Studenten bezoeken Transavia Schiphol

Foto van bezoek aan Transavia Schiphol

Donderdag 14 maart 2019 hebben enthousiaste studenten van de masters Privaatrecht, Aansprakelijkheid en Verzekering en Commercieel Privaatrecht een erg leerzame en ook leuke masterclass gevolgd bij Transavia op Schiphol. De studenten kregen de unieke kans om een kijkje achter de schermen nemen bij één van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Nederland. De masterclass werd verzorgd door Melchior Looijen, Max de Geus en Arnold Boot.

Arnold Boot vertelde als hoofd inkoop en logistiek onder meer over de aan- en verkoop van vliegtuigen en over het leasen en onderhouden ervan en wees ook op de hoge kosten die gemoeid gaan met het vervangen en repareren van vliegtuigonderdelen. De studenten kregen daarna de unieke mogelijkheid om een kijkje te nemen in een Boeing 737-800 die in de hangar stond voor onderhoud. Daarbij was te zien of werd uitgelegd welke controles worden uitgevoerd, hoe de bladen van een motor worden teruggeplaatst, hoe het interieur van de cabine onder handen wordt genomen en hoe lang dat allemaal duurt. Het vervangen van één van de motoren van een vliegtuig neemt bijvoorbeeld zo’n 16 uur in beslag.

Melchior Looijen, hoofd van de juridische afdeling van Transavia, heeft de studenten inzicht gegeven in de soorten juridische kwesties die kunnen spelen bij een luchtvaartmaatschappij en met welke regelgeving je te maken hebt bij het compenseren van passagiers wegens vertraging of annulering van een vlucht. Max de Geus, eveneens jurist bij Transavia, heeft de consequenties van de AVG voor Transavia en de luchtvaartsector in het algemeen besproken en heeft onder meer toegelicht hoe Transavia op een veilige manier omgaat met de data van passagiers en personeelsleden en deze afschermt voor derden.

De masterclass werd afgesloten met een leuke quiz, waarbij de studenten de opgedane kennis over Transavia, de Verordening Passagiersrechten en de AVG konden testen. De winnaar mocht zowaar een schaalmodel van een Transavia Boeing 737 mee naar huis nemen. De masterclass op 14 maart 2019 was een succesvolle tweede editie van de Masterclass Transavia en is zeker een aanrader voor studenten die geïnteresseerd zijn in transportrecht, en luchtvaartrecht in het bijzonder, of in gegevensbeschermingsrecht.

Meer informatie

Geschreven door Julie van Pelt.

Gerelateerde content
Tijdens de masterclass bij Sparte Rotterdam werden de studenten meegenomen in de ins and outs van de dagelijkse praktijk van Kevin Valkenburg, hoofd Juridische…
Studenten bezoeken Sparta Rotterdam
Op maandag 12 en 19 november zijn de studenten van de master A&V op bezoek gegaan bij V&A Advocaten aan de Coolsingel te Rotterdam en Holla Advocaten in…
Foto van A&V
Op donderdag 14 februari hebben de studenten van de master Aansprakelijkheid en Verzekering een bezoek gebracht aan het Klachteninstituut financiële…
Op woensdag 7 oktober hebben de studenten fiscaal recht en fiscale economie (masterspecialisatie indirecte belastingen) een bezoek gebracht aan de…
Foto van de Tweede Maasvlakte
Gerelateerde opleiding
Een goed carrièreperspectief? Onderwijs dat gericht is op de praktijk? Ben jij breed geïnteresseerd in o.a. contractenrecht, goederenrecht en procesrecht?
Met twee stages, masterclasses op locatie en kundige docenten stroomt deze master jou klaar voor een baan in de beroepspraktijk.
Gerelateerde links
Sectie Burgerlijk recht

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen