In memoriam prof. Esin Örücü

In memoriam - tekst

Met verdriet heeft Erasmus School of Law kennisgenomen van het overlijden van prof. Esin Örücü op 31 december 2023. Prof. Örücü was van 1986 tot 2005 verbonden aan onze faculteit, vanaf 1995 als hoogleraar Rechtsvergelijking.

Na haar studietijd in Istanbul en Londen was prof. Örücü tussen 1966 en 1976 verbonden aan de Universiteit van Istanbul waarna zij naar de UK verhuisde. Hier doceerde zij vanaf 1976 op het gebied van rechtswetenschap en rechtsvergelijking en werd zij in 1992 hoogleraar Rechtsvergelijking bij de Universiteit van Glasgow. 

Naast haar aanstelling in Glasgow was zij van 1995 tot 2005 ook bij Erasmus School of Law aangesteld als hoogleraar Rechtsvergelijking. Haar dubbele rol bracht veel voordelen met zich mee, niet in de laatste plaats voor haar studenten die hierdoor de kans kregen tot uitwisselingsbezoeken tussen de universiteiten. 

Haar rechtsvergelijkende onderzoek is internationaal bekend en wordt veel geciteerd. De significantie van haar werk werd voor het laatst erkend in 2022, toen zij door de International Academy of Comparative Law (IACL) werd benoemd tot een van de Five Great Comparatists.

Prof. Esin Örücü zal worden herinnerd als een betrokken en zeer gewaardeerd lid van de academische gemeenschap, een inspirerend docent en een exceptioneel leider op het gebied van rechtsvergelijkend onderzoek.  

Op donderdag 18 januari om 11.30 uur (GMT) zal er een uitvaartdienst zijn bij het Maryhill Crematorium, in Glasgow.

Ons medeleven gaat uit naar de familie van prof. Esin Örücü.

Namens het bestuur van Erasmus School of Law. 
Harriët Schelhaas
Decaan Erasmus School of Law

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen