Blijft Ajax geld verliezen?

Parool
Thomas Peeters

Thomas Peeters, sporteconoom en universitair hoofddocent aan Erasmus School of Economics, kwam aan het woord in een artikel van Parool. Hierin werd gekeken naar het miljoenenverlies van Ajax. 

Recent zijn de jaarcijfers van Ajax verschenen over het afgelopen jaar. Daaruit is gebleken dat er sprake is van een verlies van 9,8 miljoen euro. Thomas Peeters geeft echter aan dat dat nog meevalt. Ajax kan dit volgens hem nog wel opvangen, aangezien de club er vergeleken met veel andere clubs financieel goed voor staat. Peeters geeft aan dat het verlies vooral te maken had met veel misgelopen Europese premies en de kleinere omzet uit merchandise. 

Peeters kijkt ook naar de inkomsten, die afgelopen jaar nog vrij goed waren. Daarnaast benadrukt hij dat er af en toe een slechter jaar tussen kan zitten, dat wordt dan vanzelf weer gecompenseerd in de betere tijden. Toch heeft Ajax het komend jaar ook nog veel onzekerheden. De club heeft zich namelijk niet voor de Champions League gekwalificeerd. Ook doet het Europese Hof van Justitie volgende week uitspraak in een zaak die kan leiden tot veel kleinere transfersommen. Over deze risico’s is echter niks over opgenomen in het financieel jaarverslag, iets wat overigens volgens Peeters bij geen enkele club gebeurt. 

Universitair Hoofddocent
Thomas Peeters, universitair hoofddocent aan Erasmus School of Economics
Meer informatie

U kunt het volledige artikel van Parool, 27 september 2024, hierboven downloaden.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen