Martine van Selm herbenoemd als decaan Erasmus School of History Culture & Communication

Campus Woudestein en de vijver zonder mensen.
Portretfoto van Martine van Selm.

Het College van Bestuur (CvB) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft prof.dr. Martine van Selm herbenoemd als decaan van Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC). De tweede termijn van Van Selm gaat in per 1 november 2024 en loopt t/m 31 oktober 2028. De herbenoeming kwam tot stand nadat de Faculteitsraad is gehoord.   

Het College van Bestuur is verheugd dat Martine van Selm nog een termijn wil dienen als decaan en kijkt uit naar de voortzetting van de plezierige samenwerking: "Martine heeft de afgelopen jaren de ambities en strategie van ESHCC vormgegeven en verder ontwikkeld. Naast excellent onderzoek en onderwijs werken we steeds meer aan het creëren van positieve maatschappelijke impact. Met haar toegankelijke, mensgerichte benadering gaan we gezamenlijk de nieuwe strategische periode van de EUR in", aldus Annelien Bredenoord, rector magnificus.

Martine van Selm over haar herbenoeming: 
"Ik dank collega’s en studenten van onze faculteit en het College van Bestuur voor het in mij gestelde vertrouwen. ESHCC is een fijne plek waar kunst- en cultuurwetenschappers, media- en communicatieonderzoekers en historici samenwerken aan interessante projecten. Samen slagen we er goed in om ons maatschappelijk relevant onderwijs en onderzoek te organiseren en op de kaart te zetten – binnen de EUR, in Nederland en daarbuiten. Ik kijk er naar uit om de komende vier jaar verder te werken aan de opgaven en uitdagingen van de faculteit en de universiteit."

Over Martine van Selm  

Van Selm is hoogleraar Communicatiewetenschap, in het bijzonder Communicatie in Organisatie. Zij promoveerde aan de Radboud Universiteit bij de vakgroep Psychogerontologie (1998) op een onderzoek naar zingevingsproblematiek in de tweede levenshelft. Ze combineert sindsdien haar gerontologische expertise over ouder worden met haar communicatiewetenschappelijke achtergrond. Van 1998 tot 2010 werkte ze als UD en UHD bij de afdelingen Communicatiewetenschap en Sociaal Wetenschappelijke Onderzoeksmethoden van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voordat zij naar de EUR kwam, werkte zij van 2010 tot 2020 als hoogleraar bij de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR) en als directeur van het College of Communication aan de Universiteit van Amsterdam.   

Professor

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen