Interview met Beerend

Studenten aan het woord
Beerend smiling with a closed smile at the camera

Hallo allemaal! Mijn naam is Beerend en ik ben 22 jaar oud. Ik zit in mijn derde jaar van de bachelor Economie en Bedrijfseconomie, ik kom uit Nijmegen maar woon nu al 3 jaar in het prachtige Rotterdam. 

Waarom heb je voor deze studie gekozen? 

Ik begon in Nijmegen met de studie rechten, waar ik na een jaar erachter kwam dat het toch niet echt iets voor mij is. Gelukkig vertelde een vriend van mij dat Economie en Bedrijfseconomie interessant was en tipte mij om dat eens te bekijken. Nadat ik de open dag had bezocht wist ik zeker dat Economie en Bedrijfseconomie de studie voor mij was. De mix van academische diepgang en actuele ontwikkelingen die terug komen in de studie maakte het interessant voor mij. Ook de internationale omgeving op de universiteit trok mij aan. 

Wat is je favoriete vak en/of favoriete docent?  

Mijn favoriete vak had ik in mijn tweede jaar, Internationale Economie. Het leukste aan dit vak was dat de stof duidelijk toepasbaar was op de echte wereld. Als je economisch nieuws ziet, snap je veel beter waarom het gebeurt en wat de gevolgen zullen zijn. Mijn favoriete docent is moeilijker om te zeggen, allen leggen ze de stof op een leuke en originele manier uit, maar dan zou ik toch voor Jan Stoop gaan van wie zijn enthousiasme aanstekelijk is. 

Wat is het meest interessante dat je tot nu toe hebt geleerd? 

Het meest interessante wat ik tot nu toe geleerd is dat je een vraagstuk op meerdere manieren kan bekijken en oplossen. Elk vak heeft een eigen perspectief en oplossing voor problemen. Een interessant voorbeeld is dat van het vak Micro-Economie. Bij dit vak leggen ze uit dat je de voor- en nadelen van een probleem moet optellen om tot een oplossing te komen. 

Wat is je favoriete studiebreak plek op campus? 

Deze vraag is makkelijk te beantwoorden! Als mijn vrienden en ik even een pauze nodig hebben van het studeren, gaan we vaak naar De Etude. Dit is een restaurant in het Tinbergen gebouw waar elke dag iets anders op het menu staat en waar chef Marcel je altijd met een lach begroet. In de zomer is het ook heel fijn om buiten te zitten en te genieten van de zon. 

Wat is je beste tip om leuke dingen te doen in Rotterdam?  

Rotterdam heeft zo veel leuke dingen om te doen dat het moeilijk is om maar één tip te geven, dus doe ik dat ook niet en geef ik meerdere tips! Een plek waar je echt naartoe moet is de Oude Haven, een oud stukje Rotterdam waar je meer dan genoeg leuk cafés en restaurants hebt. Als je fan bent van culinair eten is de markthal echt iets voor jou. Niet te vergeten is de Kralingse Plas, een perfecte plek om even van de drukke stad weg te zijn en om uit te rusten of te sporten. Als laatste tip zou ik aanraden om ook iets leuks buiten de uni om te doen, op deze manier ben niet de hele tijd bezig met studeren en maak je snel vrienden. 

Lees ook

Interview met Marinthe

Interview met Marinthe één van onze studenten bij Erasmus School of Economics.
Marinthe smiling with a closed smile

Interview met Luca

Interview met Luca één van onze studenten
Luca smiling at the camera

Interview met Céline

Interview met Céline één van onze studenten bij Erasmus School of Economics
Student of Erasmus School of Economics

Studenten aan het woord

Interview met Mirte van Dijk één van onze studenten bij Erasmus School of Economics
Mirte

Studenten aan het woord

Interview met Frank de Rooij één van onze studenten
Meer informatie

Wil je meer informatie over onze bacheloropleidingen? 

Bezoek onze Bachelor pagina

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen