‘Metro’ kaart van talent in haven ecosystemen

Metro map of the Rotterdam portecosystem
Een duidelijke 'metro'-kaart, die een up-to-date overzicht biedt van onderwijs-, onderzoeks-, innovatie- en ontwikkelingscentra in Rotterdam.

Maurice Jansen, senior onderzoeker bij Erasmus UPT, Centre for Urban, Port and Transport Economics, schetst een nieuw project dat jong talent, innovatie, ecosystemen, financieel en menselijk kapitaal, onderwijs en financieel en zakelijk succes in havensteden combineert. Hierbij is het in kaart brengen van het toekomstige ecosysteem van havens en talent van vitaal belang.

Onderdeel van deze ambitie is een uitgebreide en duidelijke 'metro'-kaart, die een up-to-date overzicht biedt van onderwijs-, onderzoeks-, innovatie- en ontwikkelingscentra in Rotterdam. Het visualiseert waar maritieme kennis is gebundeld en toegewezen aan kennisintensieve activiteiten, zoals onderwijs- en trainingsprogramma's, onderzoek en ontwikkeling, maritieme test- en trainingscentra, veldlabs en dergelijke.

Direct overzicht

Kennis kent vele vormen, bronnen en toepassingen. Deze uitgebreide kaart is een momentopname van een zeer dynamisch ecosysteem. Wat deze infographic zo krachtig maakt, is dat het de breedte en diepte van het maritieme ecosysteem in Rotterdam visualiseert. Het is een uitnodiging voor elke stakeholder die gebruik wil maken van dit enorme kennislandschap, om langs de verkeersaders en in de knooppunten te navigeren door rechtstreeks verbinding te maken met het instituut, de afdeling, het onderzoekscentrum of de onderwijscampus. Ook hebben beleidsmakers bij het stadsbestuur en de havenautoriteit nu meteen een overzicht van een van hun meest immateriële activa, maritieme kennis, en hoe dit samenwerkt om de ontwikkeling van menselijk kapitaal, innovatie en ondernemerschap te bevorderen.

Technologie, creativiteit en samenwerking

Maurice Jansen: "Het doel moet zijn om de belanghebbenden op één lijn te brengen en een gemeenschappelijke agenda vast te stellen voor de ontwikkeling van menselijk kapitaal, onderzoek en onderwijs en innovatie. In de toekomstige maritieme hoofdsteden van de wereld is innovatie niet alleen een doel op zich, het is een beweging van onderaf, waarbij technologie even belangrijk is als creativiteit en individueel talent net zo belangrijk is als samenwerking. "

Wilt u meer weten over 'Mapping future port ecosystem talent'? Neem contact op met Maurice Jansen, Erasmus UPT, Centre for Urban, Port and Transport Economics.

Maurice Jansen, senior onderzoeker bij Erasmus UPT, Centre for Urban, Port and Transport Economics, beschouwt havens en havensteden als broedplaatsen voor talent, innovatie en ondernemerschap. Maurice Jansen zet zich in om maritiem talent te positioneren als een kracht voor verandering voor havens en havensteden.

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen