Testimonials

Financieel Recht
Testimonials achtergrond

Financieel Recht

  • Mina Pooyan

    Mina Pooyan

    De combinatie van juridische kennis en economische inzichten heeft mij uitstekend voorbereid op een rol binnen de financiële wereld.
    Mina Pooyan, testimonial
    De combinatie van juridische kennis en economische inzichten heeft mij uitstekend voorbereid op een rol binnen de financiële wereld.

    Mijn naam is Mina Pooyan en in 2024 ben ik afgestudeerd aan de master Financieel recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voorafgaand hieraan heb ik de bachelor Rechtsgeleerdheid gevolgd, eveneens aan de Erasmus Universiteit, waarvan ik in 2023 ben afgestudeerd. Mijn masterscriptie had als thema: “Een Bijzondere Zorgplicht voor Cryptodienstverleners: (on)nodig?”. Hierin heb ik onderzoek gedaan naar de wenselijkheid van een bijzondere zorgplicht voor cryptodienstverleners binnen de EU-regelgeving, met een specifieke focus op MiCAR, het Europese wetgevingspakket voor het reguleren van crypto's en aan crypto's gerelateerde diensten.

    Ik koos destijds voor de master Financieel recht vanwege mijn interesse in de dynamiek tussen recht en financiële markten. Waar Fiscaal recht de nadruk legt op belastingen en rechtsgeleerdheid op bredere juridische concepten, biedt Financieel recht een unieke focus op de complexe interacties binnen financiële markten. De praktijkgerichte aanpak en actuele onderwerpen van Erasmus School of Law spraken mij direct aan. Bovendien wist ik dat deze master perfect aansloot bij mijn ambitie om complexe juridische en financiële vraagstukken te begrijpen en te analyseren.

    De opleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het curriculum was breed en actueel, met vakken die diep ingingen op complexe vraagstukken. Alle vakken waren goed georganiseerd, met inspirerende (gast)docenten, interessante opdrachten en boeiende colleges. Hoewel ik alle vakken waardevol vond, sprongen Kapitaalmarktrecht, Ethiek, Duurzaamheid en Compliance, en Fintech eruit door hun inhoudelijke diepgang. 

    De master heeft een belangrijke brug geslagen naar mijn eerste carrièrestap en biedt een duidelijke toegevoegde waarde voor iedereen met ambities in de financiële wereld. Voor iemand zonder economische achtergrond, zoals ik, bood de opleiding een unieke kans om vertrouwd te raken met de dynamiek van de financiële sector. De combinatie van juridische kennis en economische inzichten heeft mij uitstekend voorbereid op een rol binnen de financiële wereld.

    De opleiding heeft ook geleid tot persoonlijke groei. Omdat veel onderwerpen nieuw voor mij waren, moest ik regelmatig uit mijn comfortzone stappen. De actualiteit van de thema’s stimuleerde mij om creatiever en zelfstandiger te worden in mijn aanpak. Dit gold ook voor mijn scriptie, waarin ik zelfverzekerder en behendiger ben geworden als onderzoeker. Deze ontwikkeling heeft niet alleen mijn academische vaardigheden versterkt, maar ook mijn vertrouwen vergroot in het aanpakken van complexe vraagstukken.

    De opleiding heeft tevens mijn maatschappelijke bewustzijn vergroot. Het heeft mij geleerd om breder te kijken naar juridische en economische vraagstukken en meer na te denken over waarom regels en systemen bestaan en met welk doel ze zijn ontworpen. Dit besef heeft mijn inzicht verdiept in de impact van wetgeving op zowel individuen als de samenleving.

    De slogan van Erasmus School of Law, #whereLawMeetsBusiness, benadrukt hoe recht en bedrijfsleven hand in hand gaan. Het recht biedt kaders en waarborgen voor een eerlijke bedrijfsvoering, terwijl het bedrijfsleven juridische kennis toepast om groei en innovatie te realiseren.

    Aan toekomstige studenten wil ik meegeven: grijp elke kans om te netwerken en stel vragen. De docenten en gastsprekers zijn waardevolle bronnen van inspiratie. Wees niet bang om kritisch te zijn – het recht is een dynamisch vakgebied, en jouw inbreng kan verschil maken!

    Mina Pooyan, testimonial
  • Lees meer over het keuzevak Risk, Reputation & Litigation

    Risk, Reputation & Litigation

    Het vak is opgebouwd rondom de juridische risico’s en reputatierisico’s die financiële ondernemingen lopen in de context van litigation, inclusief een Moot Court.
    Moot Court 6
    Het vak is opgebouwd rondom de juridische risico’s en reputatierisico’s die financiële ondernemingen lopen in de context van litigation, inclusief een Moot Court.

    Een goede keuze maken 

    In de masterfase van de opleiding zullen de meeste studenten een vrije keuzeruimte kennen. Bij de masteropleidingen van Erasmus School of Law gaat het vaak om een vrij keuzevak van 5 EC. Wij kunnen ons voorstellen dat het een flinke uitdaging kan zijn om een weloverwogen keuze te maken wanneer er zoveel mogelijkheden zijn. Daarom geven wij jou op deze pagina graag meer informatie over het keuzevak Risk, Reputation & Litigation en hebben wij enkele studenten die hebben deelgenomen aan het vak gevraagd hun ervaringen met jou te delen. 

    Ook voor jou interessant 

    Het unieke keuzevak Risk, Reputation & Litigation wordt al jaren aangeboden en is het studiejaar 2023-2024 na een grondige herziening en in samenwerking met docenten uit de beroepspraktijk vernieuwd. Het vak is opgebouwd rondom de juridische risico’s en reputatierisico’s die financiële ondernemingen lopen in de context van litigation, inclusief een Moot Court. In het studiejaar 2023-2024 zijn bijvoorbeeld casussen op het gebied van klimaataansprakelijkheid en mensenrechtenschendingen behandeld en heeft een spreker van Milieudefensie een interessante lezing verzorgd. Door de interdisciplinaire aanpak kan het vak ook van toegevoegde waarde zijn voor studenten die geen loopbaan in de advocatuur of een andere typisch juridische functie ambiëren. Het vak draagt tevens bij aan je academische carrière door onder andere pleittrainingen van een advocaat en het verbeteren van de toepassing van theorieën in de praktijk. Daarnaast draagt Risk, Reputation & Litigation ook op persoonlijk vlak bij aan de verbetering van je presentatievaardigheden. 

    In de Course Guide kan je meer lezen over de inhoud, opzet en rooster van het vak.

    Ervaringen van studenten 

    Didi Rijpert portret

    Didi Rijpert

    Masterstudent Privaatrecht/Toga aan de maas

    'De toegevoegde waarde van het vak 'Risk, Reputation & Litigation' is dat docenten uit de praktijk komen. Zij vertellen over hun eigen zaken. Op deze manier zie je, wat je hebt geleerd tijdens de colleges, in de praktijk.' 

    Selene van Ee portret

    Selene van Ee

    Masterstudent Ondernemingsrecht

    ‘Het vak 'Risk, Reputation & Litigation' heeft geleid tot persoonlijke groei omdat je goed leert pleiten. Daarnaast leer je voor een groep te staan.’ 

    Mina Pooyan portret

    Mina Pooyan

    Masterstudent Financieel Recht

    'Wat ik vooral als positief meeneem uit het vak 'Risk, Reputation & Litigation' is de Moot Court. Dat is een hele leuke en leerzame ervaring.' 

    Shivdatt Bharatsingh portret

    Shivdatt Bharatsingh

    Masterstudent Ondernemingsrecht

    'Mijn tip voor aankomende studenten die het vak 'Risk, Reputation & Litigation' gaan volgen: het vak gaat veel verder dan financiële markten alleen. Als je het vak gaat volgen, dan zie je dat de kennis ook buiten de financiële markten kan worden toegepast.' 

    Moot Court 

    De studenten sluiten het keuzevak Risk, Reputation & Litigation af met een Moot Court naast een schriftelijk tentamen. Tijdens Moot Court demonstreren de studenten hoe zij de opgedane kennis, aan de hand van een casus, in de praktijk zouden toepassen. Hoewel deze dag vaak als spannend wordt ervaren, is het presenteren ontzettend leuk en leerzaam. 

    Verbreding van je kennis en vaardigheden 

    Wil jij ook het keuzevak Risk, Reputation & Litigation volgen? Dit vak is niet alleen beschikbaar voor studenten van de master Financieel Recht, maar kan ook gevolgd worden binnen andere masters zoals Privaatrecht Commercieel Vermogensrecht of Ondernemingsrecht. Risk, Reputation & Litigation reikt verder dan de financiële markt en biedt de gelegenheid om je kennis en vaardigheden te verbreden in rechtsgebieden waar je misschien nog niet helemaal vertrouwd mee bent. Daarnaast behandelt dit vak ook onderwerpen die buiten de financiële sector liggen. 

    Meer informatie 

    Heb je na het bekijken van deze pagina en de Course Guide nog vragen over het vak Risk, Reputation & Litigation? Neem dan gerust contact op via financieelrecht@law.eur.nl. Je bent ook van harte welkom om een afspraak op de campus, telefonisch of online te maken voor meer informatie.

    Bekijk hier de sfeerbeelden van Moot Court

    Moot Court 1
    Moot Court 2
    Moot Court 3
    Moot Court 4
    Moot Court 5
    Moot Court 6
    Moot Court 6
  • Sabine Verbunt

    Sabine Verbunt - Alumna master Financieel recht 2020-2021

    De master Financieel recht omvat diverse rechtsgebieden en is sterk internationaal georiënteerd.
    Sabine Verbunt
    De master Financieel recht omvat diverse rechtsgebieden en is sterk internationaal georiënteerd.

    Na afronding van de bachelors Econometrie en Fiscaal recht wilde ik mij graag verder ontwikkelen op financieel juridisch vlak. De master Financieel recht omvat diverse rechtsgebieden en is sterk internationaal georiënteerd. Als student krijg je de mogelijkheid om het nieuws van het Financieele Dagblad beter te begrijpen. Door (gast)colleges van professoren en andere deskundigen, die vaak zowel in de wetenschap als in de praktijk werkzaam zijn, krijg je een uniek kijkje achter de schermen van de financiële wereld.

    Als student word je steeds weer geprikkeld om je te verdiepen in de leerstof en daarmee actief aan de slag te gaan door middel van onder andere schrijfopdrachten en presentaties. Hierdoor verwerf je een breed scala aan professionele en academische vaardigheden over actuele en maatschappelijk relevante vraagstukken. Hoewel het collegejaar 2020-2021 de nodige uitdagingen door de coronasituatie met zich bracht, was het online onderwijs van goed niveau.

    Het multidisciplinaire karakter van de studie maakt de studie ook toegankelijk voor studenten met (nagenoeg) geen juridische voorkennis. De belangrijkste juridische vaardigheden leer je in de eerste weken van het collegejaar en worden gebruikt in de rest van het academisch jaar. Mijn tip is dan ook om je zeker niet te laten afschrikken als je geen bachelor rechtsgeleerdheid of aanverwante studie hebt gedaan.

    Sabine Verbunt
  • Roshan Moennalal

    Roshan Moennalal - Alumnus master Financieel recht 2019-2020

    Ik beschik nu over een uitstekende multidisciplinaire basis waar ik dagelijks in mijn werk veel profijt van heb.
    Foto van Roshan Moennalal
    Ik beschik nu over een uitstekende multidisciplinaire basis waar ik dagelijks in mijn werk veel profijt van heb.

    Mijn naam is Roshan Moennalal. Ik heb vorig jaar (2019-2020) de master Financieel recht afgerond en momenteel werk ik met ontzettend veel plezier als Legal Counsel | Banking & Finance bij Rabobank!

    Ik heb voor de master Financieel recht gekozen, omdat het multidisciplinaire karakter van de master mij erg aansprak. Binnen de master komen verschillende rechtsgebieden samen, zoals het bestuursrecht, Europees recht, ondernemingsrecht en het strafrecht. Hierdoor verwerf je als student niet alleen inzicht in financiële wet- en regelgeving, maar doe je ook brede juridische kennis op!
    Tijdens de master Financieel recht staat ook de binding tussen theorie en praktijk centraal. Zo zijn een groot deel van de hoogleraren werkzaam in de (financiële) praktijk, als advocaat of bijvoorbeeld bij één van de nationale of Europese toezichthouders. Daarnaast spelen discussies over actualiteiten en vraagstukken uit de praktijk een grote rol tijdens de hoorcolleges en werkgroepen en dan merk je direct dat dit een unieke master is. Doordat studenten Financieel recht vaak verschillende achtergronden hebben (Bedrijfskunde, Economie, Fiscaal Recht of Rechtsgeleerdheid), leer je tijdens deze discussies een vraagstuk vanuit zowel een economische als een juridische invalshoek te benaderen en leer je over de grenzen van je eigen vakgebied te kijken.

    Het Financieel recht is een dynamisch en internationaal rechtsgebied en dat merk ik ook terug in mijn werk bij Rabobank. Als Legal Counsel ben ik het eerste aanspreekpunt voor juridisch advies en houd ik mij bezig met diverse juridische aspecten van de bedrijfsvoering. Hierbij richt ik mij niet op het verdienen van geld voor de bank, maar zorg ik er vooral voor dat de bank geen geld verliest. Op dit moment houd ik mij voornamelijk bezig met het internationaal contractenrecht, waarbij ik regelmatig met complexe financieel-juridische vraagstukken te maken krijg. Bij het beantwoorden van deze vraagstukken bevind ik mij vaak op het snijvlak van meerdere rechtsgebieden, wat het werk zeer leuk en uitdagend maakt! De keuze voor de master Financieel recht is voor mij dan ook de juiste keuze geweest. Ik beschik nu over een uitstekende multidisciplinaire basis waar ik dagelijks in mijn werk veel profijt van heb. Daarnaast sluit deze master zeer goed aan op een baan in zowel de financiële als de juridische sector en heeft de master mij daardoor de best mogelijke voorbereiding op een loopbaan in beide sectoren gegeven.

    Tot slot wil ik aankomende studenten meegeven dat het niet erg is als je nog niet weet welk beroep je wilt gaan uitoefenen na je master of nog niet weet welke richting je precies op wilt. Tijdens deze master word je namelijk opgeleid tot een breed georiënteerde jurist, waardoor je alle kanten op kunt na je studie. Ik raad studiekiezers dan ook van harte aan om voor de master Financieel recht te kiezen! Heel veel succes en vergeet vooral niet om te genieten van je studententijd. Later zal je met veel plezier terugkijken op deze tijd!

    Foto van Roshan Moennalal
  • Daan van Mil

    Daan van Mil - Student master Financieel recht 2019-2020

    Het is erg fijn om te ervaren dat hetgeen je leert, direct in de praktijk kan worden toegepast.
    Daan van Mil
    Het is erg fijn om te ervaren dat hetgeen je leert, direct in de praktijk kan worden toegepast.

    Mijn naam is Daan van Mil. Vorig jaar (2018-2019) heb ik de master Ondernemingsrecht gevolgd. Momenteel (2019-2020) ben ik bezig met mijn tweede master, Financieel recht. Daarnaast werk ik als werkstudent bij Finnius Advocaten.
    Ik heb voor de master Financieel recht gekozen, omdat ik tijdens de minor Onderneming & Financiële Markt geïnteresseerd ben geraakt in de regulering van het financiële stelsel. Deze interesse is onder andere ontstaan door de samenkomst van verschillende rechtsgebieden. In het financieel recht komen onder andere het bestuursrecht, strafrecht, ondernemingsrecht en Europees recht samen. De wisselwerking tussen deze rechtsgebieden maakt het Financieel recht een brede en uitdagende discipline.

    De master Financieel recht valt vanuit vele opzichten aan te raden. Allereerst word je multidisciplinair opgeleid. Dit houdt in dat je niet alleen met recht bezig zal zijn, maar ook vanuit economische perspectieven leert redeneren. Een voorbeeld hiervan is de regulering van banken. In de master komt niet alleen het juridisch normenkader voor banken aan bod, maar zal je ook de kwetsbaarheden en het verdienmodel van banken leren. Door vanuit meerdere disciplines te denken, zal je niet alleen het normenkader leren begrijpen, maar ook de achterliggende gedachtes leren doorgronden. Hierdoor leer je ook waarom en hoe het normenkader al dan niet gewijzigd dient te worden.
    Verder wordt een groot deel van de colleges verzorgd door mensen uit de praktijk. Zo zal je les krijgen van advocaten, bestuurders en andere specialisten. Door deze manier van onderwijs krijg je mee hoe de stof in de praktijk werkt. Het is erg fijn om te ervaren dat hetgeen je leert, direct in de praktijk kan worden toegepast.
    Een ander voordeel van de master is dat niet alleen wordt getoetst middels tentamens. Bij elk vak dien je verscheidene opdrachten te maken, zoals juridische notities, adviesstukken en annotaties. Deze opdrachten zijn vergelijkbaar met de soort werkzaamheden die je in de praktijk zal verrichten. Hierdoor word je goed voorbereid op de (juridische) praktijk.

    Tot slot wil ik meegeven dat je een master moet kiezen die bij je past. Indien je geïnteresseerd bent in financiële markten, is deze master een goede stap om je voor te bereiden op de praktijk. De master is veelzijdig en biedt je verscheidene carrièremogelijkheden!

    Daan van Mil
  • Tim Beyer

    Tim Beyer - Student master Financieel recht 2012-2013

    Met betrekking tot de academische staf valt het op dat een groot deel naast hun academische aanstelling verbonden is (geweest) aan grote private- en publieke instanties, waardoor de link tussen de academische literatuur en de praktijk altijd expliciet aanwezig is.
    Logo Erasmus School of Law
    Met betrekking tot de academische staf valt het op dat een groot deel naast hun academische aanstelling verbonden is (geweest) aan grote private- en publieke instanties, waardoor de link tussen de academische literatuur en de praktijk altijd expliciet aanwezig is.

    In augustus 2013 heb ik met succes mijn scriptie weten te verdedigen, waarmee er een einde kwam aan mijn master Financieel recht. Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik oprecht zeggen dat het mijn meest interessante jaar aan de Erasmus Universiteit is geweest.

    Het leuke aan de master Financieel recht is om te beginnen de diverse studentenpopulatie. Studenten hebben een achtergrond in zowel recht, economie en/of bedrijfskunde óf men is een professional met 20 jaar werkervaring. Dit in combinatie met de relatieve kleinschaligheid van de opleiding leidt ertoe dat de discussies tijdens de colleges altijd levendig zijn, onderwerpen vanuit verschillende perspectieven belicht (kunnen) worden en er een grote samenhorigheid heerst binnen de groep. Verder kenmerkt de opleiding zich door de grote focus op de actualiteit. Het feit dat het “Financieel Dagblad” wel eens gekscherend als belangrijkste literatuur van de opleiding wordt bestempeld spreekt boekdelen. Zo kregen we daags na de nationalisatie van SNS Reaal college van een ESL professor welke als commissaris aan DNB verbonden is, werd de vermeende fraude bij Imtech uitvoerig besproken, kon de plotselinge overname van Dockwise door Boskalis op onze aandacht rekenen en werden de voor- en nadelen van een Europese bankenunie, in het licht van de verscheidene Europese Raad vergaderingen en de redding van Cyprus, uitvoerig besproken.

    Met betrekking tot de academische staf valt het op dat een groot deel naast hun academische aanstelling verbonden is (geweest) aan grote private- en publieke instanties, waardoor de link tussen de academische literatuur en de praktijk altijd expliciet aanwezig is. Dit netwerk zorgt er daarnaast voor dat er een blik aan top gastsprekers open getrokken kan worden. Ook valt de directe betrokkenheid van deze staf bij de opleiding en haar studenten op. Zo worden er verscheidene Financieel recht gelieerde borrels en activiteiten door hen georganiseerd, waar een groot deel van de academische- en ondersteunende staf dan vervolgens ook bij aanwezig is en er een persoonlijke band opgebouwd kan worden.

    Samenvattend was deze opleiding een fantastische toevoeging aan mijn meer kwantitatieve master in Finance and Investments (RSM) en kan ik deze opleiding ten zeerste aanraden aan eenieder die een bredere blik wil krijgen van het hedendaagse (internationale) financieel-juridische speelveld en de achtergronden bij het financieel-economische en politieke nieuws beter wil begrijpen.

    Logo Erasmus School of Law

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen