Inschrijven

Cultural Economics and Entrepreneurship
Cultural Economics and Entrepeneurship student

Vanaf 1 oktober kun je je aanmelden voor dit programma. Hiervoor begin je in Studielink, het Nederlandse nationale registratiesysteem voor hoger onderwijs. Vervolgens moet je verder gaan met je aanmelding in het Application Portal van Erasmus Universiteit Rotterdam.  Nadat je je aanmelding hebt ingediend, beoordeelt de toelatingscommissie van de opleiding je aanmelding. Je wordt per e-mail op de hoogte gesteld van de uitslag. Zodra je bent toegelaten, kun je je inschrijving afronden.   

Hieronder leggen we de verschillende stappen uit die je moet nemen om je aan te melden voor het programma. Als je na het bekijken van deze pagina nog vragen hebt, neem dan contact op met het ESHCC Admissions Office.

Belangrijk: alleen aanmeldingen die zijn ingediend in het Application Portal worden in behandeling genomen. Als je na je aanmelding in Studielink geen e-mail van ons hebt ontvangen met je inloggegevens voor de Application Portal, neem dan contact op met de Service Desk van Erasmus Universiteit Rotterdam.

Inschrijfdeadlines

De uiterste datum voor het indienen van je inschrijving in het Application Portal:

  • Niet-EER-studenten: 15 april
  • EER-studenten:  15 mei

Inschrijving

  • Kopie van je bachelordiploma - indien al beschikbaar
    Als je je bachelordiploma nog niet hebt behaald, kun je nu al solliciteren. In dat geval is het aanbod voorwaardelijk totdat je je diploma hebt behaald. Je hebt tot 1 augustus de tijd om je diploma (of afstudeerverklaring) in te leveren. 
  • Vertaling van je bachelordiploma in het Engels 
    Als het origineel niet in het Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans of Duits is. Alleen officiële vertalingen worden geaccepteerd. 
  • Recente officiële cijferlijst 
    De cijferlijst moet al je cijfers tijdens het hele programma bevatten.    
  • Vertaling van je cijferlijst in het Engels   
    Als het origineel niet in het Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans of Duits is. Alleen officiële vertalingen worden geaccepteerd. 
  • GPA (Grade Point Average - gemiddelde cijfer) – indien beschikbaar
    Je GPA is gebaseerd op het gewogen gemiddelde van alle cijfers van je programma.  
  • Resultaten taaltest 
    Bij voorkeur IELTS Academic of een TOEFL iBT (je moet de test in een testcentrum afleggen, online IELTS- en TOEFL-tests zijn niet toegestaan). Als je deze nog niet hebt behaald, nemen we je sollicitatie toch in overweging. Een eventueel aanbod is echter voorwaardelijk. Plan je test zo snel mogelijk.
  • Curriculum vitae in het Engels
  • Essay of paper geschreven in het Engels
    Je bent vrij om het onderwerp van het essay te kiezen. Je mag een werkstuk opsturen dat je tijdens je bacheloropleiding hebt geschreven. Het doel is om de toelatingscommissie van de opleiding een indruk te geven van je academische schrijfvaardigheid en analytische vaardigheden. De vereiste lengte is 5 tot 10 pagina's. Vergeet niet een referentielijst toe te voegen.
  • Motivatiebrief in het Engels
    Niet meer dan twee pagina's! 
  • Kopie van paspoort of ID-kaart

InschrijvingDeadline  
Niet-EER studenten15 april
EER studenten15 mei

Gezien de tijd die nodig is om een visum te regelen, moeten aanvragers van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) uiterlijk 15 april een aanvraag indienen.

Uiterlijk 1 juli ontvang je de uitslag van de toelatingsprocedure. We hebben een doorlopende toelatingsprocedure, wat betekent dat we aanvragen beoordelen naarmate ze binnenkomen. Dat betekent ook dat als je je vroeg inschrijft, je de uitslag al vroeg kunt ontvangen.

Aanvragen worden op zijn vroegst vanaf januari beoordeeld.

Stap 1: Aanmelden in Studielink (het Nederlandse nationale registratiesysteem voor hoger onderwijs)
Stap 2: Rond je inschrijving af in het Application Portal van de EUR
Nadat je je hebt aangemeld in Studielink, ontvang je een e-mail met je inloggegevens voor het Application Portal. Je kunt aan de slag in het Application Portal; sla je gegevens op en gebruik je inloggegevens om later terug te keren naar het Application Portal. In het Application Portal word je uitgenodigd om je sollicitatie te voltooien door de vereiste documenten te uploaden en enkele aanvullende vragen te beantwoorden. Zodra je dit hebt gedaan, moet je je sollicitatie vóór de inschrijfdeadline indienen.

We nemen je inschrijving pas in behandeling nadat je deze hebt ingediend in de Application Portal (door te klikken op de knop 'Aanmelding indienen' op de laatste pagina van de vragenlijst).

Houd er rekening mee dat automatisch gegenereerde e-mails in je spam- of junkmap terecht kunnen komen. Controleer daarom deze mappen!

Als je na je aanmelding in Studielink geen e-mail van ons hebt ontvangen met je inloggegevens voor het Application Portal, neem dan contact op met onze IT Service Desk.

De toelatingscommissie van het programma beoordeelt je aanmelding. Je ontvangt per e-mail bericht of je al dan niet tot het programma bent toegelaten. Je kunt de status van je aanmelding op elk gewenst moment controleren door in te loggen in het Application Portal.

Na beoordeling van je aanmelding

De toelatingscommissie zal je informeren over haar beslissing. De uitslag kan een van de volgende zijn:

Goedgekeurd
Je bent onvoorwaardelijk toegelaten tot de opleiding en krijgt een aanbod. Geef binnen drie weken in het Application Portal aan of je het aanbod wel of niet accepteert.

Voorwaardelijk toegelaten
Je bent voorwaardelijk toegelaten tot de opleiding; je aanbod vermeldt de voorwaarden van je toelating. Geef binnen drie weken in het Application Portal of je het aanbod wel of niet accepteert.  

Verder word je verzocht ontbrekende documenten vóór de deadline per e-mail in te dienen. Dit kan zijn:  

  • Een officiële kopie van je diploma en/of cijferlijst: uiterlijk 1 augustus    
  • Resultaten Engelse taaltest:
    • Niet-EER-studenten: uiterlijk 15 mei (i.v.m. benodigde tijd om visum te regelen)  
    • EER-studenten: uiterlijk 1 augustus

Zodra we de documenten hebben goedgekeurd, verandert je status in 'Goedgekeurd'.

Afgewezen
Je ontvangt een e-mail met de reden(en) van afwijzing.

Als je na het bekijken van deze pagina nog steeds vragen hebt, kun je een e-mail sturen naar de ESHCC Admissions Office.

Je inschrijving als student aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is pas compleet als je naast de toelatingsdocumenten ook de betaling van je collegegeld hebt geregeld. Ben je een niet-EER-student, dan moet je ook aan alle immigratievoorwaarden voldoen. Onze immigratiemedewerkers helpen internationale studenten met het regelen van zaken rond immigratie. Zodra je bent toegelaten tot het programma, nemen onze immigratiemedewerkers contact met je op.

Vanaf ongeveer half juni kun je de betaling van je collegegeld regelen. Je begint met het invoeren van je betalingsgegevens in Studielink (zie je 'to do list' in Studielink). Op onze website vind je uitgebreide informatie over de betaling van je collegegeld. Heb je nog vragen, neem dan contact op met het Erasmus Student Service Centre.

De uiterste datum voor het afronden van je inschrijving is 31 augustus, maar wacht niet tot het laatste moment! Deze deadline geldt niet voor studenten die een visum en/of verblijfsvergunning nodig hebben om in Nederland te studeren; deze deadline wordt je medegedeeld door de immigratiedienst.

Als je alle stappen van toelating en inschrijving hebt doorlopen, kun je een bewijs van inschrijving downloaden van Osiris Student.

  1. Log in Osiris in met uw ERNA-ID en wachtwoord.
  2. Klik op het menu (drie strepen linksboven) en selecteer 'Mijn gegevens'.
  3. Klik op 'Inschrijving opleiding'.
  4. Je vindt de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld met daaronder een knop 'Verklaring van inschrijving'.
  5. Klik op deze knop om je bewijs van inschrijving te downloaden.

Het is aan te raden om ruim op tijd in Rotterdam aan te komen voor de eerste colleges.

De ESN Introductiedagen en de Eurekaweek staan gepland voor midden augustus en zijn een leuke manier om je studietijd te beginnen en je medestudenten te leren kennen voor de colleges beginnen. 

Op zoek naar informatie over praktische zaken zoals huisvesting en verzekeringen? Informatie over deze onderwerpen vind je op onze praktische zaken website.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen