Studieplekken in de Universiteitsbibliotheek weer op basis van reservering

Erasmus University Library interior
Roos Aldershoff Fotografie

Vanaf maandag 2 september is het weer nodig om je studieplek in de UB vooraf te reserveren.

Maandag 2 september is de opening van het academisch jaar en vanaf dat moment is er weer drukte op de campus en dus ook drukte in de UB. Om het studeren in de UB zo goed als mogelijk te laten verlopen staat het reserveersysteem vanaf heden weer open. Dit betekent dat je nu alvast voor maandag 2 september je studieplek kunt reserveren. 

In ons bericht van maandag 19 augustus hebben we al aangekondigd dat er in de UB 48 extra studieplekken zijn bijgekomen en dat de look van het reserveersysteem anders is geworden. Ook zijn er wat aanpassingen geweest in de instellingen en wij denken met deze wijzigingen nóg meer verschillende studenten een studieplek te kunnen bieden in de UB. Hieronder de belangrijkste wijzigingen:

  • Maximaal 4 dagen vooruit reserveren (voorheen 7 dagen).
  • Maximaal 6 uur per boeking (voorheen 8 uur). Meerdere boekingen per dag is mogelijk.
  • Maximaal 40 studie-uren per week (voorheen 50).

Op de webpagina Studeren lees je meer over studeren in de Universiteitsbibliotheek en de andere gebouwen op campus Woudestein waar je kunt studeren. 

Een andere wijziging die we graag willen delen is dat er op 63 studieplekken de PC én het beeldscherm zijn verwijderd. Hiervoor in de plaats komt een nieuw beeldscherm inclusief een HDMI-kabel. Dit was een veel gehoorde wens uit het jaarlijkse gebruikersonderzoek. We gaan er dan ook vanuit dat we jullie hiermee van dienst zijn.  

Graag tot ziens in de UB en veel studieplezier gewenst!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen