Prof.dr. Nicole Lucassen
Nicole Lucassen onderzoekt als bijzonder hoogleraar binnen het team Jeugd & Gezin de effectiviteit van interventies gericht op kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. Daarnaast is zij betrokken bij projecten gericht op het vergroten van (factoren van) veerkracht van kinderen, jongeren, (alleenstaande) ouders en de opvoedomgeving. Nicole werkt veel samen met (gemeentelijk) beleid en praktijk en streeft naar maximale impact van het werk dat zij doet. Nicole verzorgt onderwijs binnen de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen, binnen de Master Opvoedvraagstukken in een diverse samenleving en begeleidt stages en scripties.
Dr. Amaranta de Haan
Amaranta de Haan is universitair docent en onderzoeker bij de afdeling Jeugd en Gezin. Amaranta richt zich in haar onderzoek op het bevorderen van veerkracht en welzijn van moeders en vaders, en kinderen en jongeren in verschillende gezinsvormen in de superdiverse samenleving. Amaranta hanteert een multi-systemische, inclusieve benadering in haar onderzoek. In co-creatie met maatschappelijke partners en ouders zelf onderzoekt zij via multi-methode designs (kwalitatieve interviews, een grootschalige internetsurvey, en dagboekstudies) en op verschillende tijdsschalen (van het macroniveau van de ontwikkelingstijd tot het microniveau van moment-tot-moment interacties) hoe ouders veerkracht ervaren en welke steunbronnen hen helpen om te gaan met dagelijkse en chronische stressoren.
In de masterspecialisatie Opvoedvraagstukken coördineert en geeft Amaranta – samen met Maartje Luijk – het vak Opgroeien binnen het gezin. Hiernaast is zij betrokken bij de Minor Opvoedvraagstukken, coördineert zij het eerstejaars bachelor vak Socialisatie en Ongelijkheid in de Superdiverse Samenleving, en is zij betrokken bij het tweedejaars bachelor vak Kwantitatief Leeronderzoek. Verder begeleidt zij scripties en stages op bachelor- en masterniveau.
Dr. Joyce Weeland
Joyce Weeland heeft de master Forenische orthopedagogiek in Utrecht gedaan en is gepromoveerd in de Preventieve Jeugdhulp. Zij werkt als universitair docent en onderzoeker bij de afdeling Jeugd en Gezin. Joyce doet onderzoek naar welke mensen, plekken en activiteiten de veerkracht van kinderen versterken, specifiek bij kinderen die in een superdiverse stad als Rotterdam opgroeien. Wat helpt hen omgaan met lastige situaties of omstandigeden? Hierbij streeft zij ernaar niet alleen onderzoek over, maar ook met, kinderen te doen. Kinderparticipatie vindt zij ook belangrijk thema. In de master Opvoedvraagstukken in een Diverse Samenleving coördineert zij de doorlopende leerlijn professionele ontwikkeling en, samen met Nicole Lucassen, het vak "Opgroeien in een diverse en grootstedelijke context".Ook begeleidt zij bachelor- en masterscripties en masterstages.
Dr. Marije Vermeulen
Marije Vermeulen is wetenschappelijk docent bij de opleiding Pedagogische Wetenschappen. Ze is betrokken bij verschillende blokken in de bachelor en eveneens bij het onderwijs van de masterspecialisaties Orthopedagogiek en Opvoedvraagstukken in een diverse samenleving o.a. als stagecoördinator en als begeleider van scripties en klinische stages. Marije is orthopedagoog en ze is gespecialiseerd in slaap en slaapproblemen van kinderen en adolescenten. Ze heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen slaap en cognitief en gedragsmatig functioneren van kinderen.