Is deze studie iets voor jou?
Ben jij benieuwd wat de moderne geschiedenis sinds 1500 ons kan leren over hedendaagse politiek, economie, cultuur en sociale verhoudingen? Dan is de Bachelor Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam de studie die bij jou past!
Belangrijkste Feiten & Cijfers
- Type
- Bachelor
- Diploma
- BA
- Vorm
- Fulltime
- Voertaal
- Nederlands
- Tijdsduur
- 3 jaren
- Studiepunten (EC)
- 180
- Locatie
- Campus Woudestein
- Startdatum
- September
- Aanmelddeadline (EEA)
- 1 mei
Het studieprogramma in het kort
- Bestudeer de moderne geschiedenis vanaf 1500, met een internationale focus op de laatste 200 jaar;
- onderzoek het verleden om antwoord te krijgen op maatschappelijke vragen die de politiek, de media of de burger nu bezighouden;
- ontdek sociale, culturele, economische en politieke ontwikkelingen en leer de link te leggen tussen toen en nu;
- belicht de geschiedenis vanuit langetermijnperspectief aan de hand van overkoepelende thema’s zoals: migratie, sociale ongelijkheid, populaire cultuur en internationale conflicten;
- vanwege het internationale karakter van de opleiding worden alle hoorcolleges en de literatuur in het Engels aangeboden. Maar alle tentamens en opdrachten mogen in het Nederlands gemaakt worden.
Het eerste jaar is hetzelfde voor alle studenten. Je maakt kennis met geschiedenis vanuit een internationaal perspectief, je gaat zelf aan de slag met teksten uit het verleden en leert hoe geschiedenis als een sociale wetenschap kan bijdragen aan het begrijpen van hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. In het tweede en derde jaar kan je jouw bachelor personaliseren door het kiezen van een focus area en het volgen van een minor in combinatie met een stage of studeren in het buitenland.
''In deze bachelor zoek je naar antwoorden in het verleden.''
Meer weten? Ontmoet ons hier
Carrièremogelijkheden na je studie
Na het afronden van deze bachelor ben je méér dan klaar voor een carrière als historicus. Je bent door je analytische houding breed inzetbaar en kunt in verschillende banen aan de slag. Niet alleen als onderzoeker of in het onderwijs, maar ook bij de overheid, grote bedrijven, culturele instellingen of de media.