Wil je een Nederlandstalige bacheloropleiding volgen aan Erasmus School of Economics? Dan is de studiekeuzeactiviteit het onderdeel van jouw aanmelding waarbij de opleiding probeert je bewust te maken van de studiekeuze die je maakt.
De studiekeuzeactiviteit bestaat uit:
- de (SKA-)vragenlijst;
- een mogelijke aanvullende studiekeuze activiteit (Online Wiskundecursus), of je de cursus aanbevolen wordt is afhankelijk van het studiekeuzeadvies wat volgt op de ingevulde (SKA-)vragenlijst.
Voor de wiskundecursus is gekozen omdat onderzoek onder onze eerstejaars studenten uitwijst dat hun wiskundeachtergrond zeer bepalend is voor het succesvol kunnen afronden van een bachelor aan Erasmus School of Economics.
Er zijn twee wegen waarop je geadviseerd kan worden de online wiskundecursus te volgen:
- Studenten met een reguliere VWO-achtergrond met daarbinnen het vereiste wiskundevak die na het volledig invullen van de vragenlijst een waarschuwings of negatief studiekeuzeadvies ontvangen.
- Wanneer je toelating verzoekt met een buitenlandse vooropleiding.
Let op, er is een verschil tussen de wiskundecursus en de deficiëntietoetsen wiskunde. Ben je er niet zeker van welke situatie voor jou van toepassing is kijk dan op de ‘Aanmelden en Toelaten‘ pagina van de door jou gekozen opleiding bij Erasmus School of Economics.
Studiekeuzeadvies
Het studiekeuzeadvies wat volgt op de ingevulde (SKA-) vragenlijst kan zijn een positief, waarschuwings of negatief studiekeuzeadvies.
- Positief advies
Je wiskundeniveau is volgens ons toereikend om je studie aan Erasmus School of Economics succesvol te starten. Je kunt je inschrijving voor de opleiding van jouw keuze verder afronden. - Waarschuwings advies
Wij verwachten dat je met je wiskundeniveau een forse uitdaging krijgt bij onze opleidingen. Dit betekent dat wij jou aanmoedigen om onze online wiskundecursus volledig af te ronden, voordat je je inschrijving verder afrondt. - Negatief advies
In sommige gevallen is het wiskundeniveau onvoldoende en geven wij een negatief advies. Dit betekent dat wij je adviseren om een andere opleiding te kiezen. Mocht je je inschrijving voor onze opleiding toch willen doorzetten, dan raden we je ten zeerste aan om onze online wiskundecursus volledig af te ronden.
Tijdspad Studiekeuzeactiviteit
Stap | Wanneer |
---|---|
Meld je aan voor de opleiding van je keuze via www.studielink.nl | Vóór 1 mei |
Vul de SKA-vragenlijst die direct volgt op je inschrijving in studielink volledig in. (Bekijk hier de status van je vragenlijst) | Direct bij je inschrijving in Studielink. Let op: Geadviseerd wordt om de vragenlijst zo snel mogelijk in te vullen i.v.m. aanvragen van inlogcodes voor de wiskundecursus. |
Ontvang via email jouw SKA-advies | Binnen 5 werkdagen na het invullen van de SKA-vragenlijst |
Bij een negatief of waarschuwingsadvies wordt aangeraden je in te schrijven voor de (online) wiskundecursus via de aanmeldbutton onderaan deze pagina. De aanmeldbutton is zichtbaar vanaf 1 januari (Let op! Bij aanmelding na 1 mei bestaat de kans dat je voor andere opleidingen niet meer aan de studiekeuze activiteit kunt deelnemen. Aanmelden in Studielink na 1 mei is daarom op eigen risico.) | Vanaf 1 januari en uiterlijk 31 augustus |
Ontvang instructies over de software waarbinnen je de online wiskundecursus maakt. | Binnen 3 werkdagen na inschrijving voor de cursus |
Je doorloopt de cursus. (Let op! Het niet correct invullen van de vragenlijst leidt tot afwijzing van deelname aan de studie van je keuze) | Uiterlijk op 31 augustus (Gemiddeld benodigde tijd voor de cursus is 30 uur) |
Je constateert dat je de online wiskundecursus succesvol hebt afgerond. | Direct na het afronden van de cursus. |
Ontvang van Erasmus School of Economics een email waarin bevestigd wordt dat je de cursus hebt afgerond en jouw inschrijving in Studielink kunt afronden. Jouw deelname aan de studiekeuze activiteit zal worden worden bevestigd in Osiris. Het informatiesysteem wat gekoppeld staat aan jouw Studielink account. | Binnen een week na het afronden van de wiskundecursus |
Het is je eigen verantwoordelijkheid dat bovengenoemde stappen volledig, juist en op tijd worden doorlopen. Wanneer bovengenoemde aan jou gestelde deadlines niet door jou worden gehaald wordt je inschrijving afgewezen.
Wanneer eenmaal is gecommuniceerd dat je de cursus aanbevolen krijgt, dan wordt hier niet meer door ons op teruggekomen. Het heeft geen zin om over het advies te corresponderen, ook als je het er niet mee eens bent of als het advies niet overeenkomt met jouw werkelijke wiskundeniveau.
De cursus zorgt voor een optimale voorbereiding op je studie aan Erasmus School of Economics. Aangezien je volledige studie doorspekt is met wiskunde gaan we ervan uit dat je wiskunde en het oplossen van wiskundige problemen erg leuk vindt. Mocht je dit echter niet zo ervaren dan vragen we je om nog een keer goed na te gaan of de studie aan Erasmus School of Economics wel aansluit bij je verwachtingen en affiniteit.
De online wiskundecursus
De cursus bestaat uit een aantal hoofdstukken. Elk hoofdstuk start met een diagnostische toets. Probeer deze toets zo serieus mogelijk te maken, deze schat immers in welke onderwerpen je al goed beheerst, en welke onderwerpen mogelijk wat extra oefening vereisen. Na het afronden van de toets, geeft het platform aan welke oefeningen je nog moet maken.
De gemiddelde tijd die studenten nodig hebben om de cursus te doorlopen is 30 uur.
Meer weten?
Klik hier voor Tips en Tricks, Veelgestelde Vragen, een Verklarende Woordenlijst of om Contact op te nemen met Erasmus School of Economics omtrent de wiskundecursus.
Aanmelden
De wiskundecursus is toegankelijk van 1 januari tot en met 31 augustus. In deze periode zal hieronder een link zichtbaar zijn naar het aanmeldformulier van de cursus. Na het invullen en versturen van het formulier ontvang je binnen 3 werkdagen de inlogcodes voor de wiskundecursus.