Methodology CbCM

Cross-border Corporate Mobility in the EU

Het project zet een monitoring en gegevensverzameling op voor grensoverschrijdende mobiliteit van bedrijven binnen de EU. De monitoring omvat:  

  • Europese vennootschapsvormen (SE en SCE);  
  • Grensoverschrijdende vennootschapsrechtelijke mobiliteitsinstrumenten (grensoverschrijdende fusies, splitsingen en grensoverschrijdende omzettingen).  

Voor gevallen waarin een van deze grensoverschrijdende instrumenten wordt ingezet, wordt een aantal aanvullende gegevens verzameld die nodig zijn voor een nauwkeurige beschrijving van de transactie en de betrokken vennootschappen (of vennootschap in het geval van een verplaatsing van de statutaire zetel of SE). Het project wordt uitgevoerd voor bedrijven die geregistreerd zijn in de Europese Economische Ruimte en op doorlopende basis vanaf 2017. 

Om de benodigde gegevens te verkrijgen, richt de methodologie zich op het monitoren van de vennootschapsregisters en de officiële tijdschriften van de EU/EER-landen. Er is voor deze methodologie gekozen omdat grensoverschrijdende fusies, splitsingen, grensoverschrijdende omzettingen, formaties van Europese vennootschapsvormen en soortgelijke maatregelen in (ten minste één) nationaal publicatieblad moeten worden gepubliceerd. 

Alle grensoverschrijdende transacties worden vervolgens via bedrijfsdatabases gecontroleerd op relevante informatie over de bedrijven en mogelijke medezeggenschapskwesties. Nadat de vereiste gegevens zijn verkregen op basis van de bovengenoemde databases voor de geïdentificeerde bedrijven, worden de transacties geïdentificeerd die een effect hebben gehad op de medezeggenschap. 

De gegevens worden verzameld door de Erasmus Universiteit Rotterdam en haar netwerk van onderzoekers en deskundigen voor het European Trade Union Institute. Dit omvat informatie over het effect van dergelijke gevallen van grensoverschrijdende bedrijfsmobiliteit op de medezeggenschap en algemene informatie over de betrokken bedrijven. 

De transactiegegevens worden opgeslagen in een FAIR database, ontworpen door de data-architect van het project, Pedro Hernandez Serrano, voor het samenvoegen en analyseren van gegevens. De data-extractiepijplijn wordt hieronder schematisch weergegeven. 

data extraction pipeline

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen