - Alumna Privaatrecht | Commercieel vermogensrecht 2021-2022

    De kennis die ik tijdens de master heb opgedaan, vormt de basis van mijn dagelijkse werkzaamheden als civiel procesadvocaat.
    Profielfoto van Imane el Yakhloufi
    De kennis die ik tijdens de master heb opgedaan, vormt de basis van mijn dagelijkse werkzaamheden als civiel procesadvocaat.

    Mijn naam is Imane el Yakhloufi, 24 jaren jong en geboren en getogen in Rotterdam. In 2022 heb ik de master Privaatrecht: Commercieel Vermogensrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Mijn interesse voor het privaatrecht werd tijdens de bachelor Rechtsgeleerdheid – ook aan de Erasmus Universiteit – al sterk gewekt. Het volgen van de master Privaatrecht was voor mij dan ook een logische vervolgstap.

    Ik heb de master Privaatrecht als erg leerzaam ervaren, met name vanwege de praktijkgerichte benadering. Neem als voorbeeld het vak ‘Onderzoekspracticum’ waarmee de master werd afgetrapt: dit vak is gericht op het ontwikkelen van zowel de academische als praktijkvaardigheden. Denk niet alleen aan het schrijven van een noot bij een arrest of een artikel voor in een tijdschrift, maar ook aan het houden van een referaat. 

    Deze positieve ervaring werd verder versterkt toen ik wat later in het collegejaar het vak ‘Privaatrecht in de Praktijk’ volgde. Het opstellen van processtukken in samenwerking met medestudenten was erg nuttig nu dit een goede voorbereiding op de praktijk was. Zeker nu ik al wist dat ik graag de Litigation-hoek in wilde.

    De master Privaatrecht was dan ook waardevol voor mijn carrière. Ook nu de master mij de unieke kans aanbood om gedurende het collegejaar op de juridische afdeling van Eredivisieclub Sparta Rotterdam aan de slag te gaan (wat voor mij als ‘Spangenaar’ geweldig was!). Na het afronden van de master heb ik nog stage gelopen bij zowel een groot Nederlands als internationaal advocatenkantoor, waar de inhoudelijke kennis en praktische ervaring die ik tijdens de master heb opgedaan goed van pas kwamen. 

    Dat laatste geldt ook voor mijn huidige functie. Op het moment werk ik als advocaat bij Bird & Bird op de praktijkgroep Litigation (of eigenlijk: International Dispute Resolution). De kennis die ik tijdens de master heb opgedaan, vormt de basis van mijn dagelijkse werkzaamheden als civiel procesadvocaat.

    Niet onbelangrijk waren tot slot de enthousiaste en zeer kundige professoren die tijdens vakken zoals ‘Vermogensrecht in werking’ en ‘Nationaal en internationaal procederen’ er telkens voor zorgden dat studenten betrokken raakten bij de complexe materie door hun passie voor het vak over te dragen.

    Een tip voor toekomstige masterstudenten: haal alles uit je master en onderschat het vooral niet! In tegenstelling tot de bachelor is de master een stuk intensiever en kijken werkgevers bovendien ook kritischer naar de behaalde resultaten. Loop ook zeker stage(s) voordat je daadwerkelijk aan de bak gaat: het geeft je niet alleen een kijkje in de praktijk, maar helpt je ook om te ontdekken wat het beste bij jou past.

    Profielfoto van Imane el Yakhloufi
  • Soheil Said

    Soheil Said - Alumnus master Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht 2023

    Ik kijk met veel plezier terug op mijn masterfase, waarin ik zowel op academisch als persoonlijk vlak veel ben gegroeid.
    Soheil Said
    Ik kijk met veel plezier terug op mijn masterfase, waarin ik zowel op academisch als persoonlijk vlak veel ben gegroeid.

    Mijn naam is Soheil Said en ik heb in 2023 de master Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht afgerond. Ik koos voor deze master vanwege mijn brede interesse in het recht. De master biedt de mogelijkheid om je in diverse privaatrechtelijke deelgebieden te verdiepen, waarbij je met keuzevakken accenten kunt leggen bij de deelgebieden die het dichtst bij je persoonlijke interesses liggen. Daarnaast sprak de praktijkgerichte insteek van de master mij enorm aan. 

    De master bevat vooral twee vakken waar ik met veel genoegen op terugkijk. Het eerste vak is “Onderzoekspracticum”, en centraal bij dat vak staat dat je je in relatief korte tijd verdiept in een van de privaatrechtelijke deelgebieden. In dit vak leer je om met strakke deadlines te werken en kritisch na te denken over de toepassing van het positieve recht. Waar het in de bachelor vooral draaide om het kunnen toepassen van het recht, leer je in dit vak om op hoger niveau na te denken over waarom we rechtsregels op een bepaalde manier toepassen. Verder ontwikkel je in dit vak je academische spreek- en schrijfvaardigheid door de diverse schrijfopdrachten, presentaties en juridische discussies die je krijgt. Mijns inziens bereidt dit vak je het beste voor op de juridische praktijk. In mijn huidige baan als jurist bij de Autoriteit Financiële Markten heb ik mij in korte tijd moeten verdiepen in een nieuw rechtsgebied (Financieel Toezichtrecht), en schrijf ik veel juridische analyses met strakke deadlines. Het vak “Onderzoekspracticum” heeft mij hier goed op voorbereid.

    Het tweede vak is “Privaatrecht in de Praktijk”. In dit vak werk je samen met je medestudenten aan een praktijkcasus, waarbij je uiteindelijk toewerkt naar een praktijkdag bij een advocatenkantoor. Zelf heb ik met mijn medestudenten een WHOA-procedure bij de rechtbank nagebootst, waarbij we per groep een partij vertegenwoordigden die doorgaans bij een WHOA-procedure betrokken is, zoals een bank, de Belastingdienst of de onderneming die dreigende insolventie wil voorkomen. De praktijkdag werd afgesloten met een gezellige borrel bij het advocatenkantoor. Door dit vak heb ik beter leren samenwerken en heb ik mijn onderhandelingsvaardigheden kunnen oefenen. Tevens komt het Rotterdamse credo where law meets business door de samenwerking met de advocatuur goed naar voren.

    Graag wil ik alle aankomende studenten meegeven om alles uit hun master te halen door actief bij te dragen aan de onderwijsbijeenkomsten, nevenactiviteiten te doen en werkervaring op te doen naast de studie. Zelf heb ik hier invulling aan gegeven door onder andere een voorzittersrol op me te nemen bij het Privaatrechtelijk Dispuut Probus en door praktijkervaring op te doen als werkstudent bij een groot advocatenkantoor en een groot consultancykantoor. Ik kijk met veel plezier terug op mijn masterfase, waarin ik zowel op academisch als persoonlijk vlak veel ben gegroeid. Het geweldige docententeam van de master Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht heeft hier sterk aan bijgedragen. Daarom kan ik deze master van harte aanraden aan elke gemotiveerde en ambitieuze student met een brede interesse in de maatschappelijke werking van het (privaat)recht!

    Soheil Said
  • Paul Hoynck van Papendrecht

    Paul Hoynck van Papendrecht

    De docenten vinden het zichtbaar leuk om uitgedaagd te worden en je verder te helpen. Dat werkt motiverend.
    Paul Hoynck van Papendrecht
    De docenten vinden het zichtbaar leuk om uitgedaagd te worden en je verder te helpen. Dat werkt motiverend.

    Mijn keuze om Rechtsgeleerdheid te gaan studeren was destijds ingegeven door luxe: er was zoveel interessants dat een opleiding waarmee ik alle opties openhield, op dat moment het beste bij mij paste. Tijdens de opleiding merkte ik dat de civiele vakken mij het meest aanspraken. De essentie van het privaatrecht—het beslechten van geschillen tussen personen of bedrijven, het bieden van rechtsbescherming en tot op zekere hoogte het garanderen van rechtszekerheid binnen de maatschappij—overtuigden mij ervan dat het privaatrecht meer biedt dan op het eerste gezicht lijkt.

    Ook na een uitstapje naar het fiscaal recht ben ik altijd overtuigd geweest van mijn keuze om de master Rechtsgeleerdheid | Commercieel Vermogensrecht aan de Erasmus Universiteit te volgen. Mijn keuze voor Rotterdam was niet alleen ingegeven door het feit dat ik de universiteit al kende, maar ook omdat deze opleiding ruimte laat voor eigen interesses. De meeste plenaire vakken bieden de mogelijkheid om zelf ‘op avontuur te gaan’ in het recht en te ontdekken waar je nieuwsgierigheid je brengt. Schrijf je een goed stuk, dan denken de docenten mee of je het ergens kan aanbrengen of nog verder kunt uitwerken. Ze vinden het zichtbaar leuk om uitgedaagd te worden en je verder te helpen. Dat werkt motiverend.

    Een andere reden om voor deze master in Rotterdam te kiezen was de praktijkgerichte insteek. Hoewel ik destijds nog niet precies wist wat ik wilde gaan doen, kreeg ik dankzij de verschillende vakken en de bijbehorende bezoeken aan organisaties en advocatenkantoren snel een goed beeld van de mogelijkheden. De universiteit zelf bleek mij het meest aan te spreken. Tijdens het vak Onderzoekspracticum privaatrecht leer je in korte tijd onderzoek doen en dit goed op te schrijven. Dit zijn vaardigheden waar iedere jurist baat bij heeft, maar ik ontdekte dat ik het niet alleen heel leuk vond, maar ook dat ik nooit het gevoel had klaar te zijn met het onderwerp. In het Vermogensrecht in werking werd ik bewust van de reikwijdte en potentie van het privaatrecht toen het brede privaatrecht op verschillende toegepaste wijze aan bod kwam, zoals goederenrechtelijke kwesties bij circulair bouwen of maatschappelijk verantwoord ondernemen vanuit vermogensrechtelijk perspectief.

    Uiteindelijk ben ik vanuit de master aan een promotieonderzoek begonnen. Het onderzoek voor mijn scriptie opende (opnieuw) een nieuwe wereld voor mij, en de komende jaren ga ik dat terrein verder verkennen, analyseren en verduidelijken. Zo bezien heb ik mijn studie nog niet volledig afgesloten, maar heeft de master Privaatrecht geholpen te ontdekken wat ik leuk vind. Dat geldt niet alleen voor mij. Uit hetzelfde cohort zijn we allemaal verschillende kanten opgegaan: van de Zuidas tot verzekeraars, van boetiekkantoren tot ministeries, en van het bedrijfsleven tot de rechtswetenschap. Dat is de kracht van deze master en het is leuk om zoveel mensen te kennen met een ander perspectief. Het vraagt wel om een scherpe, onderzoekende en kritische blik om eruit te halen wat erin zit. Dan vormt deze master het middel om je nieuwsgierigheid mee te volgen, nieuwe paden te bewandelen en deuren te openen naar je volgende doel.

     

    Paul Hoynck van Papendrecht
  • Amber Simon

    Amber Simon - Alumna master Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht 2023-2024

    De master Privaatrecht heeft voor mij een stevige basis gelegd voor mijn toekomstige carrièrestap.
    Profielfoto van Amber Simon
    De master Privaatrecht heeft voor mij een stevige basis gelegd voor mijn toekomstige carrièrestap.

    Mijn naam is Amber Simon, ik ben 23 jaar en heb in 2024 de master Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit afgerond. Tijdens mijn bachelor Rechtsgeleerdheid, ook gevolgd aan de Erasmus Universiteit, ontdekte ik mijn sterke interesse voor het privaatrecht. In mijn tussenjaar besloot ik daarom twee student-stages te lopen bij verschillende advocatenkantoren op de afdelingen aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en arbeidsrecht, om zeker te zijn van mijn masterkeuze. Ik heb voor de master Privaatrecht gekozen omdat die een brede oriëntatie geeft van het privaatrecht en er veel aandacht uitgaat naar de ontwikkeling van juridische vaardigheden, zowel schrijf- als spreekvaardigheden. Daarnaast sprak de master mij aan vanwege de mogelijkheid om deze te combineren met de master Toga aan de Maas, die ik momenteel aan het afronden ben.

    De master Privaatrecht heeft mijn verwachtingen overtroffen, door de sterke combinatie van theoretische verdieping en praktische toepassing van het recht. Vooral de praktijkgerichtheid en de nadruk op de juridische vaardigheden, zoals pleiten en diepgaande discussies met medestudenten tijdens tutorials, hebben mij positief verrast. Het vak Vermogensrecht in werking is mij in het bijzonder bijgebleven door de levendige praktijkvoorbeelden, en de expertise en het enthousiasme van de professoren. Daarnaast sprak het vak Privaatrecht in de Praktijk mij aan door de samenwerking met medestudenten, het bezoek aan een advocatenkantoor en een verzekeringskantoor en de uitdaging om in groepjes juridische stukken op te stellen en die vervolgens te presenteren bij de genoemde kantoren. 

    De master Privaatrecht heeft voor mij een stevige basis gelegd voor mijn toekomstige carrièrestap, door zowel een breed perspectief op het recht als een sterke verbinding met de praktijk te bieden. Bovendien heeft deze opleiding bijgedragen aan mijn persoonlijke groei; ik heb mijn juridische vaardigheden verder ontwikkeld en geleerd om ook te kijken naar wat er achter het recht schuilgaat. Mijn maatschappelijke bewustzijn is versterkt door de ethiekdebatten, tutorials en discussies binnen de verschillende vakken, die zichtbaar maakten hoe nauw verweven het recht is met maatschappelijke vraagstukken. Voor mij symboliseert #whereLawMeetsBusiness dan ook de waardevolle aansluiting van de master bij de verschillende actoren in de praktijk, de maatschappij en het bedrijfsleven.

    Een tip voor toekomstige masterstudenten: kies vooral een master die je echt interesseert en waar je enthousiast van wordt. Ben je nieuwsgierig, wil je de diepte in en jouw juridische vaardigheden verder ontwikkelen op het gebied van het privaatrecht? Dan is deze master perfect voor jou!

     

    Profielfoto van Amber Simon
  • Samira Challiui

    Samira Challiui - Alumna master Privaatrecht 2019-2020

    De kennis die ik tijdens het OZP heb opgedaan, kon ik na het afstuderen direct toepassen.
    Samira Challiui
    De kennis die ik tijdens het OZP heb opgedaan, kon ik na het afstuderen direct toepassen.

    Mijn grootste les tijdens de studie: You are the author of your own life story and never give up!

    Al tijdens het begin van de bachelor Rechtsgeleerdheid wist ik dat het privaatrecht mij ligt. Het privaatrecht is vooral heel tastbaar, waardoor ik goed de feiten en omstandigheden van het geval kan schetsen en deze op de wet kan toepassen. Een logische vervolgstap was dan ook de master Rechtsgeleerdheid, specialisatie Privaatrecht. Het eerste blok heb ik als het zwaarste blok ervaren; het Onderzoekspracticum (OZP). In dit practicum dien je wekelijks opdrachten in te leveren, te werken met deadlines, diverse keren te presenteren en met anderen samen te werken. Dit is ook wat er in de rechtspraktijk daadwerkelijk van je wordt verwacht, waarmee dit blok ook meteen een reality check en grootste leerschool is geweest.

    Tijdens mijn werkstudentschap heb ik mijn interesse in het huurrecht ontdekt, waarna ik heb gekozen voor OZP-huurrecht. De kennis die ik tijdens het OZP heb opgedaan, kon ik na het afstuderen direct toepassen. Momenteel ben ik werkzaam als jurist bij de Huurcommissie. Ik maak deel uit van een team, waardoor het essentieel is dat je goed met anderen kunt samenwerken. Mijn werkzaamheden bestaan uit het beoordelen van huurverlagingsverzoeken en het schrijven van brieven en concept-uitspraken. Het kritisch te werk gaan en het hebben van wekelijkse deadlines is mij (mede) door het OZP niet vreemd. Daarnaast vergt de behandeling van verzoeken een beoordeling naar de ‘specifieke omstandigheden van het geval’, hetgeen voor alle studenen geen onbekende term is.

    Per april 2021 zal ik als trainee aan de slag gaan bij de praktijkgroep Real Estate binnen advocatenkantoor Stibbe te Amsterdam. Ik kan niet wachten om mijn opgedane kennis tijdens de master ook hier toe te passen!

    Samira Challiui

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen