Promoting a feedback culture among students

CLI Fellowship van Robbert Goverts
CLI logo and network between people

De Community for Learning & Innovation (CLI) geeft docenten van Erasmus University Rotterdam (EUR) de mogelijkheid tot het aanvragen van een fellowship. Met dit fellowship onderzoeken zij onderwijsinnovatie, of voeren zij een onderwijsproject uit.
Op deze pagina lees je meer over het CLI Fellowship van Robbert Goverts (ESSB) over het bevorderen van een feedbackcultuur onder studenten.
 

Bij veel opleidingen speelt feedback een belangrijke rol in het onderwijs. Toenemende studentenaantallen en een verhoogde werkdruk bij docenten zorgen ervoor dat expertfeedback niet altijd mogelijk is en dat studenten steeds vaker op zichzelf en elkaar zijn aangewezen. Dit project focust op het stimuleren van een cultuur van (peer)feedback onder studenten. Middels diverse instructies, oefeningen en reflectie doorheen het eerste jaar van hun studie worden studenten attent gemaakt op functie van feedback en de rol die zij, hun medestudenten en de docenten hierin spelen. Onderwijsdesign op papier pakt in de praktijk vaak anders uit; de resultaten uit dit project laten zien dat je naast dat design rekening dient te houden met de toewijding van studenten, de mogelijkheden van docenten, en dat het ontwikkelen van een cultuur vooral een traject van de lange adem is. 

Onderzoeker
Robbert Goverts
Robbert Goverts (1988) is Coördinator Academische Vaardigheden bij de afdeling Bestuurskunde en Sociologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, coördineren en aanleren van academische vaardigheden van bachelorstudenten Sociologie, Bestuurskunde en MISOC. Hij heeft een achtergrond in de criminologie en sociologie.
Gerelateerde links
Meer CLI Fellowship projecten

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen