Interview met Luca

Studenten aan het woord
Luca smiling at the camera

Hoi allemaal! Mijn naam is Luca en ik ben 23 jaar oud. Ik zit op dit moment in mijn derde en dus laatste jaar van de bachelor Econometrie and Operationele Research en hoop volgend jaar aan mijn master te beginnen. Ik kom eigenlijk van Goeree-Overflakkee, maar woon nu al een paar jaar in het prachtige Rotterdam.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

De keuze was voor mij nog niet zo makkelijk. Ik vond alles leuk en ik wist nog niet goed wat ik wilde doen. Ik stond eerst zelfs ingeschreven voor Criminologie en heb ook gekeken bij Wiskunde. Omdat ik wiskunde B heel leuk vond en dit me ook goed lag, heb ik in een van de laatste weken voor de aanmelddeadline nog een meeloopdag Econometrie gevolgd. De theoretische wiskundige kennis die je leert in combinatie met het toepassen op big data en de economie, dat sprak mij heel erg aan. Ik haal dan ook veel voldoening uit het oplossen van de ‘puzzeltjes’ die je voorgelegd krijgt. Tot op de dag van vandaag ben ik erg blij met de keuze die ik gemaakt heb!

Wat is je favoriete vak en/of favoriete leraar? 

Moeilijke vraag! Ik vind dat de EUR veel leuke professoren heeft die ieder op hun eigen manier de colleges zo leuk en interessant mogelijk proberen te maken. De een doet dit met herkenbare voorbeelden, de ander met grapjes tussendoor. Een van mijn favoriete vakken was toch wel Basis Werkcollege. Hier zag je goed hoe alle theoretische kennis die je hebt opgebouwd in de voorgaande vakken samenkomt en toegepast kan worden. Data analyseren, modellen maken, programmeren, maar vooral de kennismaking met academisch onderzoek vond ik erg leuk.

Wat is het meest interessante dat je tot nu toe hebt geleerd?

Dat overal wel iets econometrisch achter zit. Of je het nu gaat om finance, marketing, logistiek. Je kunt zoveel met data, modellen, processen. Het meest interessante vind ikzelf hoeveel je wel niet met data kunt. Als je je data goed gebruikt, kun je er oorzaken en gevolgen of correlaties in vinden die je misschien niet in eerste instantie samen had verwacht. Verder kun je testen wat het effect van bepaalde gebeurtenissen geweest is, of de data gebruiken om de toekomst te voorspellen.

Wat is je favoriete studiebreak plek op campus?

Als het lekker weer is, dan sowieso buiten in de zon op de bankjes in het midden van de campus! Verder zitten mijn vrienden en ik vaak in Tinbergen met z’n allen. Daar heb je een lekkere kantine, of hebben we korte koffiedates in Polak tussen het studeren door.

Wat is je beste tip om leuke dingen te doen in Rotterdam? 

Ik woon hier nu bijna 4 jaar en nog steeds kom ik nieuwe leuke plekjes tegen die ik nog niet kende. Mijn tip zou zijn om nieuwe plekjes te blijven ontdekken. Ikzelf vind Kula en Heilige boontjes twee leuke tentjes om te lunchen, een koffietje te drinken, of om te studeren. Verder is de Kralingse Plas in de zomer dé plek om je dagen heerlijk in de zon door te brengen!

Lees ook

Interview met Beerend

Interview met Beerend, student bachelor Economie en Bedrijfseconomie
Beerend smiling with a closed smile at the camera

Interview met Marinthe

Interview met Marinthe één van onze studenten bij Erasmus School of Economics.
Marinthe smiling with a closed smile

Interview met Céline

Interview met Céline één van onze studenten bij Erasmus School of Economics
Student of Erasmus School of Economics

Studenten aan het woord

Interview met Mirte van Dijk één van onze studenten bij Erasmus School of Economics
Mirte

Studenten aan het woord

Interview met Frank de Rooij één van onze studenten

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen