Mogelijkheden na je studie
Na de masterspecialisatie Opvoedvraagstukken in een diverse samenleving ben je in staat om wetenschappelijk onderbouwd, oplossingsgericht en diversiteits-sensitief te werken met actuele en dagelijkse opvoedvraagstukken binnen de verschillende contexten waarin kinderen en jongeren opgroeien.
Deze masterspecialisatie leidt studenten op tot pedagogische professionals die aan de slag kunnen als bijvoorbeeld opvoedadviseur, gezinsondersteuner, beleidsadviseur bij scholen of de gemeente, of (praktijk)onderzoeker. Zij zijn bij uitstek goed inzetbaar in grootstedelijke contexten, maar ook op veel andere plekken waar oog voor diversiteit in brede zin belangrijk is.
Na het afronden van de masterspecialisatie Opvoedvraagstukken in een diverse samenleving kun je je, afhankelijk van je vooropleiding, registeren als basis-pedagoog bij de NVO (Nederlandse Vereniging voor Pedagogen en Onderwijskundigen) en bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).
Wat ik vooral gewaardeerd heb aan de opleiding is dat je je kunt verdiepen in grotere vraagstukken, zoals de invloed van nieuwe media en peers op jongeren, maar je ook advies leert geven op casusniveau aan ouders en professionals.
De werkwijze van US4U is niet alleen gefocust op het kind, maar neemt ook de ouders en school hierin mee. Hiervoor hebben wij professionals nodig die de rol van de leerling, ouders en school in de schoolse context kunnen begrijpen en deze verschillende doelgroepen kunnen ondersteunen.
Na de masteropleiding zijn er veel plekken waar je als pedagoog terecht kan.
Er wordt veel aandacht besteed aan hoe je de inzichten vanuit de wetenschap kunt vertalen naar advies aan ouders.