Cultuur&Campus viert samenwerking tussen educatie en onderzoek tijdens de tweede editie van het Bloemhof Festival

Op zaterdag 8 juni was het team van Cultuur&Campus Putselaan (C&CP) voor de tweede keer programmapartner van het Bloemhof Festival. Met ongeveer 1500 bezoekers, waaronder burgemeester Aboutaleb, bracht het festival een mix van creativiteit, plezier, eten en bijzondere ontmoetingen naar de straten van Feijenoord.

Als programmapartner van het Bloemhof Festival droeg Cultuur&Campus Putselaan bij aan activiteiten op het snijvlak van kunst, educatie en duurzaamheid. Een van de hoogtepunten dit jaar was de Fashion Hub, in samenwerking met BLEND, Stichting Bruggen Slaan en lokale basisscholen, waar kleding geruild en geupcycled kon worden. De Fashion Hub was een kans om het urgente onderwerp van kleding- en textielafval aan te kaarten en tegelijkertijd lokaal talent en creativiteit in reparatie- en upcyclingvaardigheden te laten zien. 

De Stadsvogelquiz is een ander mooi voorbeeld waar C&CP bij betrokken was. Tijdens de quiz, in samenwerking met de plaatselijke Vogelvereniging Vogels en vriendschap, konden deelnemers op een laagdrempelige manier hun kennis over en hun ervaringen met siervogels in de stad delen. Tegelijkertijd werd er stilgestaan bij het belang van het koesteren van biodiversiteit en natuur in Rotterdam. In algemene zin was het festival een kans om lokale en maatschappelijk betrokken organisaties te betrekken en te ontmoeten in een bruisend en divers deel van de stad.

De samenwerking tussen Bloemhof Festival en Cultuur&Campus Putselaan is een mooi voorbeeld van hoe educatie, wetenschap en cultuur de basis kunnen vormen voor toevallige ontmoetingen, maar ook voor een serieuzere aanpak van urgente onderwerpen met betrekking tot duurzame stedelijke ontwikkeling.

Breakdance Battle
Op 6 juli organiseert Cultuur&Campus Putselaan samen met Karimoves, een culturele organisatie die activiteiten met een stedelijk karakter aanbiedt, een Dance Battle aan de Hillevliet 90, in Rotterdam Zuid. Deze battle viert de eerste breakdance wedstrijden ooit op de Olympische Zomerspelen in Parijs. De battle is open voor kinderen en volwassenen en is onderdeel van het Hillevliet Festival met dans, hiphop, schaatsen, maar ook eten en muziek.

Cultuur&Campus Putselaan
De kern van Cultuur&Campus Putselaan is een samenwerkingsverband tussen vier Rotterdamse onderwijsinstellingen (EUR, Codarts, WdKA, HR), de Coöperatie Afrikaanderwijk en de gemeente Rotterdam. Sinds oktober 2022 werken zij aan de ontwikkeling van een nieuwe hub op Rotterdam Zuid, waar onderzoek, educatie en maatschappelijke organisaties samenkomen, gehuisvest in een historisch pand aan de Putselaan. Cultuur&Campus Putselaan wordt gefinancierd vanuit het prestigieuze New European Bauhaus Light Demonstrator fonds. Cultuur&Campus Putselaan werkt samen met bewoners uit de buurt, lokale ondernemers, (kunst)educatie-instellingen en de gemeente Rotterdam aan creative placemaking (het delen van de openbare ruimte door middel van culturele programma's), onderwijs, cultuur en maatschappelijk betrokken onderzoek.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven over de activiteiten van Cultuur&Campus Putselaan? Volg het project op LinkedIn of Instagram. En check de website: www.putselaan.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen