Studievereniging Sui Generis opgericht voor de master Legal Theory & Socio-Legal Studies

Bestuur Sui Generis

Donderdag 22 oktober 2020 was een spannende dag voor studenten van de master Legal Theory & Socio-Legal Studies, want op die dag werd de studievereniging Sui Generis officieel opgericht. De oprichters van de vereniging, bestaande uit alumni en studenten van het masterprogramma Legal Theory & Socio-Legal Studies, willen een plek bieden aan onafhankelijke, creatieve studenten die willen bijdragen aan de discussie over de rol van het recht in de huidige samenleving.

Yannick Leen, voorzitter van Sui Generis: ‘We hebben deze studievereniging opgericht met als doel een platform te creëren waar studenten juridische en maatschappelijke vraagstukken kunnen bespreken vanuit een interdisciplinair perspectief. We hadden het gevoel dat veel fundamentele vragen met betrekking tot de grondslag van het recht over het hoofd werden gezien in de bachelors, en we wilden een omgeving creëren waarin deze onderwerpen konden worden behandeld. '

De nieuw opgerichte studievereniging wil de kloof tussen de academische wereld en de juridische praktijk overbruggen door inspirerende evenementen te organiseren in samenwerking met experts uit verschillende vakgebieden, waarbij het toenemende belang van interdisciplinariteit in de juridische academici en de advocatuur wordt benadrukt.

Brandt Weber, penningmeester van Sui Generis: ‘Ons doel met Sui Generis is echt om een vrije ruimte te creëren voor discussie en gemeenschap waar denken, verbinden en innoveren niet hoeft te eindigen. Naast borrels en interactieve seminars, zal een van onze terugkerende activiteiten bestaan uit driemaandelijkse ‘boekenclub’ bijeenkomsten, waarin we experts uitnodigen om juridische lezingen te bespreken. Voor onze eerste boekenclubbijeenkomst op 6 november hebben we bijvoorbeeld mr. dr. Claudia Bouteligier om een lezing te geven over een korte tekst van Dostojevski over staat en recht. We zijn erg enthousiast over deze bijeenkomsten, omdat we geloven dat boekdiscussies geweldige startpunten kunnen zijn voor nieuwe ideeën en verdere discussies. '

Gelukkig staat Sui Generis open voor iedereen die geïnteresseerd is in rechtstheorie en rechtsfilosofie. Kyra Arneri, secretaris: ‘Ook bachelorstudenten en alumni van Erasmus School of Law zijn van harte welkom! We verwelkomen iedereen die graag nadenkt over de plaats van het recht in de samenleving, ongeacht je masterspecialisatie. 'Natuurlijk heeft de nieuw opgerichte vereniging ook een sterke maatschappelijke focus. ‘We zijn tenslotte een studentenvereniging en studenten drinken ook graag af en toe een borrel’, zegt Arneri lachend.

Interesse om lid te worden of op zoek naar meer informatie? Stuur dan een e-mail naar suigeneris.esl@gmail.com.

Meer informatie

Het eerste officiële boekenclubevenement van Sui Generis vindt plaats op vrijdag 6 november 2020 (via Zoom), gericht op Dostojevski's The Grand Inquisitor in samenwerking met dhr. dr. Claudia Bouteligier, universitair docent aan de Erasmus School of Law. Interesse om mee te doen? Stuur een e-mail naar suigeneris.esl@gmail.com.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen