Jeroen van Haaren over de Rotterdamse horeca

Middellandplein Rotterdam in Google Maps

Jeroen van Haaren, senior onderzoeker Stedelijke Economie en Vastgoed bij Erasmus UPT, geeft in het artikel 'Hoelang zet de groei van restaurants nog door?' van online platform Vers Beton zijn visie op de huidige ontwikkelingen in de Rotterdamse horeca en het effect ervan op de Rotterdamse binnenstad.

In de afgelopen tien jaar groeide de horeca in de Rotterdamse binnenstad met 50%, de snelste stijging van alle Nederlandse binnensteden. “De aantrekkelijkheid van de horeca draagt sterk bij aan het economische succes van Rotterdam”, stelt Jeroen van Haaren.

Horeca speelt op safe

Richt nieuwe horeca zich bewust op bezoekers? En waar bevindt die horeca zich dan? Van Haaren maakte ‘hittekaarten’ van foto’s van bezoekers van Rotterdam en nam de hotspots onder de loep. “Kijk je naar de omgeving van de Binnenrotte en de Blaak dan valt op dat er veel Italiaanse eettentjes in het middensegment zitten. Daar zijn ook de meeste bezoekers aan de stad, veelal dagjesmensen, te vinden. Italiaans is een gevestigde keuken. Deze horeca speelt dus op safe.”

Rol van vastgoed op horeca

In het artikel komt ook de rol die het vastgoed heeft op horeca en gebieden in ontwikkeling aan bod. Als voorbeeld is de trend rondom het Middellandplein in Rotterdam-West. Daar zijn in korte tijd meerdere restaurants geopend. De prijs van vastgoed is mede bepalend voor het succes van deze zaken. Vooral in tijden van recessie is dit bepalend.

Lees het interview met Jeroen van Haaren

Meer lezen over wat Jeroen van Haaren vertelt over de Rotterdamse horeca en de relatie tot de binnenstad? Lees het artikel op Vers Beton.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen