Welke werkzame en belemmerende elementen spelen een rol bij de samenwerking tussen politie, gemeente, Openbaar Ministerie, GGZ en zorg- en veiligheidshuis wanneer het gaat om personen met complexe problematiek en een hoog veiligheidsrisico.
Bestuurskundigen dr. Alissa van Zijl en dr. Jitske van Popering-Verkerk hebben samen met forensisch psycholoog dr. Josanne van Dongen, Erasmus Universiteit Rotterdam een ZonMw subsidie ontvangen om dit uit te zoeken om daarmee de zorg voor deze mensen te kunnen verbeteren.
De samenwerking tussen politie, gemeente, OM, GGZ en zorg- en veiligheidshuis bij de zorg voor mensen met complexe problematiek die ook een hoog veiligheidsrisico hebben kent vele elementen. In dit interdisciplinaire onderzoek ‘’GRIP - Grip op Regionale Interdisciplinaire Partnersamenwerking” worden bestuurskundige kwesties onderzocht binnen de domein-overstijgende samenwerking tussen verschillende partijen in de regio. Hierbij wordt gekeken naar welke werkzame en belemmerende elementen bij die samenwerking een rol spelen. De opgedane kennis kan ervoor zorgen dat de zorg voor deze groep mensen kan verbeteren waardoor er ook minder druk op de samenleving komt.
Josanne van Dongen “Ik ben blij dat de subsidie deze bijzondere samenwerking tussen de Rotterdamse bestuurskunde en psychologie mogelijk maakt om deze weerbarstige problematiek te gaan onderzoeken. Meerdere perspectieven zijn namelijk nodig om te komen tot goede zorg voor deze groep. De subsidie zorgt daarbij ook voor uitbreiding van het onderzoek binnen de Regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag in de regio Rijnmond. “
De subsidie van 250.000 euro vanuit het Actieprogramma Grip op Onbegrip, zal gebruikt worden voor een postdoc onderzoeker die de komende twee jaar aan de slag gaat.
- Onderzoeker
- Onderzoeker
- Onderzoeker
- Meer informatie
Marjolein Kooistra, communications ESSB | 06 83676038 | kooistra@essb.nl