Jacco van Sterkenburg geeft masterclass media, leiderschap en inclusie op rustdag Euro 2024 in Duitsland

Portrait picture of Jacco van Sterkenburg

Jacco van Sterkenburg, bijzonder hoogleraar racisme en inclusie in voetbal, is uitgenodigd om op woensdag 3 juli een masterclass te verzorgen op het Hamburg Sports Summit in Duitsland. Op deze rustdag van het EK zal Van Sterkenburg de thema’s media, leiderschap en raciale en genderinclusie in het voetbal behandelen.

Het Hamburg Sports Summit vormt een groot, internationaal podium voor Van Sterkenburgs onderzoek en ideeën over progressieve verandering in de voetbalwereld. Hij vertegenwoordigt Erasmus Universiteit Rotterdam op het evenement, waar ook verschillende prominente en impactvolle sprekers uit de voetbalwereld aanwezig zullen zijn vanuit de UEFA, spelersvakbond FIFPRO, verschillende professionele voetbalclubs en diverse sportmedia. 

Van Sterkenburgs bijzondere leerstoel ‘ras, inclusie en communicatie in relatie tot voetbal’ aan de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) is een samenwerking met antidiscriminatieorganisatie Fare, FIFPRO en de UEFA. Zij zetten zich in voor het thema antiracisme en inclusie in het voetbal. 

Professor
Gerelateerde content
Palesa Mashigo en Jacco van Sterkenburg onderzoeken diversiteit in het voetbal en helpen minderheden een carrière in het voetbal na te streven.
Jacco van Sterkenburg en Palesa Mashigo 2
Dr. Jacco van Sterkenburg heeft recent gereageerd in het AD en de Volkskrant over de omstreden enquete in Duitsland en de diversiteit in het Nederlands elftal.
Voetbalspelerd door Jannik Skorna via unsplash.com
Jacco van Sterkenburg is geïnterviewd door Humberto Tan voor de documentaire ‘Allemaal Gelijk’ en door de Volkskrant over racisme en discriminatie in voetbal.
Football stadium
Jacco van Sterkenburg en Palesa Mashigo presenteren een MOOC op Coursera
Woman with football

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen