Toegepast econoom Niels Rietveld benoemd tot lid van de Young Erasmus Academy

Niels Rietveld

Universitair hoofddocent Niels Rietveld van Erasmus School of Economics is naar analogie van De Jonge Akademie van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen benoemd tot lid van de Young Erasmus Academy, een netwerk van jonge talentvolle onderzoekers. Zijn benoeming is voor een periode van vijf jaar. 

Het doel van de Young Erasmus Academy is het bevorderen van interdisciplinaire samenwerking tussen jonge, excellente wetenschappers. Daarnaast adviseert de Young Erasmus Academy het College van Bestuur over beleidszaken en heeft de Young Erasmus Academy als doel een bijdrage te leveren aan het versterken van de zichtbaarheid van de universiteit in het publieke domein. Decaan Patrick Groenen is ervan overtuigd dat Niels Rietveld een inspirerende bijdrage gaat leveren aan de Young Erasmus Academy: ‘Niels is een zeer getalenteerde wetenschapper, die enthousiast en constructief wil bijdragen aan de Young Erasmus Academy en daarmee aan de universitaire gemeenschap.’ 

Erasmiaanse waarden 

Als lid van de Young Erasmus Academy wil Niels Rietveld graag universiteitsbreed met collega's reflecteren op de Erasmiaanse waarden: 'De Erasmiaanse waarden staan centraal in de identiteit van onze universiteit, maar ze lijken geen prominente rol te spelen in de dagelijkse academische wereld.  Daarom is mijn projectidee voor het eerste jaar om gesprekken over de Erasmiaanse waarden op gang te brengen. Ken jij ze? Welke is bijzonder belangrijk voor u? Met welke is het moeilijker om contact te maken? Mis je er misschien een? Welke rol spelen ze in jouw dagelijkse werk? Uit ervaring weet ik dat het voeren van gesprekken over de kernwaarden van een organisatie kan helpen om mensen aan een organisatie en hun werk te binden. Dat kan van grote waarde zijn, zeker na de coronajaren waarin veel collega's zich steeds minder verbonden voelen met hun werk en de organisatie waarvoor ze werken. Als bijvangst kunnen deze gesprekken ook helpen om nieuwe verbindingen in onze gemeenschap op te bouwen, ook interdisciplinair.' 

NWO Veni-beurs

In 2015 verwierf Niels Rietveld een NWO Veni-beurs, gevolgd door de toekenning van een prestigieuze ERC Starting Grant in 2019. 

Universitair Hoofddocent
Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer van Erasmus School of Economics: rdegroot@ese.eur.nl, +31 6 53 641 846. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen