Tom van der Meijden

Wat mij betreft karakteriseren de brede benadering van maatschappelijke opgaven en het diverse studentenbestand deze opleiding.

Tom van der Meijden

Student pre-master Bestuurskunde

Na mijn hbo-opleiding wilde ik het studentenleven nog niet definitief gedag zeggen. Omdat ik geïnteresseerd ben in het openbaar bestuur en maatschappelijke vraagstukken, heb ik besloten om de pre-master Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te volgen. Het eenjarige pre-masterprogramma is bestemd voor studenten met een afgeronde hbo-opleiding of wo-bachelor (anders dan Bestuurskunde) die willen instromen bij een van de masteropleidingen Bestuurskunde.

Tijdens de pre-master maken studenten kennis met de bestuurswetenschap. Je leert om maatschappelijke vraagstukken te analyseren vanuit een multidisciplinair perspectief. Als bestuurskundige sta je met twee voeten stevig in de samenleving en geef je vorm aan oplossingen omtrent bijvoorbeeld klimaatverandering, criminaliteit of armoede. Door de verschillende studieachtergronden van pre-masterstudenten staan je bovendien een aantal intrigerende en leerzame samenwerkingen te wachten. Wat mij betreft karakteriseren de brede benadering van maatschappelijke opgaven en het diverse studentenbestand deze opleiding. Omdat ik veel maatschappelijke thema’s interessant vind, sloot deze pre-master goed aan bij mijn voorkeuren.

In diverse colleges worden kennis en vaardigheden aangereikt die je voorbereiden op de complexe omgeving van de publieke sector. Onder andere onderwerpen zoals beleid, politiek, (overheids)management, governance en recht zullen de revue passeren. Daarnaast worden ook je onderzoeksvaardigheden bijgespijkerd ter voorbereiding op de pre-masterscriptie en uiteindelijk de masterthesis.

Binnen het pre-masterprogramma is eveneens ruimte om je eigen interessegebieden binnen de wereld van het openbaar bestuur te ontplooien, bijvoorbeeld door essays of je pre-masterscriptie toe te snijden op een beleidsterrein dat jou aanspreekt. Voor mij betekent dat bijvoorbeeld de focus op veiligheidsproblematiek, politiek en publiek management in algemene zin. Na één studiejaar ben je klaargestoomd om te beginnen aan de volgende uitdaging: een masteropleiding Bestuurskunde!

Inmiddels heb ik de pre-master bijna volledig doorlopen, op dit moment ben ik bezig met de laatste loodjes. Dat betekent dat de tijd is aangebroken om een masterspecialisatie te kiezen en alhoewel ik neig naar Beleid & Politiek, sluit ik Publiek Management en Governance & Management van Complexe Systemen nog niet uit!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen