Literatuur zoeken

Gebruik de volgende tools om naar literatuur binnen een bepaalde discipline te zoeken:

Scopus is een multidisciplinaire databank van Elsevier, met abstracts en referenties van peer-reviewed literatuur (wetenschappelijke tijdschriften en boeken). Voor publicaties vanaf 1970 zijn eveneens de referenties opgenomen, wat je de mogelijkheid biedt om de relaties tussen verschillende publicaties te zien.

Web of Science (WoS) is een multidisciplinaire databank van Clarivate Analytics. De databank bevat abstracts en referenties, en biedt bibliografische toegang tot wetenschappelijke literatuur in de bètawetenschappen, de sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen vanaf 1975.

De vakspecifieke handleidingen geven een overzicht van de vakspecifieke databanken en andere bronnen die gecreëerd zijn door de faculty liaisons van de Universiteitsbibliotheek.

Google Scholar is de zoekmachine bij uitstek voor wetenschappelijke publicaties. Het is vooral bruikbaar als je op zoek bent naar een specifiek artikel.

De online module 'Get the most out of Google Scholar' biedt tips om Google Scholar te linken aan de abonnementen van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de referentiemanager RefWorks.

Gebruik het volgende hulpprogramma als je op zoek bent naar een specifiek boek, of als je toegang wilt tot een specifiek online tijdschrift:

sEURch is de zoekmachine van de Universiteitsbibliotheek. 

Hulp nodig bij het zoeken naar literatuur?

De faculty liaisons van de Universiteitsbibliotheek kunnen je helpen bij het zoeken naar literatuur, bijvoorbeeld door advies te geven over de verschillende databanken, of je zoekopdracht. Kijk op https://libguides.eur.nl/prf.php om de faculty liaison voor jouw faculteit of vakgebied te vinden.

Cursusaanbod

Er zijn verschillende online modules om je informatievaardigheden te verbeteren:

  • RefWorks is een online referentiemanager. Dit programma helpt je om referenties te importeren, te beheren, te delen, en op te slaan in jouw persoonlijke databank. De maandelijkse workshop bied je een introductie.  
  • Het informatievaardighedenteam van de Universiteitsbibliotheek heeft een breed portfolio aan e-modules ontworpen. Dit portfolio helpt je om efficiënt en verantwoord gebruik te maken van wetenschappelijke literatuur en gegevens. Het omvat onderwerpen als: een literatuurrecensie maken, publiceren, het meten van impact en het profileren (auteur ID’s).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen