Is deze studie iets voor jou?
Ben jij gefascineerd door maatschappelijke polarisatie en democratische vraagstukken? Deze specialisatie biedt je de handvatten die nodig zijn om complexe politiek-maatschappelijke uitdagingen te begrijpen en leert je welke rol democratische vernieuwing kan vervullen.
Belangrijkste Feiten & Cijfers
- Type
- Master
- Diploma
- MSc
- Vorm
- Fulltime
- Voertaal
- Nederlands
- Tijdsduur
- 1 jaar
- Studiepunten (EC)
- 60
- Locatie
- Campus Woudestein
- Aanmelddeadline (EEA)
- 17 juni
Het studieprogramma in het kort
Wil jij begrijpen waarom sociale groepen stevig botsen over maatschappelijke vraagstukken? Wil jij leren waarom zij heel verschillend denken over de democratie en begrijpen hoe en waarom ze daarover hun stem laten horen? En wil je weten hoe democratische vernieuwing daarin een rol kan spelen? Dan is de masterspecialisatie Polarisatie, Democratie en Samenleving de studie voor jou!
Dit ga je leren
In deze masterspecialisatie krijg je niet alleen inzicht in hoe uiteenlopende sociale groepen met elkaar omgaan en zich tot de democratie verhouden, maar ontwikkel je ook de inzichten en vaardigheden die nodig zijn om effectieve democratische vernieuwing vorm te geven. Hiermee kun je een leidende rol spelen in de omgang met de grootste politiek-maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.
Past deze studie bij jou?
In deze studie zoom je in op een wereld waarin maatschappelijke polarisatie rondom hete hangijzers als 'Zwarte Piet', klimaatbeleid en LHBTIQA+-rechten in het oog springt. Je duikt in de perspectieven van sociale groepen die zich ongehoord voelen in de politiek en onderzoekt waarom en wanneer ze in verzet komen of zich juist terugtrekken. Met een veelzijdige blik analyseer je strategieën om daarmee om te gaan en ontwikkel je vernieuwende benaderingen om burgers bij de democratie te betrekken.
Meer weten? Ontmoet ons hier
Carrièremogelijkheden na je studie
In deze master transformeer je tot een analytisch scherpzinnige professional, klaargestoomd om op academisch niveau te werken op het snijvlak van politiek en samenleving. Je bent in staat om wetenschappelijke inzichten op een vernieuwende wijze toe te passen op hedendaagse vraagstukken. Daarmee blink je uit in functies als beleidsmedewerker, strategisch adviseur, voorlichter of onderzoeker, waarbij je een tastbare impact hebt op de samenleving.