Survey Locatiekenmerken Circulaire Bedrijvigheid

Deze online vragenlijst is bedoeld om beter inzicht te krijgen in wat circulaire bedrijven precies nodig hebben op hun locatie om zich te ontwikkelen, en welke knelpunten zij ervaren. 

Ben je betrokken bij circulaire activiteiten als: 

  • Bedrijf 
  • Parkmanager 
  • Ondernemersvereniging, of 
  • Gemeente (bijvoorbeeld accountmanager of beleidsmedewerker circulaire economie)?  

Dan vragen we graag minder dan 10 minuten van uw tijd.  

Klik om de online enquête te starten. 

 


 

Waar gaat het onderzoek over? 

Nederland heeft nationale en Europese doelstellingen om tot 2050 circulair te worden. Dit kan door vermindering van grondstoffengebruik, vervanging door alternatieve grondstoffen, verlenging van levensduur van producten en hoogwaardige verwerking van materialen. Bedrijven spelen hierbij vanzelfsprekend een zeer belangrijke rol. Om bedrijventerreinen in Nederland zo goed mogelijk in te richten voor het stimuleren van circulaire activiteiten, is meer kennis nodig over wat bedrijven daarvoor nodig hebben. Welke locatiekenmerken zijn voor hen het belangrijkst? 

Wie doet het onderzoek? 

Het onderzoek wordt onafhankelijk uitgevoerd door het Erasmus Centre for Urban, Port & Transport Economics, samen met Rienstra beleidsonderzoek. Het onderzoek wordt gefinancierd door de Rijksoverheid (Ministerie van Binnenlandse Zaken i.s.m. Economische Zaken & Klimaat, en Infrastructuur & Waterstaat). We trekken in het onderzoek samen op met SKBN, VNG, IPO, VNO-NCW en Metaalunie, zodat er geen dubbel werk gedaan wordt en we van relevante netwerken gebruik kunnen maken. 

Wat kunt u verwachten?  

De online enquête bestaat uit meerkeuze en open vragen en kan worden ingevuld tot en met 31 augustus 2024. Alle informatie die u invult wordt anoniem verwerkt. De uitkomsten van de studie zijn openbaar toegankelijk vanaf oktober 2024. Meer informatie over privacy e.d. vindt u in de bijlage in de online enquête. Heeft u een vraag, stel deze dan aan de projectleider: Dr. Merten Nefs (Erasmus UPT), nefs@ese.eur.nl  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen