Tegenwoordig leeft ongeveer 55% van de wereldbevolking in een stedelijke omgeving, een aantal dat naar schatting met nog eens 13% zal stijgen tot 2050. Hoe zal het leven van de mensen in deze steden eruit zien? En hoe kunnen we er vandaag al voor zorgen dat niet alleen de steden van vandaag inclusief en welvarend zijn, maar ook toekomstige steden?
De ontwikkeling van steden
In dit samenwerkingsprogramma werken de twee Erasmus Initiatives Vital Cities and Citizens (VCC) en Dynamics of Inclusive Prosperity (DoIP) nauw samen op het gebied van inclusieve sociaal-cultureel-economische ontwikkeling van steden. Steden groeien en ontwikkelen zich en welzijn neemt toe. Hierdoor rijst de kritische en relevante vraag wie er van deze vooruitgang kan profiteren en wie niet?
De focus van ons onderzoek
In dit samenwerkingsprogramma tussen VCC en DoIP worden verschillende promotie onderzoeksprojecten geïnitieerd. De PhD-onderzoekers worden begeleid door een multidisciplinair team van promotoren om interdisciplinaire studie van inclusieve steden te bevorderen. De PhD-onderzoekers bestuderen onderwerpen voor een langere periode, van ongeveer vier jaar en gebruiken gemengde methoden (statistische en kwalitatieve onderzoeksinstrumenten) om onderwerpen te analyseren zoals inclusieve city branding-strategieën, inclusieve slimme samenlevingen, morfologische verandering in Europese steden, enz.
Positieve maatschappelijke impact
De PhD-onderzoekers zullen excellent promotieonderzoek doen met als doel stedelijke professionals te helpen bij het bereiken van inclusieve sociaal-economische ontwikkeling in stedelijke omgevingen. De inzichten uit het wetenschappelijk onderzoek worden vertaald naar bruikbare aanbevelingen en richtlijnen voor deze professionals. Bovendien gaan de onderzoekers workshops, discussiefora, enz. organiseren met als doel relevant wetenschappelijk onderzoek te bevorderen dat een positieve maatschappelijke impact kan creëren.
Teamleden
Team van promotoren
Contact
Heb je vragen over dit samenwerkingsprogramma of wil je graag deelnemen? Stuur dan een e-mail naar inclusiveprosperity@eur.nl.