Programma

Het QHC start in maart van Ba1. We zetten dan tweemaal een half jaar onze tanden in een nieuw thema waar de geneeskunde raakt aan wetenschap & maatschappij. Een thema ziet er als volgt uit: na een aftrapbijeenkomst, waarin het thema geïntroduceerd wordt, worden voor volgende bijeenkomsten minstens vier experts van binnen of buiten het Erasmus MC uitgenodigd om met de studenten te discussiëren. Zo'n gastles moet je goed voorbereiden: wie ga ik straks ontmoeten en wat wil ik daarvan leren? De gast kan desgewenst voor te bereiden leesstof opgeven en houdt een korte introductie. De rest is vrije interactieve discussie. Daarnaast ga je je zelf in het thema verdiepen door (zelf gezochte) literatuur te bestuderen over een deelonderwerp waarover je een betoog schrijft, of waarover we in debat gaan.

Een internationale reis (rood in het schema) en workshops/cursussen (groen in het schema) maken ook deel uit van het programma. Die onderdelen kunnen aansluiten op het onderwerp van het thema, of een meer verbredend karakter hebben. Workshops zijn onder meer: "Begrijpelijk schrijven" en "Zien, denken, voelen, doen". Verder vinden we het ook heel belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de stad Rotterdam. Studenten van het QHC  zijn allemaal lid van GIDS (link: https://gidsbureau.nl) en verzorgen bijvoorbeeld lessen over het menselijk lichaam in het kader van lestijduitbreiding aan basisschoolleerlingen in Rotterdam-Zuid. 

In Ba3 ga je je verder verdiepen in wetenschappelijk onderzoek, en zoek je zelf een afdeling waar je een deelonderzoek kunt uitvoeren. Tijdens dit jaar staan de bijeenkomsten in het thema van de voortgang van het onderzoek en zullen ook weer workshops georganiseerd worden.

De QHC studenten houden ook zelf een eigen website bij waar verslag wordt gedaan van de vele activiteiten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen