Loes Keijsers en Willem Schinkel gehonoreerd uit fonds Gewaardeerd! voor wetenschapscommunicatie

Pixabay.com

De sectie Ortho- en Gezinspedagogiek onder leiding van  prof. dr. Loes Keijsers en socioloog prof. dr. Willem Schinkel ontvangen ieder 10.000 euro uit het Pilotfonds Wetenschapscommunicatie door wetenschappers: Gewaardeerd! – ingesteld door het ministerie van OCW en uitgevoerd door de KNAW. Met het fonds wordt een stap gezet in de richting van het zichtbaar maken en belonen van de grote groep wetenschappers die zich structureel voor wetenschapscommunicatie inzet.

Het project van Ortho- en Gezinspedagogiek heeft als doel wederzijdse versterking pedagogische wetenschap en pedagogische praktijk in brede zin. Pedagogisch-wetenschappelijke vraagstukken over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren zijn bij uitstek innig verweven met zowel maatschappelijke ontwikkelingen op macroniveau als dagelijkse ervaringen van bijvoorbeeld opvoeders op microniveau. De sectie wil een breed publiek bereiken van gezinnen, opvang, onderwijs, beleidsmakers door middel van o.a. webinars, masterclasses, workshops, cursussen voor specifieke professionele doelgroepen.

Willem Schinkel zal met de KNAW-beurs een podcast genaamd Compositions Book Club beginnen. In  de podcast bespreekt  Schinkel iedere maand samen met een gast een wetenschappelijk  boek.

 Over het fonds Gewaardeerd!

Gewaardeerd! is bedoeld voor lopende wetenschapscommunicatieprojecten uitgevoerd door een groep wetenschappers. Elk team ontvangt € 10.000. Het fonds Gewaardeerd! past in de nieuwe wijze van erkennen en waarderen van wetenschappers, die recent is ingezet binnen het Nederlandse kennisveld. Het fonds is ingesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt uitgevoerd door de KNAW.

Meer informatie

Marjolein Kooistra, mediarelaties ESSB, 0683676038, kooistra@essb.eur.nl

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen