“De expertise van Frank, de hoofddocent, hielp mij vooral om de verbinding tussen theorie en praktijk echt te begrijpen”

Oud-cursist Mieke Muijres over de cursus Regie in Netwerken en Ketens

Begin dit jaar begon Mieke Muijres als gebiedsmanager bij de gemeente Dordrecht, een nieuwe rol voor haar waarin de functie van netwerkregisseur centraal staat. Om zich te verdiepen in de onderliggende theorieën en de verschillende praktische interventiemethoden, schreef ze zich in voor de postacademische cursus 'Regie in Netwerken en Ketens'.

Waarom koos je voor deze cursus?

"Ik stond voor een uitdaging: de rol van netwerkregisseur was onbekend terrein voor mij. Ik was op zoek naar stevige handvatten om mijn interventies in samenwerkingsprocessen te versterken en om effectiever te worden in mijn nieuwe functie."

Hoe heeft de cursus je geholpen in je dagelijkse werkzaamheden?

"Ik ben nauw betrokken bij het vormgeven van een gebiedsprogramma voor Dordrecht Oost, waar we samen met partners zoals woningcorporaties, de politie, maatschappelijke dienstverleners en zorgorganisaties werken aan belangrijke stedelijke opgaven. Tijdens de cursus heb ik geleerd wat nodig is om een succesvolle netwerksamenwerking te creëren, van het opstellen van een governancestructuur tot het verfijnen van mijn rol als regisseur. De ontwikkeling van de gebiedsprogramma’s verliep parallel aan de thema’s van de cursus, waardoor ik veel inzichten en opdrachten direct kon toepassen."

Wat vond je het meest waardevol aan de cursus?

"De interacties met de docenten en medecursisten waren uitermate waardevol. De expertise van Frank, de hoofddocent, hielp mij vooral om de verbinding tussen theorie en praktijk echt te begrijpen. De reflectiegroepen gaven me de kans om van dichtbij de uitdagingen en successen van mijn medecursisten te leren kennen, wat mij nieuwe perspectieven bood."

Wie zouden volgens jou mee moeten doen aan de cursus?

"Ik zou de cursus aanbevelen aan iedereen die zijn of haar vaardigheden als netwerkregisseur wil verbeteren en op zoek is naar een gedegen theoretische onderbouwing. De cursus biedt niet alleen waardevolle inzichten, maar ook praktische tools die direct toepasbaar zijn in je werk."

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen