Vind jouw bacheloropleiding

Wij helpen jou graag bij het maken van een goede studiekeuze. Vind hier algemene informatie, tips en een overzicht van onze studiekeuzetools en voorlichtingsactiviteiten.

Heb jij hulp nodig bij het maken van een goede keuze of ben je op zoek naar tips over een goede voorbereiding? Bekijk dan eens onderstaande video, met daarin de volgende thema's:

  • Hoe kies ik een studie?
  • Hoe ziet studeren aan een universiteit eruit?
  • Hoe word je een succesvolle student?
  • Wat zijn academische vaardigheden?
Erasmus University Rotterdam

Gebruik voor jouw keuze de studiekeuzetools van de Erasmus Universiteit Rotterdam!

Check de video

Er zijn verschillende studiekeuzetools die je kunt gebruiken om je voor te bereiden op jouw studiekeuze. Hieronder is het studiekeuzeproces opgedeeld in vier stappen. In het overzicht is aangegeven welke tool past bij welke stap . Geef jezelf de tijd om door middel van verschillende activiteiten een weloverwogen studiekeuze te maken die écht bij jou past!

Weet jij nog niet welke opleiding bij je past of wat studeren precies inhoudt? Gebruik de studiekeuzetools hieronder om je te oriënteren op jouw studiekeuze:

Heb je je al georiënteerd op het studieaanbod en wil je meer weten over bepaalde opleidingen en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam? Neem dan deel aan één van de onderstaande verkennende voorlichtingsactiviteiten:

  • Bachelor Open Dag
    Op deze dag staat onze campus in het teken van studiekiezers. Bezoek onze opleidingspresentaties, ga op een campus- of bustour of bezoek informatiemarkten en stel al je vragen aan onze studenten en studievoorlichters om het hele aanbod aan bachelorprogramma's van de Erasmus Universiteit Rotterdam te leren kennen!

     

Twijfel je tussen meerdere studies, of wil je zeker zijn van je studiekeuze? Verdiep je dan met onderstaande tools in een select aantal opleidingen. Bij deze voorlichtingsactiviteiten krijg je een goed beeld van wat de studie precies inhoudt en hoe het is om jouw opleiding naar keuze te volgen:

  • Meeloopdag
    Tijdens een meeloopdag woon je een hoorcollege bij en ontvang je een informatieve opleidingspresentatie. Verder ga je aan de slag met een korte studie-gerelateerde casus en krijg je een tour over onze campus. 
  • Chat met studenten.
    Chat met huidige studenten die de opleiding volgen en stel specifieke vragen over het programma, het studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hun ervaringen. Hieronder kun je per opleiding chatten met een student.
  • Webpagina van de opleiding en contact met opleidingsvoorlichter. 
    Heb jij een vraag over toelating of inschrijving, dan kun je het best rondkijken op de wegpagina van de opleiding of contact opnemen met de opleidingsvoorlichter. Je vindt de (contact)informatie hieronder per opleiding.

Heb jij je keuze gemaakt? Zorg dan dat jij je goed voorbereidt. Doorloop de volgende checklist:

  1. Vraag een DigID aan, deze heb je nodig voor de aanmelding in Studielink.
  2. Check de aanmelddeadline van jouw opleiding op de website van jouw gekozen opleiding.
  3. Zorg dat je op de hoogte bent van de (gewijzigde) toelatingsprocedure.
  4. Meld je aan voor je  gekozen bacheloropleiding(en) in Studielink vóór het verstrijken van de aanmelddeadline.
  5. Doe de studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor uitgenodigd door de opleiding na aanmelding.
  6. Check of jij een Summerschool of voorbereidende module(s) dient te volgen.
  7. Check via DUO of jij recht hebt op studiefinanciering en vraag deze aan indien nodig.
  8. Schaf de spullen aan die jij nodig hebt voor je opleiding.
  9. Start met je gekozen bacheloropleiding op de gecommuniceerde startdatum!

Toelating

Bekijk de website van jouw opleiding voor de meest actuele informatie.

Deze zelfscan kan je helpen om een begin te maken. Start met zelfverkenning, om vervolgens te kijken welke opleidingen bij jouw profiel passen.

Veel studenten maken een keer een verkeerde studiekeuze. Dat is niet het einde van de wereld. Start je studiekeuzeproces opnieuw door te beginnen met zelfexploratie. Vervolgens kun je met studenten en studieadviseurs in gesprek, mét jouw ervaring bij je vorige opleiding.

Bekijk veel open dagen of meeloopdagen.

Bijvoorbeeld via:

Chat eens met onze studenten voor hun tips & tricks. Je vindt bij elke bachelor opleidingspagina een pop-up om met een student te chatten. Ook raden we je aan om mee te doen aan het Pre Academic Programme van de EUR.

Bij de universiteit werk je veel zelfstandiger dan op de middelbare school. Je hoeft relatief weinig uren verplicht naar de universiteit, dus de rest van je opleiding zul je met zelfstudie en veel discipline moeten doen. Het grootste verschil zit dat je je op de universiteit richt op één of een paar domeinen, terwijl je op de middelbare school met heel veel verschillende vakgebieden bezig bent.

Gelukkig hoef je niet alleen maar hard te studeren. Jouw studietijd biedt veel ruimte en flexibiliteit om je bezig te houden met dingen die jij belangrijk vindt! Denk bijvoorbeeld aan het maken van nieuwe vrienden, aansluiten bij een studievereniging, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en uiteraard jezelf en de wereld verder ontdekken.

We vinden het belangrijk dat elke student optimaal kan studeren. Om jou te helpen zijn er diverse mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan studieadviseurs, studentenpsychologen en studentendecanen. Ook kun je terecht met een specifieke ondersteuningsbehoefte als je te maken hebt met een functiebeperking. Tijdens je opleiding hoor je hier meer over, maar je kunt ook alvast even rondkijken op deze pagina’s:

We vinden het belangrijk dat je goed start met je studie, door jouw eerste jaar met alle studiepunten af te ronden. Het voordeel hiervan is dat je in het tweede jaar met een schone lei begint. Heb je niet al je studiepunten in je eerste jaar behaald, krijg je een negatief bindend studieadvies, wat betekent dat je niet door mag met de opleiding.

Uiteraard houden we rekening met jouw persoonlijke omstandigheden. Als je twijfelt of je jouw eerste jaar gaat halen, of als je hier hulp bij nodig hebt, kun je altijd met je vragen terecht bij de studieadviseur van jouw opleiding.

We hebben als mensen op verschillende momenten een growth of een fixed mindset. Een growth mindset helpt ons om buiten onze comfort zone te stappen en nieuwe dingen te ontdekken. Een fixed mindset daarentegen neemt sneller genoegen met ‘hoe iets nu eenmaal is’. Je kunt bij jezelf een growth of fixed mindset makkelijk herkennen via deze korte video:

Growth Mindset vs Fixed Mindset

Bij een numerus fixus opleiding hanteert de opleiding een beperkt aantal plekken. Dit betekent dat studenten een selectietraject moeten doorlopen. De selectieprocedure verschilt per opleiding en universiteit. Een handig overzicht om meer te leren over decentrale selectie vind je op de website van studiekeuze123.

Studeren is een investering in jezelf. We hebben een tool gemaakt waarin jij een makkelijk overzicht kunt maken over de kosten van studeren. Check ‘m hier!

ESHCC ambassador helping a student during an open day
Alexander Santos Lima

Overzicht van onze bacheloropleidingen

Klik op een van de programma's voor meer informatie.

Klik op de opleidingsnaam voor meer informatie.

Wat kost studeren?

Wat kost studeren?

Studeren is een geweldige investering in jouw toekomst.

Studenten in hal Sanders Building.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen