Simone Driessen over cancelcultuur in podcast Universiteit van Nederland

Wat hebben Marco Borsato, Matthijs van Nieuwkerk en P. Diddy met elkaar gemeen? Ze zijn alle drie geconfronteerd met cancelcultuur, maar hun reacties en de gevolgen verschillen aanzienlijk. In de nieuwste aflevering van de podcast van de Universiteit van Nederland duikt mediawetenschapper Simone Driessen, verbonden aan de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC), in dit fenomeen.

In de aflevering, getiteld Gecanceld. Hoe maak je een comeback?, bespreekt Simone de slimme strategieën die beroemdheden en publieke figuren gebruiken om hun carrière nieuw leven in te blazen na een cancelstorm. Ze legt uit welke factoren een comeback beïnvloeden en laat zien dat cancelcultuur niet alleen negatieve kanten heeft: "Soms kan een cancelstorm ook leiden tot reflectie, herpositionering of zelfs nieuwe kansen."

Simone Driessen is expert op het gebied van popcultuur en media en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de impact van cancelcultuur op beroemdheden en hun publiek. Haar inzichten werpen nieuw licht op een fenomeen dat zowel in de media als in de samenleving veel besproken wordt.

Wil je meer weten over hoe cancelcultuur werkt en welke rol media en publiek hierin spelen? Luister dan naar de volledige aflevering op de website van de Universiteit van Nederland.

Onderzoeker
Gerelateerde content
Simone Driessen vertelt over cancel culture in het tv-programma #Ajouad.
Cancel culture
De afgelopen maand heeft mediawetenschapper Simone Driessen twee keer over cancel culture mogen praten voor Viva en Rotown & Rock ’n Roll Highshool Magazine.
Portrait picture of Simone Driessen

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen