Jong talent jaagt duurzaamheid aan

ESHPM Research
Studenten zijn aanjagers duurzaamheid
Shutterstock

Maurice Jansen, senior researcher en business developer bij Erasmus UPT deelt 23 mei zijn visie op duurzaamheid binnen de maritieme sector op het Navingo Career Event

Maurice is een van de sprekers tijdens de talkshow ‘Realiteit van duurzaamheid’. “Er zijn verschillende vraagstukken die vandaag de dag een grote rol spelen, zoals hoe havens en havensteden zich duurzaam kunnen ontwikkelen en hun verantwoordelijkheid kunnen pakken”, vertelt Maurice. 

Jong talent vergroent sector

Een van de pijlers voor is duurzaamheid is het inzetten van jong talent. “In gesprekken met studenten en young professionals valt op dat zij een sterke motivatie hebben om zich in te zetten voor verduurzaming van de maritieme sector. Dit sluit aan bij de wens om van Rotterdam de maritieme groene hoofdstad van Europa te worden.”

Omarmen andere waarden

Volgens Maurice is het voor verduurzamen van de sector belangrijk dat bedrijven op zoek gaan naar hun eigen motivatie en waarden. “Natuurlijk zijn ondernemingen voornamelijk bezig met het behouden van het bedrijf en het maken van winst. Maar er zijn ook andere waarden, zoals minder afvalstromen of energie efficiënter werken." 

Aanjagers duurzaamheid

"Gelukkig zien we dat bedrijven zich steeds meer richten op duurzame doelen. Vaak is jong talent hierin een aanjager. Daarom is het belangrijk dat Rotterdam jong talent binnenhaalt en aan zich bindt.”

Bekendheid opleidingen

“Een ander speerpunt is om opleidingen en kennis met elkaar te verbinden. Er is een groot opleidingsaanbod in en rondom Rotterdam. Maar als je aan buitenlandse studenten vraag welke opleidingen zij kennen, weten ze er maar één of twee te noemen. En dat is zonde, want zo lopen we ontzettend veel talenten mis." 

Matchen talent

Met Rotterdam: Maritime Capital of Europe willen we jong talent matchen via een gezamenlijke propositie van de opleidingen. Zo weten studenten sneller welke opleiding bij hen past en vinden zij een betere aansluiting in de sector.”

Maritieme hoofdstad

“We moeten met elkaar de mindset hebben dat Rotterdam dé plek is als het gaat om de maritieme dienstverlening, net als dat Londen de financiële hoofdstad van Europa is. En dat bereiken we door de aantrekkelijkheid van Rotterdam te promoten voor studenten én voor bedrijven, startup incubators en maritieme ondernemers.”

Meer informatie

Meer weten over onze aanpak?
Bel Maurice Jansen, Erasmus UPT, telefoon: +31 (0)6 8101 6678.

Over het Navingo Career Event: www.navingocareerevent.com

Het interview met Maurice lezen? Kijk dan op navingocareer.com

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen