Ronald Huisman benoemd tot hoogleraar Sustainable Energy Finance

Ronald Huisman smiling with a closed smile with the blurred background of the skyline of Rotterdam

Per 1 oktober 2024 is dr. Ronald Huisman benoemd tot hoogleraar Sustainable Energy Finance (0,2 fte) aan Erasmus School of Economics. In zijn onderzoek richt Ronald Huisman zich op hoe financiële instellingen kunnen helpen de energietransitie te versnellen, die nodig is om de effecten van klimaatrisico’s te verminderen.

Bedrijfsmodellen heroverwegen

Sustainable energy finance is een vakgebied dat groeit en zich aanpast aan de veranderingen die zullen plaatsvinden op de (hernieuwbare) energiemarkten. Naarmate de investeringen in hernieuwbare energiebronnen, opslagcapaciteit en vraagrespons zullen toenemen, zullen de energieprijzen dalen en minder volatiel worden. Dit verlaagt de waarde van duurzame energiebronnen en de winstgevendheid van batterijbezitters. Daarom moet de energiesector zijn bedrijfsmodellen heroverwegen. 

Als hoogleraar op de leerstoel Sustainable Energy Finance bestudeert Ronald Huisman energieprijzen, risicopremies en waardering (van bedrijfsmodellen), toegepast op energiemiddelen die energiesystemen flexibeler maken. Verder richt hij zich op de rol van impactinvesteerders, het meten van impact en de afweging tussen risico, rendement en impact.

‘Belangrijke speler in debat over energietransitie’

Patrick Groenen, decaan van Erasmus School of Economics is blij met de benoeming: ‘Ronald speelt niet alleen een cruciale rol in het begrijpen en faciliteren van de energietransitie vanuit een economisch perspectief, maar zijn werk helpt ook bij het navigeren door de complexe uitdagingen die gepaard gaan met de transitie naar een duurzame energievoorziening, met een specifieke focus op het functioneren van energiemarkten, risicomanagement en beleidsvorming. Zijn invloed strekt zich uit tot zowel de academische wereld als de praktische beleidsuitvoering, wat hem en onze faculteit tot een belangrijke speler in het debat over energietransitie maakt.’

Over Ronald Huisman

Ronald Huisman, die een PhD heeft in Financial Economics van de Universiteit Maastricht, is sinds 2008 werkzaam bij Erasmus School of Economics. Zijn onderzoek heeft een significante impact op de beleidsvorming in Nederland en Europa, vooral omdat overheden en bedrijven zich steeds meer richten op het behalen van klimaatdoelen en het versnellen van de transitie naar hernieuwbare energiebronnen. 

Professor
Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer van Erasmus School of Economics, rdegroot@ese.eur.nl, 06 53 641 846.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen