UPT draagt bij aan Economische Verkenningen Rotterdam 2019

Rotterdam from the sky

Onderzoekers Jeroen van HaarenErik Braun en Giuliano Mingardovan Erasmus Centre for Urban, Port and transport Economics (UPT) dragen ook dit jaar met vier essays bij aan in de Economische Verkenningen Rotterdam. 

Prof.dr. Frank van Oort en Jeroen van Haaren brengen samen met NEO Observatory de stand van de regionale economie in kaart en schetsen uitdagingen voor de toekomst van de regio (essay & visie). Terwijl Erik Braun en Jeroen van Haaren de woningmarkt onder de loep nemen (essay). Giuliano Mingardo en Jeroen van Haaren hebben samen met Wyne Strategy de ontwikkeling van consumptievoorzieningen en bestedingen in de binnenstad gemeten (essay). 

Rotterdam groeit in de Randstad

De onderzoekers stellen: Rotterdam ontwikkelt zich structureel in positieve zin en profileert zich steeds sterker in de Randstad, maar de uitdaging ligt in het borgen van dit groeipad. Juist de woningmarkt doet het goed, maar het is wel van belang dat dit niet ten koste gaat van de ruimte om te ondernemen.  

De Economische Verkenningen Rotterdam 2019, zijn gepresenteerd op 4 maart 2019 in het STC te Rotterdam. Erasmus UPT levert, in samenwerking met Frank van Oort, jaarlijks bijdragen aan de Economische Verkenningen Rotterdam.

Meer weten over onze onderzoeks- en adviesdiensten? Bel nu en plan uw afspraak in!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen