Startbijeenkomst nieuwe fiscale mastervariant

Nieuws
Groepsfoto deelnemers Fiscaal recht

Op maandag 3 september 2018 vond de startbijeenkomst plaats van de fiscale mastervariant Indirecte Belastingen. Het is voor het eerst dat deze master, een samenwerking tussen Erasmus School of Law en Erasmus School of Economics, wordt aangeboden.

Op de campus werden de 40 aanwezige studenten verwelkomd tijdens een algemene introductiebijeenkomst. Hierna genoten studenten en docenten van een lunch bij restaurant Nul10. ‘s Middags stond een bezoek aan het Belasting & Douane Museum op het programma, waar de studenten werden rondgeleid en prof. Walter de Wit een actualiteitencollege over Brexit en NAFTA verzorgde. Ter afsluiting werd bij restaurant Loos onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat.

Mondiale Trend

Met het aanbieden van deze nieuwe mastervariant spelen de fiscale afdelingen van Erasmus School of Law en Erasmus School of Economics in op een mondiale trend, waarbij indirecte belastingen een steeds belangrijkere plaats binnen het fiscale spectrum innemen. Zij komen daarmee tevens tegemoet aan de toenemende vraag naar afgestudeerde fiscalisten met diepgaande kennis op het gebied van indirecte belastingen.

De mastervariant biedt een uitdagend programma: de deelnemende studenten worden academisch geschoold en gevormd op het gebied van de btw, de accijnzen, het douanerecht en andere indirecte belastingen. Traditionelere onderdelen worden afgewisseld met nieuwe vakken, zoals ‘Indirect Tax Assurance and Technology’. Op deze wijze worden studenten optimaal voorbereid op de steeds veranderende wereld van de indirect tax-specialist. Daarnaast kenmerkt het onderwijs in de nieuwe mastervariant zich door het activerende onderwijs dat wordt aangeboden door enthousiaste docenten, onder wie hoogleraren en specialisten uit ‘het veld’, die als gastdocent optreden.

Aanmelden

De fiscale mastervariant indirecte belastingen kent een juridische en economische stroming. Studenten kunnen zich, afhankelijk van de genoten vooropleiding, inschrijven voor één van beiden. Voor de juridische variant kunt u informatie inwinnen bij Liesbeth Metzemaekers (metzemaekers@law.eur.nl); voor de economische variant is Marcel Smeets de contactpersoon (msmeets@ese.eur.nl).

Meer informatie

Heeft u naar aanleiding van bovenstaand bericht nog algemene vragen, dan kunt u contact opnemen met prof. dr. Walter de Wit (dewit@law.eur.nl) of prof. dr. Peter Kavelaars (kavelaars@ese.eur.nl).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen