EUR-medewerkers helpen de Voedselbank met ruim 100 gedoneerde eindejaarsgeschenken

EUR-medewerker lacht naar de camera terwijl ze een witlof in haar hand houdt.

Na de succesvolle actie van vorig jaar, konden EUR-medewerkers dit jaar opnieuw hun eindejaarsgeschenk aan de Rotterdamse Voedselbank doneren. Op woensdag 20 december 2023 hebben tien medewerkers bij de Voedselbank geholpen om van de 102 gedoneerde eindejaarsgeschenken voedselpakketten samen te stellen.

In plaats van de exacte inhoud van de EUR-kerstpakketten over te nemen, heeft de universiteit er in overleg met de Voedselbank voor gekozen om (van de waarde van de EUR-pakketten) andere, essentiële voedingsmiddelen te kopen. De Voedselbank heeft aangegeven welke producten zij het liefst ontvangen, op deze manier hebben de mensen die de pakketten krijgen er ook echt iets aan. 

Negen EUR-medewerkers die een geholpen hebben bij de Voedselbank poseren op een rijtje met een glimlach.

De medewerkers hebben op 20 december de vrijwilligers van de Voedselbank geholpen door met zijn allen 800 voedselpakketten samen te stellen. Eloïse Swets: “Ik vond het een waardevolle ochtend waarbij je weer eens met je neus op de feiten wordt gedrukt. Het is goed om eens achter je bureau weg te zijn en om iets voor anderen te kunnen betekenen.”

Veel interesse om te helpen

Ruim honderd medewerkers hebben aangegeven te willen helpen bij de Voedselbank. Vanwege dit grote aantal aanmeldingen is er voor volgend jaar alvast een wachtlijst, want er was dit jaar voor slechts tien enthousiastelingen plek. 

Wil je volgend jaar ook meehelpen? Stuur een mailtje naar kerst@eur.nl. De collega’s die zorgen voor de eindejaarsgeschenken zijn al druk bezig een goed doel te zoeken waarbij een grotere groep collega’s kan helpen.

Meer informatie

Klik hier om meer te weten te komen over de Voedselbank Rotterdam. 

Gerelateerde content
Huisstijlcoördinator Alexandra van Doorn verzorgt elk jaar de eindejaarsgeschenken. Ze vertelt over de actie.
Eindejaarsgeschenken inpakken voor de Voedselbank

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen