Scripties master Ondernemingsrecht vallen in de prijzen!

Yentl Coenradie in oude haven met prijs

In november zijn twee scripties van de master Ondernemingsrecht in de prijzen gevallen. Yentl Coenradie, alumna van de master Ondernemingsrecht en inmiddels werkzaam als advocaat bij Houthoff, heeft de Hermes Kring Londen Scriptieprijs in ontvangst mogen nemen. Carly Baas, tevens alumna van de master Ondernemingsrecht en momenteel nog masterstudent Fiscaal Recht, heeft de BUREN scriptieprijs voor Insolventierecht ontvangen.  

Erik de Kloe, universitair docent Ondernemingsrecht en Insolventierecht aan Erasmus School of Law over het winnen van de prijzen: “Ik ben bijzonder trots op de prestaties van Yentl en Carly. Beide scripties zijn enorm actueel, zowel vanuit maatschappelijk als wetenschappelijk perspectief. Ontzettend leuk om te zien dat studenten van onze master in de prijzen vallen!” 

Hermes Kring Londen Scriptieprijs 2023 

De Hermes Kring Londen Scriptieprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de schrijver van de beste scriptie die ingaat op een actueel vraagstuk en waarin de relatie tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk wordt aangestipt. De scriptie van Coenradie De implementatie van ESG-normen in het vennootschapsrecht gaat in op de wet- en regelgeving over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Coenradie focust zich in haar scriptie op de corporate social responsibility van bedrijven en maakte daarbij een vergelijking tussen de in Nederland geldende nationale en Europese verplichtignen en de Britse verplichtingen.  

Yentl Coenradie  

Coenradie is erg blij met het winnen van de prijs: “Het is niet alleen een ontzettend groot compliment om een prijs te winnen voor mijn onderzoek, maar ik vind het ook goed om te zien dat dit onderwerp (corporate sustainability) steeds meer aandacht krijgt. Dat ik daaraan een kleine bijdrage kan leveren, geeft een goed gevoel.” Het idee om haar masterscriptie over dit onderwerp te schrijven kwam voort uit de bachelor. Tijdens haar bachelor heeft Coenradie over een vergelijkbaar onderwerp geschreven. “Mede dankzij de begeleiding van professor Schwarz is het scriptietraject dan ook erg vlot verlopen. Daarnaast heb ik ook tijdens de hoorcolleges vragen kunnen stellen aan verschillende docenten en hoogleraren die zich met dit onderwerp bezighouden – dat is enorm nuttig en maakt het proces ook dynamischer en leuker. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is om vervolgens de juiste woorden op papier te krijgen, maar al met al kijk ik er met een zeer positief gevoel op terug.”  

Momenteel werkt Coenradie als advocaat bij Houthoff. Coenradie benadrukt dat ze het het verder onderzoeken van corporate sustainability wel ziet zitten: “Misschien dat dit op termijn een mooi uitgangspunt kan vormen voor een promotieonderzoek!” 

BUREN Scriptieprijs voor Insolventierecht 2023  

Prijsuitreiking Carly Baas

De BUREN Scriptieprijs voor Insolventierecht is dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Met haar scriptie De wenselijkheid van gifting in het licht van de absolute priority rule won Carly Baas deze prijs in 2023. Haar scriptie focust op de absolute priority rule die met de Wet homologatie onderhands akkoord (Whoa) geïntroduceerd is in het Nederlandse recht. 

De regel is afkomstig vanuit de Verenigde Staten en omdat het om een nieuwe regel gaat, is het niet meteen duidelijk hoe de regel toegepast dient te worden. Daarnaast ziet de Nederlandse regel er anders uit dan de Amerikaanse absolute priority rule.  

Carly Baas  

In eerste instantie was Baas niet op de hoogte van het bestaan van de scriptieprijs. Maar na er door haar scriptiebegeleider op gewezen te worden besloot ze haar scriptie in te sturen. Baas was zeer verrast door de winst: “Ik had het totaal niet verwacht – ik vond de nominatie al een hele eer.” 

Baas vertelt over haar scriptieproces: “Aanvankelijk zag ik op tegen het scriptieproces, omdat ik het lastig vond om een onderwerp te vinden dat daadwerkelijk bij mij paste. Toen ik dat eenmaal had gevonden en ik startte met het onderzoek, werd ik steeds enthousiaster, waardoor het mij niet zo veel moeite kostte om de scriptie te schrijven en het vooral lastig vond om het onderzoek beperkt te houden! Wat ik vooral interessant vond, was het trekken van de parallellen tussen het Amerikaanse rechtssysteem, waar een onderhandse akkoordprocedure al jaren gefaciliteerd wordt, en het Nederlandse stelsel.” 

Op dit moment rond Baas haar tweede master, Directe Belastingen, af. Naar verwachting studeert zij in de zomer van 2024 af. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen