Wat is een pre-master?

Premaster

Wanneer je master niet (direct) aansluit op je behaalde bachelor, zal je in de meeste gevallen een ‘schakelprogramma’ moeten volgen. Dat is ook het geval als je een HBO-bachelor hebt afgerond en daarna wilt beginnen aan een universitaire master. Dit schakelprogramma wordt een pre-master genoemd. In deze blog leggen we jou alles uit over de pre-master en laten we de mogelijkheden binnen Erasmus School of Law zien.  

Wat is een pre-master? 

Een pre-master is een speciaal programma ontworpen voor ambitieuze studenten die een bacheloropleiding hebben afgerond die niet direct aansluit bij de gewenste master. Ook voor studenten die een HBO-bachelor Rechten hebben afgerond, kan de pre-master de ideale opstap zijn naar het volgen van een WO-master.  

De pre-masters aan Erasmus School of Law bieden studenten de mogelijkheid om essentiële kennis en vaardigheden op te doen die nodig zijn voor een soepele overgang naar een masteropleiding. Door het volgen van dit programma versterk je jouw basis in de rechten. De pre-master biedt een verbreding van kennis en inzicht en een verdieping van vaardigheden die nodig zijn voor het succesvol volgen van de master. Het programma stelt studenten in staat te wennen aan de academische cultuur, terwijl de studenten tegelijkertijd een stevige basis leggen voor hun verdere studie.  

Waarom is een pre-master waardevol? 

Met een pre-master krijg je dé kans om de benodigde basiskennis en -vaardigheden op te bouwen die cruciaal zijn voor een succesvolle master. Naast het verwerven van vakinhoudelijke kennis, biedt de pre-master ook een platform voor persoonlijke ontwikkeling. Je leert kritisch denken en om te gaan met het begrijpen en oplossen van complexe juridische vraagstukken.  

Eenmaal voltooid, opent de pre-master de deur naar verschillende boeiende masterprogramma’s aan Erasmus School of Law. Of je nu geïnteresseerd bent in arbeidsrecht, strafrecht of staats- en bestuursrecht, de pre-master legt het fundament voor jouw verdere specialisatie.  

Een pre-master aan Erasmus School of Law 

Erasmus School of Law biedt de volgende drie pre-masteropleidingen aan:  

  1. Pre-master ESL algemeen 
  2. Pre-master Financieel recht 
  3. Pre-master Recht van de Gezondheidszorg 

Afhankelijk van je behaalde vooropleiding en eventuele masterkeuze kan jij je voor een van deze pre-masters aanmelden. Bekijk het aanbod en ontdek of je in aanmerking komt voor een pre-master.  

Mocht je vragen hebben over een van onze pre-masters, neem dan contact op met premasterstudent@law.eur.nl of bel naar 010 408 1858.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen