Studeercoaches

Erasmus School of Law

Hoe maak ik mijn studie tot een succes? 

Heb je moeite om je studievaardigheden te verbeteren en zoek je ondersteuning? Maak een afspraak met een van onze deskundige Studeercoaches, die je kunnen helpen met effectieve studiemethoden en het overwinnen van struikelblokken. Of meld je aan voor een van onze workshops.   

Samen zorgen we ervoor dat je het beste uit jezelf kunt halen en succesvol kunt studeren!   

Workshops

Tijdens de workshops gaan de Studeercoaches samen met jou en jouw medestudenten aan de slag om jouw studie naar het volgende niveau te tillen. Deze bijeenkomsten duren ongeveer twee uur en bestaan uit een stukje theorie en oefeningen zodat je gelijk aan de slag kunt gaan. 

Let op: de workshops worden enkel fysiek aangeboden! Als je je inschrijft voor een bijeenkomst verwachten we dus dat je die dag aanwezig bent. 

Mocht je onverhoopt niet kunnen deelnemen aan de bijeenkomst of een individuele sessie meld je dan tijdig af door een e-mail te sturen naar studeercoaches@law.eur.nl. Als je je niet afmeldt zijn wij genoodzaakt jou uit te sluiten van de in dit blok aangeboden workshops en de workshops in het volgende blok waarvoor je je inschrijft. Dit heeft alles te maken met het benadelen van je medestudent omdt je in dit geval een plek bezet houdt.

 

De volgende thema’s zullen aan bod komen:

Boeken, artikelen, jurisprudentie, annotaties en andere teksten. Studeren aan de universiteit betekent vaak dat je veel literatuur moet bestuderen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, dus dan is het belangrijk dat jij weet hoe je hoofd- van bijzaken kunt scheiden. Tijdens deze workshop leer je hoe je je een weg baant door de literatuur. Je krijgt een aantal leesstrategieën aangereikt, leert hoe je de stof effectief samenvat en welke geheugensteuntjes het beste voor jou kunnen werken.   

Studeren, werken, feestjes, sporten, werkgroepen en hoorcolleges. Het leven van een student staat bol van de activiteiten en soms komt jouw studie dan in het geding. Een planning maken kan uitkomst bieden, maar het is soms moeilijk om je hieraan te houden. Er zijn namelijk activiteiten die je liever doet dan bijvoorbeeld het bestuderen van de stof. Van uitstel komt echter vaak afstel en dat komt de studie niet ten goede. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de welbekende struikelblokken: uitstelgedrag, motivatie, concentratie en plannen. Je krijgt praktische tools aangereikt die jou kunnen helpen om hier efficiënt en effectief mee aan de slag te gaan. 

Is het A, B, C of D? Het maken van MC-vragen is vaak moeilijker dan gedacht. Ondanks dat het juiste antwoord is gegeven, is het vinden van het juiste antwoord soms een hele kunst. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is daarom altijd belangrijk dat je je goed voorbereidt op het tentamen. Een goede voorbereiding is echter niet alles, het is handig om te weten hoe je dit soort vragen het beste kunt beantwoorden. Tijdens deze workshop kom je meer te weten over hoe MC-vragen worden opgebouwd en krijg je tips aangereikt over hoe je deze vragen kunt aanpakken. 

Let op: deze workshop is alleen bedoeld voor B1-studenten! 

Is de vraag 1, 5 of 10 punten waard en wat betekent dit voor jouw antwoord? Heb je wel alle elementen meegenomen in jouw antwoord? Het zijn allemaal terechte vragen tijdens het maken van open vragen. Gelukkig kun je, net als bij MC-vragen, leren en oefenen hoe je antwoord moet geven op een open tentamenvraag. Vind jij dit nog lastig? Schrijf je dan nu in! Tijdens deze workshop krijg je handige tips en tricks voor het beantwoorden van deze vragen.

Het zal jullie niet onopgemerkt zijn gebleven dat de wettenbundel een belangrijk onderdeel vormt van jullie (zelf)studie. Eveneens wordt het meesjouwen van die zware collegebundels naar de onderwijsgroep en het hoorcollege als maar essentiëler. Een terugkerende vraag onder studenten blijft dan ook hoe je jezelf nou het beste wegwijs kunt maken in zo'n dikke bundel en hier het meeste profijt uit haalt. Mocht dit voor jou ook het geval zijn, meld je dan aan voor deze workshop. 

Voor B3, master en criminologie bieden we de volgende workshops aan:

Scriptiestrijders, opgelet! Ben jij (of moet jij eigenlijk) aan de slag met de drempel die gemengde gevoelens oproept: jouw scriptie? De ESL-scriptiecoaches geven jou graag een (eerste) zetje over de horde. Wees welkom op de workshop Bronnenonderzoek. Hier gaan wij samen met jou inzoomen op juridische bronnen. Met behulp van tips & tricks worden handvatten uitgereikt, die jou gaan helpen bij het zoeken en selecteren van goede bronnen voor het afsluitende pronkstuk van jouw studentencarrière! 

In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende kanten van het scriptietraject. We laten zien hoe zo’n traject over het algemeen in elkaar zit, hoe je omgaat met feedback en begeleiders, motivatie/uitstelgedrag en hoe je realistisch kan plannen. Samen met jou creëren we zo de ideale toolkit voor het scriptietraject. Ga je de komende periode aan de slag met jouw scriptie? Meld je dan aan! 

Scriptiestrijders, opgelet! Ben jij (of moet jij eigenlijk) aan de slag met de drempel die gemengde gevoelens oproept: jouw scriptie? De ESL-scriptiecoaches geven jou graag een (eerste) zetje over de horde. Wees welkom op de workshop Literatuuronderzoek. Hier gaan wij samen met jou inzoomen op juridische en wetenschappelijke bronnen. Met behulp van tips & tricks worden handvatten uitgereikt, die jou gaan helpen bij het zoeken en selecteren van goede bronnen voor het afsluitende pronkstuk van jouw studentencarrière! 

Schrijven is en blijft een complex maar essentieel onderdeel van je studie. Loop jij er ook tegenaan dat de structuur van jouw stuk niet klopt, je veel herhaalt of dat het stellen van de juiste onderzoeksvraag lastig is? In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende componenten van het academisch schrijven. Hierbij kun je denken aan structuur, taal & stijl, onderzoeksvragen, efficiënt schrijven en lay-out. Superhandig als je het komende jaar aan de slag gaat met het schrijven van een bachelor- of masterscriptie. 

Individuele coaching 

Wellicht sluiten de groepssessies of de workshops niet aan op jouw behoeftes en word je liever individuele gecoacht. De Studeercoaches kunnen jou ook hierbij helpen, zij begeleiden studenten namelijk ook individueel op een vraagstuk over de aanpak van de studie. 

Wil je weten of individuele coaching bij jou past?  

Naast het volgen van verschillende workshops, is het ook mogelijk om je bij een studeercoach aan te melden voor individuele coaching. Hier kan je bijvoorbeeld voor kiezen indien de workshops jou onvoldoende op weg helpen of wanneer je een specifieke coachvraag hebt. De individuele coaching biedt jou ondersteuning op maat. 

Een individuele sessie met een studeercoach duurt ongeveer 45 minuten. Er zijn gemiddeld drie sessies nodig om goed met de coachvraag aan de slag te kunnen. 

Let op: je kunt je hieronder aanmelden voor de eerste sessie met een studeercoach. Het vervolgtraject (dus sessie 2, 3 en eventueel meer sessies) plan je samen met de studeercoach verder in. Je hoeft je dus alleen voor een eerste afspraak in te schrijven. 

Mocht je onverhoopt niet kunnen deelnemen aan de workshop of een individuele sessie meld je dan tijdig af door een e-mail te sturen naar studeercoaches@law.eur.nl. Als je je niet afmeldt zijn wij genoodzaakt jou uit te sluiten van de in dit blok aangeboden themabijeenkomsten en de bijeenkomsten in het volgende blok waarvoor je je inschrijft. Dit heeft alles te maken met het benadelen van je medestudent omdat je in dit geval een plek bezet houdt. 

Schrijf je in voor individuele coaching  

Contact

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Stuur ons dan een berichtje per email.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen