Studenten aan het woord

Vijf vragen voor bachelorstudent Mirte van Dijk
Inside view of the Polak building.
Mirte

Ik ben Mirte van Dijk, 20 jaar, en zit nu in het laatste jaar (3e jaar) van mijn bachelor Econometrie en Operationele Research en doe als major een specialisatie in de richting van logistiek.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Voordat je op het punt staat om een studie te kiezen, moet je eerst een profiel kiezen. Ik koos een profiel, NT met economie en m&o (nu bedrijfseconomie), waarmee ik alle kanten op kon. Ik zag mezelf wel als advocaat of rechter en was dan ook naar een meeloop dag Rechten gegaan op de EUR. Al gauw kwam ik erachter dat die studie helemaal niet bij mij paste en toen moest ik naar andere opties kijken. Ik was altijd al goed in wiskunde en begon naar bètastudies te kijken. Omdat ik mezelf wel in Rotterdam zag studeren, ben ik gaan kijken welke andere studies de EUR aanbood. Sneller dan ik dacht had ik een proefstudeer dag ingepland voor Econometrie waarbij we een case behandelde over winst optimalisatie. Ik vond het erg leuk om te zien dat je een praktische kwestie kon oplossen door het gebruik van wiskundige modellen. Ik heb toen niet meer verder gekeken naar andere studies, en ben blij dat ik dat niet heb gedaan!

Wat is je favoriete vak/leraar?

Ik vind alle vakken gerelateerd aan statistiek of programmeren erg leuk. Een van de vakken waar ik zelf student-assistent voor ben geweest was dan ook Programmeren. Ik vind programmeren, nog steeds, ontzettend leuk en verbaas me erover wat computers/programma’s allemaal kunnen.

Als ik denk aan favoriete leraren, vond ik over het algemeen alle professoren erg leuk. Sommige zijn super goed en duidelijk in hun uitleg en met andere kan ik goede gesprekken voeren. Een van mijn favoriete professoren is Twan Dollevoet. Hij is heel vriendelijk en neemt de tijd voor je als je vragen hebt. Dit waardeer ik heel erg.

Wat is het meest interessante dat je tot nu toe hebt geleerd?

Ik ben het meest onder de indruk van het feit dat kleine fouten, megagrote gevolgen kunnen hebben bij data-analyse. Zo kan 1 observatie een heel model sturen en als deze observatie wordt verwijderd, alle theorieën niet meer opgaan. Ook bijvoorbeeld dat als een nulhypothese wordt verworpen, dat dat niet betekent dat de alternatieve hypothese waar is. Je ziet wel eens artikelen waarbij mensen dan uitgaan van de alternatieve hypothese wat de gekste verhalen meebrengt.

Data is ontzettend handig als het goed gebruikt wordt, maar als mensen niet weten wat ze ermee moeten kunnen data uitkomsten ook heel misleidend zijn.

Wat is jouw lievelingsplek voor een study-break op campus?

In de zomer vind ik het heerlijk om buiten aan de vijver te zitten in het zonnetje (naast het Paviljoen). Vaak zit je hier niet zo in de wind en kan je hier echt lekker uitrusten. Een andere zonnige plek is naast de Erasmus Food Plaza waar een aantal picknick tafels staan die ook uit de wind liggen. Bij slecht weer heb ik niet echt een favoriete plek. Zolang het maar droog en warm is vind ik alles goed!  

Wat is je beste tip om iets leuks te doen in Rotterdam?

In Rotterdam zijn er genoeg leuke plekken om te bezoeken of activiteiten om te doen. Ik vind het zelf heerlijk om te wandelen bij de Kralingse plas of om te shoppen in de Koopgoot! Lekker sushi eten en bowlen in Noord of lekker met de watertaxi naar Rotterdam Zuid. Overal is wat te doen en dat maakt Rotterdam zo veelzijdig!

Lees ook

Interview met Beerend

Interview met Beerend, student bachelor Economie en Bedrijfseconomie
Beerend smiling with a closed smile at the camera

Interview met Marinthe

Interview met Marinthe één van onze studenten bij Erasmus School of Economics.
Marinthe smiling with a closed smile

Interview met Luca

Interview met Luca één van onze studenten
Luca smiling at the camera

Interview met Céline

Interview met Céline één van onze studenten bij Erasmus School of Economics
Student of Erasmus School of Economics

Studenten aan het woord

Interview met Frank de Rooij één van onze studenten
Gerelateerde opleiding
Met wiskunde, statistiek en economie leer je economische kwesties te analyseren en modellen te maken om economische en bedrijfskundige puzzels mee op te lossen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen