prof. Dr. S. van Thiel ontvangt financiering uit de SGW Open Competitie L

Afbeelding van NWO
Foto van Sandra van Thiel

Met de NWO Open competitie - SGW wil het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen aan onderzoekers de kans geven onderzoek te verrichten naar een onderwerp van eigen keuze, zónder thematische randvoorwaarden. Dit onderzoeksprogramma is bedoeld voor een brede groep onderzoekers in verschillende fases van hun wetenschappelijke loopbaan. SGW Open Competitie L is voor onderzoekers die 15 jaar of langer geleden promoveerden en staat om het jaar open.

Sandra van Thiel heeft financiering ontvangen uit de SGW Open Competitie L van NWO. Deze financiering gebruikt ze voor haar onderzoek ‘User-centred design of public services: ‘when the state meets the street’. De manier waarop publieke dienstverlening is georganiseerd, sluit niet altijd aan op wat burgers weten, willen en verwachten. Daardoor krijgen burgers niet altijd wat ze verwachten of nodig hebben. De overheid verwacht dat meer aandacht voor de menselijke maat in de uitvoering van beleid dit probleem kan oplossen. Maar wat is daarvoor nodig? In dit onderzoek gaan we op zoek naar wat burgers weten, willen en verwachten, en de vaardigheden, competenties en voorwaarden die publieke dienstverleners moeten hebben om daaraan te kunnen voldoen. 

Sandra van Thiel is hoogleraar Publiek Management aan Erasmus Universiteit Rotterdam bij de School of Social and Behavioural Sciences. Daarnaast is ze benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). 

Universitair Hoofddocent
Meer informatie


Marjolein Kooistra, communicatie ESSB, kooistra@essb.eur.nl
Britt van Sloun, communicatie ESSB, vansloun@essb.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen