Een beurs is een geschenk van tijd

Deividas posing for a photo

De Litouwse Deividas ontvangt een beurs die het voor hem mogelijk maakt om Bedrijfskunde te studeren aan RSM. Hij is gek op eten en koken, en wil die passie zeker doorzetten in zijn carrière.

Deividas Latyšovič (20) studeert International Business Administration aan de EUR. Bakt zijn eigen croissants op maandagen en dinsdagen.

‘Ik hou van het gevoel dat ontstaat wanneer je uitvogelt hoe iets in elkaar zit. Wanneer je geest verbanden legt tussen twee heel verschillende dingen. Ik pas het vooral toe in de keuken, een plek waar ik door veel dingen gefascineerd ben. Kunnen we iets naar kip laten smaken? Is aardappel een smaak of een textuur? Maar ik zou heel graag mijn mindset willen verbreden, vanuit een informatie- en kennisoogpunt, en meer verbindingen willen leggen met de buitenwereld.

"Mijn gerechten moeten het innerlijke kind van mijn gasten aanspreken."

Innerlijke kind

Nadat ik ben afgestudeerd, wil ik culinaire producten creëren die het innerlijke kind van mijn gasten aanspreken. Die emotie moeten ze opwekken. Als iemand in een business kostuum in mijn restaurant heeft gegeten en glimlachend de deur uitloopt, omdat hij zijn 15-jarige zelf weer even heeft ervaren, dan ben ik tevreden.

Deividas posing for a picture

Dankzij mijn studiebeurs kan ik deze droom nastreven. Het geeft me een boost van vertrouwen. Ik ben niet de meest zelfverzekerde persoon, maar ik geloof wel, dat als de beurscommissie denkt dat ik goed genoeg ben, dat ik dan ook goed genoeg ben. Ik kan de wereld aan, en de culinaire ervaring creëren die ik wil.

Om aan de EUR te kunnen studeren en in Nederland te wonen, heb je financiële ondersteuning nodig. Mijn studiebeurs heeft studeren aan RSM mogelijk gemaakt. Daarvoor ben ik erg dankbaar, en ook voor de mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn studie. Ze hebben me aangemoedigd om mijn grenzen te verleggen, buiten de gebaande paden te treden en nieuwe manieren te vinden om dingen aan te pakken, anders dan de standaardbenaderingen.

"Ze hebben me aangemoedigd om mijn grenzen te verleggen, buiten de gebaande paden te treden en nieuwe manieren te vinden om dingen aan te pakken, anders dan de standaardbenaderingen."

Universeel eten

Als Litouwer zal ik waarschijnlijk uit mijn eigen jeugd putten om culinaire ervaringen te creëren. Ik wil echter ontdekken of het mogelijk is om vanuit de Litouwse cultuur uit te breiden naar iets anders, iets universeels. Om te zien of ik diezelfde jeugdervaring en emotie in ieder mens kan activeren. Misschien zelfs iemand uit Brazilië. Het zou moeilijk zijn, maar niet onmogelijk.

Een beurs zie ik als een geschenk van tijd. Voor iemand die doneert is een paar honderd euro misschien een leuk uitje, maar voor iemand anders is het de mogelijkheid om te studeren, zichzelf te onderwijzen en zelfstandig te leren denken terwijl hij nog jong is. Overweeg daarom een donatie voor een studiebeurs. Het geeft de beursontvanger de kans om in een omgeving te zijn waar ze zich niet alleen op het onderwijs kunnen richten, maar het zelfs kunnen vieren.'

Meer informatie

Wil jij ook taletvolle studenten als Deividas helpen met een beurs? Ondersteun één of meeer deelnemers van de Erasmus Charity Run via deze link.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen