Stage
De opleiding Pedagogische Wetenschappen is wetenschappelijk en tegelijk praktijkgericht. Zo ontwikkel je onderzoeksvaardigheden, gespreksvaardigheden en diagnostische vaardigheden. Hiervoor zijn practica ingericht, waarbij je vaardigheden in een onderwijsruimte oefent.
In het derde jaar ga je praktijkervaring opdoen door stage te lopen. Je kunt bijvoorbeeld meelopen bij een dagbehandelcentrum voor moeilijk opvoedbare jongeren. Of misschien snuif je liever de dagelijkse praktijk op van een school voor speciaal onderwijs, een kinderdagverblijf of het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het kan allemaal.
Studievereniging
Cedo Nulli: ik wijk voor niets.
Cedo Nulli is de lijfspreuk van Desiderius Erasmus en de naam van de faculteitsvereniging van Erasmus School of Social and Behavioural Science. Neem als lid gratis deel aan de studiegroepen, bezoek lezingen, workshops, congressen en ga mee op studiereis. Ook de (thema)feestjes en borrels mogen we niet vergeten. Ga vooral voor een jaar in het bestuur: een onmisbare ervaring.
Kijk op www.cedonulli.nl.
Studeren in het buitenland
Binnen de opleiding Pedagogische Wetenschappen is er de mogelijkheid om in het buitenland te gaan studeren. Een tijdje in een ander land studeren is voor de meeste studenten een geweldige ervaring. Je maakt kennis met andere culturen en verbreedt je horizon. Bovendien biedt buitenlandervaring je de mogelijkheid om je te onderscheiden van andere studenten en dit maakt je aantrekkelijk voor werkgevers.
Studeren in het buitenland hoeft ook niet ingewikkeld of duur te zijn. Het Exchange Office van ESSB heeft veel ervaring met de administratieve ondersteuning van studenten die op uitwisseling gaan en daarnaast zijn er beurzen beschikbaar om je reis financieel te ondersteunen. Wij stimuleren onze studenten steeds meer om tijdelijk in het buitenland te gaan studeren en jij kunt er zelf voor kiezen om hier je voordeel mee te doen.
Wegwijs in het studentenleven
Kom je binnenkort bij ons studeren en kun je extra hulp gebruiken bij de sociale, praktische en academische uitdagingen die hier mogelijk bij komen kijken? Dan is het CONNECT mentorprogramma misschien wel iets voor jou.
Het CONNECT mentorprogramma is een éxtra programma buiten het curriculum (reguliere onderwijs) en loopt van september tot aan de kerstvakantie. Het programma is echt bedoeld voor studenten die net wat extra hulp kunnen gebruiken bij de overgang naar het universiteits- en studentenleven. Nieuwe studenten worden in kleine groepen gekoppeld aan twee mentoren (ESSB tweedejaars-/derdejaars- of masterstudenten). Lees hier meer over het programma en meld je aan!