Homo Dignus: Menselijke waardigheid in de economie

Promotie Ard Jan Biemond

Op vrijdag 24 mei om 10:30 hoopt Ard Jan Biemond aan de Erasmus Universiteit zijn proefschrift te verdedigen over “Homo Dignus: Menselijke waardigheid in de economie”.

Arbeid maakt de mens tot wie hij is. Daarom is het essentieel dat het werk van de mens met de menselijke waardigheid overeenstemt: alleen dan komt de mens werkelijk tot zijn recht, alleen dan kan de mens zijn roeping werkelijk vervullen. Alleen dan kan de mens ten volle homo dignus zijn, een waardige mens.

Character, at the same time, is formed primarily by a man's work. And work, properly conducted in conditions of human dignity and freedom, blesses those who do it and equally their products. (E.F. Schumacher, Small is beautiful)

Een menswaardige economie die allen recht doet, is dus van groot belang. Desondanks staat de menselijke waardigheid in de economie niet op de voorgrond. Met dit proefschrift poogt Ard Jan Biemond daarin verandering te brengen. Hij formuleert een perspectief op de mens als homo dignus, waarin diens waardigheid centraal staat. Deze waardigheid kan ook voor de mens in de economie als leidraad en roeping gelden. Daarnaast heeft hij onderzoek gedaan naar het functioneren van deze waardigheid in de samenleving en economie. Hoewel de menselijke waardigheid zeker een rol speelt, valt daarin nog veel te winnen. 

Meer informatie

Aanmelden kan via eeti@eur.nl 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen