Studeren in Rotterdam? Dit is waarom!

Campus Rotterdam

‘De mooiste rotstad die er is’… Rotterdam! Een stad die bruist van energie, diversiteit en mogelijkheden. In deze blogpost zullen wij jou haarfijn uitleggen waarom Rotterdam de ideale plek is om jouw studentenleven door te brengen. 

Altijd in beweging

Als je denkt aan een stad die staat voor vernieuwing en vooruitgang, dan is Rotterdam een perfect voorbeeld. Het is een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt en die altijd in beweging is. Van de iconische Erasmusbrug tot de imposante Markthal, elke hoek van Rotterdam ademt moderniteit, creativiteit en dynamiek. Rotterdam staat daarnaast bekend om zijn indrukwekkende architectuur, zoals het Depot, de Kubuswoningen en het Witte Huis. Maak eens een wandeling langs de Maas en geniet van de fantastische skyline die Rotterdam te bieden heeft. 

Voor ieder wat wils

Er zijn genoeg gezellige plekken in Rotterdam waar je goed kan toeven. Of je nou wilt genieten van de skyline vanuit de Euromast, de verborgen kunstschatten van de Kunsthal wilt ontdekken of met de watertaxi over de Maas wilt scheuren, Rotterdam heeft het allemaal. Voor iedereen heeft Rotterdam iets te bieden. 

Vergeet niet een wandeling te maken door de bruisende Witte de Withstaat, of het rustige Museumpark. Bovendien zijn er heel wat winkels te vinden op de Lijnbaan, de Koopgoot en de Meent. 

Een van de grootste trekpleisters van Rotterdam is zonder twijfel de diversiteit aan eetgelegenheden die de stad te bieden heeft. Van bekende chefs tot aan lokale eettentjes, je vindt het hier allemaal. Daarnaast kan je altijd de Markthal induiken, waar je kunt genieten van een hoeveelheid aan smaken en gerechten uit alle hoeken van de wereld. Meer in de stemming om gezellig op het terras te zitten? Neem dan eens een kijkje in de Oude Haven of de Binnenrotte. 

Een levendige studentencultuur

Rotterdam staat ook bekend om zijn levendige studentencultuur. Er zijn veel studentenorganisaties actief in Rotterdam, zoals studieverenigingen, studentenverenigingen en sportverenigingen. Zij organiseren veel activiteiten waaraan jij kan deelnemen en waardoor je een heleboel nieuwe mensen leert kennen. Bekijk hier het aanbod van de studentenorganisaties binnen Rotterdam. 

De campus van de Erasmus Universiteit

Aan de rand van Rotterdam vind je de campus van de Erasmus Universiteit. De meeste faculteiten, waaronder Erasmus School of Law, zijn hier te vinden. Op de campus bruist het daarom van de studenten en verschillende faciliteiten waarvan iedereen gebruik kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt, een restaurant, een sportcentrum en zelfs een eigen kroeg. Het is de ideale plek om te studeren, te ontspannen en een heleboel nieuwe mensen te leren kennen. 

Kortom, hou je van een plek die altijd in beweging is, bruist van de gezelligheid en die voor iedereen eindeloze mogelijkheden kent? Kies dan voor Rotterdam, de stad waar toekomst wordt geschreven en waar jouw (juridische) carrière volledig tot bloei zal komen. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen