Positieve beoordeling opleidingen Bestuurskunde

Mandeville building

Een onafhankelijk visitatiecommissie heeft alle drie de Bestuurskunde bachelor- en masteropleidingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam positief beoordeeld. De drie accreditaties worden verlengd voor de komende zes jaar. 

De commissie beoordeelde specifiek het heldere profiel van alle opleidingen positief, waarbij theoretische kennis wordt verbonden met een oriëntatie op de praktijk. Verder concludeerden de commissie voor zowel de bachelor als de master dat de leeromgeving sterk is georganiseerd. De curricula zijn coherent en haalbaar, en de cursusinhoud stelt studenten in staat om de ambitieuze leeruitkomsten aan te tonen. De docenten combineren inhoudelijke, methodologische en onderzoeksexpertise met onderwijs- en beoordelingsvaardigheden.

Robuust toetsingssysteem

De opleidingen hebben een robuust toetsingssysteem gecreëerd, dat is ingebed in de voorzieningen en het beleid van de faculteit en de universiteit. De commissie complimenteerde de opleidingsdirectie met de manier waarop het toetsingssyteem is georganiseerd sinds de vorige accreditatie. Volgens de commissie zijn de voorzieningen voor kwaliteitsborging van de toetsing voor zowel de bachelor- als de masteropleidingen indrukwekkend en “het is in bekwame handen bij de Examencommissie en de Toetscommissie.”

Dr. Brenda Vermeeren, vicedecaan Onderwijs: Het is altijd goed maar ook spannend als anderen kritisch naar je onderwijsprogramma's kijken. Academische staf en onderwijs support staf hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan een aantrekkelijke en inhoudelijk rijke bachelor- en masteropleidingen. Programma's die studenten voorzien van goede kennis en vaardigheden om verder te komen in het leven als bestuurskundige. Het waarborgen van de toetsing binnen de programma's heeft de afgelopen jaren extra aandacht gekregen. Ik ben er trots op dat de commissie onze inspanningen en vooruitgang in alle aspecten en alle onderdelen van de programma's positief heeft gewaardeerd. Het geeft ons vertrouwen in de toekomst om onze programma's verder te ontwikkelen zodat onze studenten toekomstige problemen in de samenleving kunnen helpen oplossen. “

Internationale accreditatie is door de European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) afgegeven.

Bestuurskunde Rotterdam 

Aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences wordt onderwijs gegeven in drie geaccrediteerde opleidingen: 

Een driejarige voltijd bacheloropleiding, die bestaat uit twee tracks die respectievelijk in het Nederlands en Engels worden aangeboden: Bestuurskunde (BSK) en Management van Internationale Social Challenges (MISOC). Beide tracks leiden studenten op om maatschappelijke uitdagingen te begrijpen en te analyseren: terwijl BSK zich richt op de rol van de overheid en organisaties in de publieke sector bij het managen van deze uitdagingen op lokaal, regionaal en nationaal niveau, overstijgen de uitdagingen in MISOC de landsgrenzen en vereisen ze een internationale aanpak.

Een eenjarig voltijds masterprogramma Bestuurskunde (MBSK), dat bestaat uit vier Nederlandstalige specialisaties en drie Engelstalige tracks die dezelfde set leeruitkomsten delen. De inhoudelijke kern van het MBSK-programma is gelijk aan het BSc-programma, maar stelt masterstudenten in staat om op een gevorderd niveau te leren over het complexe werkveld van de bestuurskunde.

Een eenjarig voltijd Engelstalig masterprogramma: International Public Management and Public Policy (IMP). Het programma deelt verschillende kernelementen met de BSK/MISOC en MBSK programma's, maar onderscheidt zich door de focus op internationale organisaties en de Europese Unie, en hun interacties met andere actoren.

Meer informatie

Marjolein Kooistra, communicatie ESSB, kooistra@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen